След ”София Рокс”: Българите се пренаситиха

Концертният живот в България замира. Това е заключението на Петър Петров, изпълнителен директор на Balkan Entertainment Company, която организира фестивала „Sofia Rocks".

Обратно в новината

Коментари - След ”София Рокс”: Българите се пренаситиха | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господина от БЕК е един жалък мошеник! Аз лично си закупих билет точно преди половин година близо и накрая какво?! Пуснаха се хора безплатно първия ден, билети само за втория ден...и прочие

Радвам се, че не си взех билет. :) След Слипкнот, тези трябва да ми се молят да си купя от тях някога билети. Засират вече не знам кое поред. Като е болен или нещо друго и не може да дойде, звъниш и искаш да ги заместиn някой достоен, а не да обесняваш, че те са виновни, защото феновете го ядат. Тъпи кретени.

а в други бълг. сайтове разни дето са отишли за първи път на рок концерт са доволни и хвалят историческото представяне на аксл и компания-ха.ха.

Пич, групите, които бяха на сцената през втората вечер, направиха страхотно шоу! Дадоха всичко от себе си. Което няма как да се каже за организаторите - отвратителна организация, отвратителен звук, охраната не знаеше за какво са ги наели и повечето се мятаха насам-натам, имитирайки ентусиазъм, а въпроса за двудневните билети - няма да го коментирам. Относно цената - организаторите я определят. Ако искат повече пари, нека го обявят. Не съм забелязала допитване колко искам да дам, за да видя еди-кой си. И да, от година на година нещата стават все по-зле. За догодина няма да купя билети за цялото семейство още през февруари, за да разбера през юли, че 1/2 от участниците няма да дойдат, но и няма да бъдат заменени подобаващо. Съжалявам, но доброволен спонсор на БКЕ няма да ставам.

а пък тоа дичо не знам кво общо има с рока

Как се прави в Чехия: Предварителна продажба преди половин година: link link Първото 750 крони (56 лв!), второто 650 крони (49 лв)! Второто мина, първото е след 2 дни. За 64 евро текущо - който иска да гледа колко групи за 4 дни! link

Понеже модераторът цензуриrа линковете към плакатите и оfициалния сайт - първото е "Masters of Rock", а второто - "MetalFest"

хората нямат кинти , аз познавам много които биха искали.затова трябваше да има еднодневни билети още отначало и по голяма диференциация в цените на билетите. разликата между front of stage и наи- далечния сектор е огромна , там все едно не си на концерта двудневния билет за този сектор трябваше да бъде 30 лв , а не 60

САМО ЛЕПА БРЕНА И МИРОСЛАВ ИЛИЧ

Не че ще кажа нещо ново - билетите може и да не са скъпи сравнени с тези за другите европейски фестивали, но за нас са - още повече, че не купуваме само за себе си - помислете си какво става със семейния бюджет, когато всички трябва да отидат на концерт, а децата не са малки и с безплатен билет. Но и това няма толкова голямо значение - един концерт да е , но да си заслужава! А сега какво - парите за първия ден си бяха хвърлени на вятъра. На Сони сфиър имаше еднодневни билети и стадионът пак се пукаше по шевовете. Поне достатъчно контейнери за боклук да имаше, че до края на деня бяхме по средата на бунище (моля не казвайте, че хората предпочитат да си хвърлят боклука в краката - има и такива, но не са повечето). Като цяло от тук насетне -билети в последния момент, та дори да са по- скъпи.

Чудно ми е има ли някой друг, на който eventim да са му дали места зад оградата вместо по-нагоре, където си е избрал на сайта им? Абсолютен срам за организаторите! Никога повече на концерт!

Това за пореден път доказва, че рокът 'is officially dead'

Това не е вярно!От днес започва,, Kavarna Rock- 2012,,!!! Rock Will Never Die! Или както е казал Дио-,,Metal Will Never Die,,!!!

Относно сегашното фестивалче, така и не разбрах кой по дяволите трябваше да привлече публика. Бас ловя, че това трябваше да да Гънс, само, че има една малка подробност. Тези освен името друго общо с Гънс от края на 90-те нямат. Всеки уважаващ се фен знае, че това е жалко подобие на някогашните Гънс... Така, че като няма какво да предложиш по-добре не предлагай нищо.

