Мими Иванова се оплака от ниска пенсия

Певицата Мими Иванова разкри в предаването "Сблъсък", че със съпруга й Развигор Попов взимат минимални пенсии.

Обратно в новината

Коментари - Мими Иванова се оплака от ниска пенсия | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе Мими защо се оплакваш и ти с ниска пенсия след като се вижда че стандартат ти е с ПЪТИ по добър от тези с наистина ниските пенсии след 35-40 години РАБОТА????Бъдете по-скромни в изказванията си защото тези дето ви подкрепяха и ви пълнеха джобовете отделяха от ниските си доходи за разлика от вашите..

Тази, нещо е убъркана! Не риване, а действия трябват. Какво и пречеше да усети на къде духа вятърът на промените, да запее анти-комунистически песни по концертите на СДС, Скед тоива на ГЕРБ и воала - максимална пенсия! Пример - ати-комуниста, американизираният К.Маричков. Дори затвора отърва, затова, че уби с колата си привърженик на БСП, бързайки за концерт на СДС. преди години!

Също и с калоянчев, Бог да го прости. Нали е бил партиен секретар, оттърва затвора, като уби човек с колата си.

а данаци варху реалните хонорари плащали ли сте? или ги папкахте с удоволствието,че сте прецакали дарявата.ето сега тя ви го враща. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Toni

'В интелектуално отношение не си надраснал много кирката и лопатата, като чета коментара ти.'

Едно от най-безочливите неща, които съм виждал е "ругаенето" на чалгата от така наречените естрадни изпълнители. Не харесвам чалга, не слушам чалга, но естрадата за мен е в пъти по-лоша, защото беше толерирана от държавата, а всичко друго забранено... Сега поне има избор... Който като мен не иска чалга - не слуша. И не може да се каже, че съм "израснал" с техните песни, защото израснах с истинска музика, макар и внасяна нелегално и презаписвана в мазета...

Точно го каза Аз.Почти израснах с тях,но слушах музиката,за която ти,,говориш,,.

Моят дядо казваше така - не е важно колко ти е пенсията, а колко време ще я получаваш!!!

150 лв не вярвам дълго да я получаваш...

Виж какво, както си "израснала с песните на Йорданка Христова, Мимета...и т.н., така може да кажеш "израснала съм с кашкавал Витоша, салам "Камчия", самоковски компири и кюстендилси ябълки" Стига с това "израснала съм с еди какво си..." и да припадаме как без това е нямало да израснем

Тези хора, макар че ги слушахме, щото нямаше какво друго да слушаме, бяха и си останаха напълно неизвестни на запад от Калотина, на север от Дуранкулак и на юг от Капитан-Андреево или Кулата. На изток са се разпрострели докъдето стигаха увеселителните лодки .... пиши го 300-500 метра от брега. Така че "ПРОСЛАВИЛИ" е силно преувеличено. Но добре преживяваха през споменатите години. Още помня как някаква артистка от Врачанския театър през далечната 1978-79г направо хистеряса, защото в автосервиза обръщат повече внимание на баща ми, виден адвокат тогава, когато "адвокат" беше мръсна дума. Но автомонтьорите, като хора земни, знаеха кое е по-важно за тях - дали познанството с добър адвокат или кефа на една артистка. Та... правете си изводите както щете!

В тези тежки времена, разбирам хората които се оплакват от ниските пенсии, които не им стигат за нищо. Но хора като Мими Иванова /с цялото ми уважение към нея и Развигор/, които имат пенсиите си за джобни пари, не мога да ги разбера. Да не би да са останали на едната пенсия? И как се издържа студент в чужбина с една пенсия?

мими съжалявам че сме родени и живели в такива времена сега не хубавата песен а чалгата е под покровителството на неграмотници наречени правителство

Е, пенсията не е като хонорари от певачеството им. Те май затова съжаляват, че стандарта им е паднал.