Истината, е че последните нямат фенове да напълнят стадион защото тези които би трябвало да са техни почитатели (т.е. младото поколение) рипат гюбеци, а никой дърт металург няма да се унижи да им търпи простотиите чакайки да чуе боговете от МЕЙДЪН, ДЖУДАС и т.н. Та в заключение... искаш як концерт, ами направи го бе ПетрOFF, направи го! От теб и приятелчето ти Леви зависи. Ето ти примерен лайнъп от дърт металург като мен: IRON MAIDEN; DP, Sabbath (дай боже Антъни да се оправи); Judas (ако им дойде друг акъл да се върнат); Whitesnake; SAXON; Stratovarius; Avantasia; Queensryche; Testament; Kreator и още все в тоя дух. Сложи го ако искаш 3 дена дори, тури ако щеш и 150 лв цена и гледай на какво се вика опашка за билети.

Първо в БГ се тачат старите класически банди. Те пълнят стадиони и продава билети. Докарай Мейдън на националния и глей кво става. За справка Фънки, локото, 2007. Второ - локация пич, локация. Нали не очакваш народа да се юрне на село, щото на теб ти е еФтино там. Трето - НЕ смесвай несъвместими неща. Няма как да накараш хора формирали се като личности с музиката на DP, Sabbath, Zepplin, Rainbow, Whitesnake, Judas, Maiden да търпят някакви шутове да подскачат по сцената ревейки нещо в микрофона. Като те кефят толкова слипнот, лимбизкит и подобни шаржове що не спретнеш един техен концерт, ако успееш да продадеш повече от 7000 билета имаш каса уиски от мен.

Яяяяя... ПетрOFF! "Петров призна, че концертът на легендарната хеви метъл група Iron Maiden миналата година се е провалил именно заради слаби продажби" - ПетрOFF ама ти сериозно ли бе? Я да видим как стояха нещата преди година. Концерт на Мейдън с подгрявка от страна на някакви набедени за метали клоуни с чували на главите, "ситуиран" насред нищото, демек коневръза на Банкя. ПетрOFF и за слепец бе ясно, че това е невъзможно. Ти сам го разбра като в последния момент промени концерта на Джудас, Снейк и Саксън на армията. Е как беше на стадиона на цецка, а? Фул нали? ПетрOFF какви поуки трябваше да си направиш?

Абе бум. Вече затварят и магазини за дрехи втора употреба. При това магазини с много клиенти и от години на пазара.

в нормалните държава когато се правят концерти и фестивали на някое трудно достъпно място се осигурява и транспорт от организаторите!!!! така или иначе си мисля че в бг има прекалено много фестивали...за най-бедната държава в ец!

този "промоутър" ако иска да спре да организира събития, той ще остане без пачките които трупат на гърба на българския фен... какво се случи с хонорара заделен за групите които отпаднаха от фестивала ???

Преситихме се от теб,Петре,не от музиката!

Силно се надявам Г-н Петров да прочете коментарите на феновете, които вече "не искат" да ходят на концерти и фестивали и дано най-накрая той и всички като него разберат, че не допринасят, а пречат на концертния живот в България. Господа, това че вие не можете да правите бизнес не значи че ние не ставаме за публика. Омръзна ни от мероприатия чиято единствена цел е Вие да си напълните джобовете. П.С. За да видя Red Hot Chilli Pepers през 2007 на EXIT фестивала в Сърбия (с включен транспорт!) ми струваше 160 лева. Билета за концерта им в София тази година ми струва 135!

трябва да се канят само истински и актуални групи и изпьлнители-всичко останало води до взаимни упреци и оплаквания.кьде са ози.клептьн .стоунс.и тн.

Аман от застаряващи звезди, няма как да има голям интерес за някой, който идва за пореден път тук или вече никой не помни песните му!!!

Аман от дърти метъл групи това ми писна ! Слушал съм ги достатъчно години. Докарайте нови и направете фестивал с Linkin Park,Korn,Godsmack,Limp Bizkit, Rammstein, Disturbed, Static X, Tool..... Цена от 120лв за 2дни и Васил Лесвски ще се разцепи по шевовете.

Браво! И аз съм на същото мнение! Даже и за 150-180 бих отишъл за 2 дни

Ми пич, като е толкова евтино в Румъния ходи там, какво ревеш, че няма да е в България. Па като толкова разбираш от организиране на ивенти организирай ти нещо. Щото нали е до можене, не до пари.

Никой не се е пренаситил, мога да дам и 200 лева за концерт, но на група, която ми харесва наистина. Преди две години фестивалът беше супер, ама и групите бяха от съвсем различен ранг. Ясно е, че няма да обиколя 5-6 бг фестивала, стратегически разположени ин дъ мидъл ъф ноуеър, за да гледам по една банда към която проявявам лек интерес. Ако имаше еднодневни билети става, ама да си купувам билет за цялото безинтересно мероприятие - thanks but no thanks. И е съвсем нормално да си купиш билет в последния момент, след като миналата и тая година само отпадат групи в последния момент, дуат ветрове из балкана (колко странно - времето в планината било непредсказуемо) и т.н. По-качествени групи, по-удобно място за софийските фестивали и да видим няма ли да ходим. За момента Спирита си остава единственият нормален бг фестивал, макар че и там тази година не е интересен никак лайнъпа. Гоу Спирит!

sa6ko82

Напълно подкрепям мнението. Дано Петър Петров да го прочете и да си извлече отговорите на собствените си въпроси.

За EXIT-a билет за 4 дни за 120 лева, мога да предположа че доста хора са решили там да слушат Guns с оглед на цялата организация и програма :) А и билетите за 1 ден са под 60 кинта, после да ми обясняват как тук са евтини билетите! Тук са едни от най-скъпите билети за концерти и фест-ове в цяла Европа :((( Да не споменавам, че не се сещам за много фест-ове на който изобщо няма еднодневни билети - справка прехваления Elevation .

"Пренаситли са се" - моля?! нека г-н Петров да си купи един билет за Спирит ъф Бургас и да види как се прави фестивал...

Мила, този "фест" се прави от същитете хора само дето е през EVENTIM.

Вече не го правят БЕК-овете, а и там ситуацията е леко по-различна от гледна точка на финансовото включване от страна на община Бургас.

По-добре билет в последния момент отколкото билет за фестивал без половината групи - за пореден път ни убедиха в това. И ако не могат да викнат обещаните групи поради някакъв проблем то не виждам защо не могат поне да възстановят част от сумата на хората, която така или иначе не са платили на отсъстващите групи. Но е доста по-удобно вместо извинения да се сипят обвинения срещу хората чийто парички удобно си си сложил в джоба без да спазиш обещанията от афишите!

След подигравката с феновете на стадион Локомотив от страна Мейдън никога не бих отишъл повече на техен концерт. Даже в края на годината, когато обикновено си спомням на кои концерти съм ходил (а съм ходил на повечето в България) и си правя своя класация бях забравил за концерта на британците. Други групи като :Mr.Big и Europe свириха пред 2 -3 хил души, но се държаха професионално. Фенът иска за кинтите дето ги дава истинско раздаване, това което Мейдън не направиха? И затуй им се провалил концерта!

Явно с теб сме били на различни стадиони! Чудно как едни още помнят претъпкания порутен локомотив, а други пищят, че не било кой знае какво... Вярно, че Мейдън не са Mr. Big и Europe, и няма как да сравниш 30 000 с 3 000, усещането е различно, нали?

Можеха да се понапънат малко повече за тези 30 000 хиляди .

На кривата ракета феновете й пречат. Не можел да им се обади на ония мръхляци и да им каже да идват. Ама ако не може да го направи какво прави в този бизнес. Хората си купуват преживяване и го купуват в последния момента, защото се нагледахме на отказани концерти. Ако не им го достави каквото е обещано ги краде директно и е редно да им върне парите. Скапан промотър.