Кък иначе щехме ние да разберем какво е станало със седемтях подрастващи пръчлета и козъта, ако не беха она и Развигор да ни го обяснат?!? Президентот да им определи пенции, не по-малки от на конституционен съдия, дръжавата да поеме пътят на "детето" от и до "тая пуста чужбина", а гледащите кози да им изпращат по едно яре за Великден, щото са създатели на системата "Surviving goat"q l ufsjf udjf 1-2-3 e обаснено кък козарите да се справят с подлия влЪк.

Гледах предаването, от нищо не се е оплаквала Мими Иванова. Не пишете глупости.

Аз ще ви кажа, другари, кога ще се оправим:Когато всеки вземе да си гледа работа и второ всеки да дава според възможностите си, а не да иска постоянно от държавата.

Ауу, от глад умирам, ауу, но тук намирам, ауу, удобен DIR - с хитрост и взлом ще диря келепир.

Арета Франклин не реве за пенсия! Продължава да пее, вече прехвърлила 70-те ! Мимета и тем подобни като не щат да работят или нямат качествен продукт за аудиторията, да не се оплакват, че са забравени. Лошото е, че вече са дърти да си променят комунистическото мислене, че държавата им е длъжница.

Взимай стотинките и бегай! Вмирисахте форума! На обикновените хора трябва да им плащат "вредни" тук.

Еми славата, Мими е до време, не може вечно да си на върха, нека и младите да се изявят.А за пенсията и аз ако не мисля за старините си накрая ще получавам минимална пенсия.Начи бедния бългаорин трябва да плаща един път билети, а после и пенсии

Госпожо Миме , Като нямате пари защо Вашето дете учи в чужбина.Да учи тука в нашите университети. Няма да се оплаквате за пенсиите че са Ви ниски. На нас които пенсиите са ниски децата не могат да учат и тука от бедност.

Това, че нямат пари в "Сблъсък" ли са го казали? Че в статията никъде не видях да казват, че нямат пари.

Уважаема госпожо Тина, Необходимо е да знаете, че много университети предлагат обучение без заплащане на такси и/или стипендия (достатъчна за нормален живот) и общежитие за студенти, чийто родители са с ниски доходи.

Жената я питаха колко и е пенсията и тя каза "не е голяма, ниска е." Журналягите, за да произведат новина, веднага естествено написват "Мими се оплака, че еди-кво си" и форумците избушват комина да вият и плюят. Никой не се е оплаквал от нищо, хората си имат музикална школа и не разчитат държавата да ги храни.

Значи, те като са се устроили, другите кучетата ги яли. Егоизъм и пак егоизъм. Има певци дето се борят и пеят за справедливост, а тия се борят само за себе си.

Поклон пред таланта ви ,но тия врели некипели с бележките не на нас. Осигурителни книжки има от 15 години на зад а може и повече да са,а преди това бяха трудови. Не може да се осигуряваш на минималното а да получаваш максималното. Защо не казвате колко пари вземате от уроци,а хонорарите ви да не са по 100 лева. Срамота.

Освен това всяка година е трябвало да подават и данъчна декларация, в която има таблица за осигурителния доход. Като си вземат парите под масата поне да си траят.

Е ХАЙДЕ ГОЛЕМ ТРУД ЧЕ ОБИКОЛИХА СВЕТА С ПРОФЕСИЯТА СИ ПЪК И ЩЕРКА ИМ УЧИ В ЧУЖБИНАТА И С КАКВИ ПРИ, С МАЛКИТЕ ИМ ПЕНСИИ...ТЕ КОЛКО ХОРА СЕ ТРЕПАХА НА ПОЛЕТО И КОЙТО ДОЖИВЯ ПЕНСИЯ НЕ Е ПО-ГОЛЯМА ОТ ТЯХНАТА, АМА НЕ РЕВАТ

Ами да реват. Защо не реват. Като не реват, ще им стоят малки пенсиите.

Аман от тъпи завистници като теб!

В разговор за пенсиите, моята фризьорка казва:"Да бе, на тая скапана държава никакви осигуровки, плащам в/у мин.раб.заплата и другите пари си ги прибирам"Казвам й, а за пенсията какво става - тя казва:като дойде времете ще му мисля" И какво ще мисли, ще се жалва наляво и надясно, че в тая скапана държава са ниски пенсиите. Последните 22 години аз работя във фирма, в която никога не са давани пари извън заплатата и се осигурявахме на прилични пари. Аз съм от шест години пенсионерка, още работя и пенсията ми е почти максималната.Значи-осигуряваш се на висока заплата-получаваш и висока пенсия.Високата пенсия е относително понятие, но все пак не е 150 лв.