Май новината е пусната само, за да се провери колко негативни коментара могат да се изсипят за 24 часа :) Може би съм от малкото хора, които смята, че цената на билетите е приемлива - при двоен билет получавате място front of stage за 60 лева на ден. Като се прибави към това обаче и пътя и разходите за нощувки, храна и т.н. се стига до по-неприятни числа! До сега никой не е спечелил като обвинява феновете, съмнявам се и сега да се случи. Не знам как може да си купиш стока и да я върнеш до 14 дни ако не ти хареса, а не можеш да си върнеш (или замениш) билета в случай, че се отменят водещите участници. При всички положения билети за всички следващи концерти организирани от тях ще си купувам в последната седмица.

Цената е приемлива за какво? 60 лева за да си на 4 метра пред Дичо ли? Сакън!!! Няма нужда!!! Бих дал двойно за да НЕ изпитам това "УДОВОЛСТВИЕ".

Цената наистина е приемлива, но не са приемливи аргументите на този господин. Първо, не съм виждал досега някъде да не е имало билет само за единия ден. Така беше и по-миналата година с Рамщайн. Редно е при отпадане на големи групи да може да върнеш билета или да ти отбият от цената. Гънс е велика група, но от нея е останал само Аксел. Когато бяха Рамщайн стадионът се пръскаше. Миналата година също имаше доста хора на Кочинпарк за Джудас и Уайтснейк, така че старите групи още привличат. Ненадминат ще остане концертът на АС/ДС и това е нормално. Няма друга група в света, която може да събере на едно място 65 000 българи. А фестивал не се прави на стадион, а на широко и открито.

Не съм се наситил на концерти, но парите стават все по-малко за такива екстри, това е истината. Всичко скача с големи скокове, заплатите същите, кое перо от бюджета мислите, че режа най-напред? И не защото така съм избрал, а защото не ми оставяте избор вече!

Това, че Балканци-те провалят Sofia Rocks за втора година изобщо не означава, че концертния живот замира. Хората започнаха да ходят там, където нещата се случват и не им предлагат да вземат приятел за компенсация на това, че групата, заради която са си купили билет не е дошла, а просто им връщат парите, без да се правят на хитри...

на фестивала се продаде бира-400мл.чаша по 2.5лв по 2средно на човек хайде смятайте.не забравяйте и фанелки по 50лв и вода малка по 2лв. сладолед и сандвичи- и не са направили кинти.не на мен тия лъжи

Болкан винаги са били скапан промоутър. На Пепи винаги някой друг му е виновен - в този случай - феновете. Как може да им се вижда скъпо, как пък ще искат еднодневен билет. Глезотии...

Световната криза повлия и на концертите.Докато се пукат балоните концертите стават все по скъпи.Видно е че активите на бандите и техните менаджери намаляват.Копират от българите-от един концерт да стават милионери.Друг е въпроса че на средностатистическия металист парите са му множко защото трябва да задели още толкова и за пиене.Така че удовлствието е двойно.Бирата на тези концерти е чиста вода за да могат и те да избоят спонсорството.Абе има си много пропуски е некачествено предлагане.За да се направи един добър фест трябва доста добре да се анализират всички разходи и да се предложи максимално доброто за феновете.Има още много да се учим.До тогава успех на всички

Отдавна не слушам метъл и рок, бо преди години си спомням първия концерт на металика в Пловдив. Цените на билетите не мисля, че бяха толкова брутални, а организацията си беше добра. После се навъдиха разни мошеници, уж ще има концерт, после няма и не връщат парите. Хората искат да гледат големи изпълнители и не им се слушат световно неизвестни. Защо не докарат Бон Джоуви да видим дали няма да се купуват билети. С тези цени за ред хот - не благодаря.

Бон Джоуви струва около 2 млн евро. Кой от промоутърите в БГ може да даде такива пари? Спонсорите вече не дават. Иначе на всички има се слуша Бон Джоуви, Аеросмит и Ролинг Стоунс! Ама няма пари за такива големи банди!

За Ред Хот съм много учуден, че го преместиха в Арена Армеец, защото имам адски много приятели, които не са стъпили на концерт, но искат да отидат да ги гледат. Според мен груба грешка. Този концерт ще има доста народ, просто хората чакат последния момент да купуват, защото е на дата, в която не знаят дали ще са в София или по морето. Пък и знаят, че ако се отмени може и да не си видят парите.

На този некадърник разбира се, че другите са му виновни, причините са извън него самия и изобщо не зависят от него. Ми стани продавач на банички бе, нещастник, след като не те бива да промоутираш!!!

Купуват билети в последния момент, защото като се отложи концерта малко преди датата, се случва доста да пообиколят докато си получат парите обратно

Те усраха sonisphere миналата година, пък сега космите им пречат.

Истината е, че организаторите бяха изключително некадърни и едва ли ще се прецакам да отида втори път на концерт организиран от БЕК. Не е нормално да отпадне хедлайнерът за първия ден от фестивала и те да го компенсират с промоцията "доведи другарче безплатно" и с групи като Аналгин и Д2.

Добре де, коментиращите тук наясно ли са с хонорарите на групите, с организацията на събитие, с цените за наем на стадион? Датите са съобразяват с турнетата на групите, а не с промоутъра. Цена на наем на стадиона Васил Левски е около 60 000 лв. Хонорара само на Гънс е около 500 000 евро. Плюс хонорарите на другите групи и се получава, че общо само хонорарите за двата дни са повече от 1 000 000 евро. Плюс наем на сцена, озвучаване и осветление. Плюс транспорт, билети, хотели за участниците. Плюс реклама. Плюс работна ръка. Излиза близо 1 500 000 евро. 20 000 души по средно 80 лв за двата дни....излиза, че приходите от билетите са около 800 000 евро. Ок, има спонсори, които в наше време дават по 10 000-30 000 максимум. Пак е недостатъчно! Миналата и по-миналата година всички концерти в България бяха на минус! Точно защото билетите не се купуват и хората мрънкат без да знаят колко "струва" една примиум група! Искате читави групи и хубава локация? Ами намерете спонсор за 1 000 000 евро и ДиСи ще ви свирят всяка седмица!

Blake

Тези цени, които така щедро раздаваш, къде ги сънува? Повечето от групите на този фестивал едва ли имат хонорари повече от 4-5000 евро, как ги докара до 1 милион - идея си нямам. За Гънс не мога да коментирам, но и там едва ли става въпрос за половин милион. За справка, погледни например фестивала в Чехия (Brutal Assault 2012) - където за 3 дни участват около 60 групи (е, не са Гънс, но общо взето не са и от времето на баща ми), и където цената на билета е 60 евро. Значи някъде могат да се оправят с организация и финанси, а някъде - не могат?!?

Ugly Kid Joe u Kaiser Chiefs струват много повече от 4000-5000 евро, да ти кажа. 4000 евро са Д2 и Аналгин заедно. Всичко останало е в пъти повече. Така че хейтърите, които не са в час, да не се обаждат. А Гънс не знам дали даже не са повече от 500 000. Идея си нямате какви безумни пари искат групите в тая криза!

Ти си роден за кръчмар бе!!! К'ви сметки правиш само. Ей го къде е Букурещ, ей къде е Будапеща, и Австрия и Вакен не са далече. Ти си прави кръчмарските смеки, пък дано да удариш келепира.

Абе пич, организирай два три консерта като хората, дори и да си на загуба! Има една дума - доверие! Създай име, на което хората да разчитат и да си казват... ще бъде яко! Въпросната компания организира 4 концерта и в 3 от тях излъга хората! Айде стига вече оправдания...

Супер! Само че загубите в шоу бизнеса не са 1 000 лв, а са много хиляди евра! А после откъде пари за нови концерти? Нали се искат скъпи супер групи от всички! Само че малко хора си дават сметка колко всъщност струва да се организира един концерт! И как се избиват тия пари. А феновете вместо да се радват само плюят!

Защо се заблуждаваш, че хората трябва да ги интересуват тия подробности. Ама не ги грее, бре!!! И СА В ПРАВОТО СИ, да не ги грее! Някой си селски бек решил да ми организира концерт, ама струвало му било незнам си колко за хонорар, не знам си колко за наем на съоръжението, не знам си колко за охрана... Годините, когато липсата на подобен род събития бяха рай за стригачите на овце (да си спомним Содом пред близо 10000-15000 :D) отминаха и отшумяха безвъзвратно и само от хора като мен не са забравени. СЕГА, към днешно време нещата стоят по съвсем различен начин - не си водеща сила в промоутърския бизнес - лапаш чурки, не бършеш дупенцата на клиентите си с мокри кърпички с лайков екстракт - пак лапаш чурки (понеже на няма и 500 км от твоето феноменално рок събитие чак ти пудрят дупето с пудра съдържаща излек от алое)... и така нататък и така нататъъъъъъъъъъъък... откъде ще си набявят тия средства, ми е през оная работа, но след като подобна (даже много по-добра) услуга мога да получа от друг предприемач, не виждам причина да избирам по-лошата оферта...

Концерта на Sodom на ст. "Академик" - 15.09.1991 г. беше с цена 20 лв. билета и беше жесток. Радвам се, че още някой си го спомня.

Концертите в европейски градове струват по 40-50 евро и много рядко се случва да бъдат отменяни. А ако ги отменят, на никой и през ум не му минава да не ти върне парите.

Никой не продава картофи заради самите картофи. Пазарен принцип. Като се вижда, че картофите са на загуба се отлага посещението на пазара. Като си некадърен, отлагаш Мейдън, правиш групов фест за да понижиш вероятността за пропадане, осираш се и с феста и в крайна сметка отиваш на пазара да продаваш картофи.От Петров билет ще купя вече в деня на концерта или ако се насочи към търговията с картофи, ще ги избирам един по един. Да не замени в последния момент най-големите картофи с камъни...

човече щом има толко концерти ( а те наистина са много) не ми обяснявай, че всияки са били на загуба безумно е. няма бизнес логика!!!

виж по-долу за Румъния. И не ми говори 'намерете' защото не ние прибираме печалбите.

Коментиращите тук са наясно, че господин Петров не прави тая работа без пари, в името на българските металисти, които, види се, и без това ненавижда. Затова по-добре недей да обясняваш колко е нещастен той и колко милиони е набил, за да може ние да отидем на концерт. Ако той наистина има толкова излишни пари, които да набие в събитие за което е сигурно (по твоите думи), че ще е губещо, значи е мноооого голяма пералня.

Blake

Да бе, най евтините билети... Я потърсете за Brutal Assault 2012 фестивала в Чехия, има картинка с плаката, да видите за какво се плаща 60 евро там, и за какво - тук... Коментара го оставям за господина Петров, ако има нещо да каже - да го каже...

Проблемът изобщо даже не е в това, че хората са се пренаситили на концерти. Истината е, че цените на билетите са чисто и просто прекалено, ама прекалано скъпи. Такива цени дори не се пускат в Англия или Германия. И колкото и да обичам Ред Хот, именно цената на билетите ме спира да ида в момента.

И аз така. Като добавим, че трябва да платя и преспиване в София + 1 ден отпуска вече много дебеличко ми излиза.

Миналата година купихме билети с приятели за Мейдън въпреки необичайния избор на мястото - Банкя. Решихме да отидем с моята кола - не виждахме друг начин. Но колко от феновете могат да ползват такава опция?! Концертът (слабите продажби) се провали именно заради избора на мястото... жалко...

Няма как да не замира концертния живот в България, до като организацията е на такова ниво! При положение, че си купувам билети още в първия ден на пускането им, а в деня на концерта се оказва, че вместо Godsmack и Iggy, аз ще гледам Д2 и Аналгин. Явно феновете вече усещат маркетинговата стратегия на организаторите, че обявяват едни банди, а в крайна сметка те не идват. Как да си купя билет следващия път?

Глупости! Хората просто се преситиха на некадърни промоутъри! Писна им да дават суми от по 100лв. и нагоре за концерти, които не се състоят. Или за фестивали, на които половината групи се променят в последния момент. Ама не можеш да си върнеш билета. Веднъж закупен и край! На всичкото отгоре промоутърите са недоволни, че хората не си плащали месеци предварително, а чакали последния момент. Ами като те прецакат 10 пъти и ти вече ще чакаш да видиш ще има ли фестивал, няма ли да има.

ост фест групите са идвали и тук повечето.просто софия рокс беше голяма манджа с грозде-с второразредни групи фестивал не се прави.

много точно казано