Ти ако си от намазаните, то тази фризьорка едвам си вади хляба. Дори се чудя как успява да си плаща и за минимална пенсия. От лапачи като тебе другите мизерстват

По-тъп коментар не бях виждала. Какво значи "лапачи". Имам 45 год.трудов стаж, последните 22 бях на добра заплата-на кого съм взела пенсията?Но освен това няма да се съглася, че е редно някой,който за цял живот няма един ден трудов стаж, получава някаква соц.пенсия при евентуално увеличение на пенсиите да протестира, че на тези с по-големи пенсии и увеличението е по-голямо. Логично е да е така.

За пръв път чувам фризьорка да няма за хляб!!! Ако е така значи е безкрайно лоша фризьорка. Всъщност те от бакшиши взимат на ден доста прилична наднаца. А и цените са ужасяващи на някои места. Все едно те подстригват със златно-платинена ножица и остава част от състава на медальон върху врата на клиента. Изобщо не ги жаля фризьорки, маникюристи, педикюристки, масажисти и тем подобни. Много са рядко тези от тях, които дават касова бележка за услугата.

Една позната фризьорка 2 пъти в месеца ходи до Турция на пазар. Отделно Истамбул за по няколко дни. Австрия, Франция, Германия екскурзии за по 10 дни. Нямала пари ли? Може и да няма, защото взима и детски. Аз с 20г. трудов стаж по специалността , жена ми също, само мечтаем за екскурзия. Но и двамата вече 20г. плащаме всеки месец данъците си върху реалните доходи. Едвам кретали хмхмхмххм.

Значи някои ще работят, други-не, а после всички ще взимат еднакво. Ми, върви да работиш в мините, пък аз ще се перкам в някой офис на 4 часа, пък после двамата ще взимаме еднакво. Бива ли?

Много си прост, уйли. Нали миньорите докато работят тежкия си труд взимат и големи заплати за този тежък труд. Но виж като станат пенсионери, всички седат по пейките и всички трябва да вземат еднакви пенсии. За положения труд всеки си е взел полагаемото.

Toni

А тоя дето си е клатил краката по 4 часа в офиса дали е плащал осигуровки колкото бачкатова в мината?А? И да си чувал за категория труд.

Къде са внесените от Мими Иванова и Развигор Попов пари при застрахователи ?

Кога ще спре това злословене ? Засрамете се хора!!!!!!!!

Да се засрамят алчните и егоистите.

Има решение на този въпрос. Всички пенсионери да вземат еднакви пенсии. Така всички пенсионери ще живеят добре, ако им останат годинки за това и няма да има злоба. Злобата я ражда неравноправието и гладът.

Toni

Ти добре ли си? Аз ше работя като луд и ше взимам толкова , колкото някой дето само лежи и пърди. Ясно е ти от кои си, щом даваш такова решение.

пич,на 73 г. ще се рапориш от живот!

Пич, тва в "Капитала" ли го прочете???? Само там пише такива простотии. Как беше...."от всекиго според способностите, всекиму според потребностите"... Значи аз ще се трепя да уча в университета, ще плащам такси, ще събирам дипломи от езикови школи, ще работя на три места, ще си плащам данъците до последната стотинка и накрая ще получа същата пенсия като баба Пена, дето цял живот е работила като чистачка??? Айде събуди се, моля ти се. Или поне не бълвай глупости, че ставаш смешен. Всеки трябва да получава това, което си е изработил и заслужил !

Пред Конституцията и закона всички сме равни. Внасяш осигуровки. получваш пенсия. Внасяш плакати, ставаш за смях.

Всъщност защо известните хора трябва да доказват трудов стаж, след като са били достатъчно популярни и всеки знае с какво са се занимавали през последните 40 години?

Защото пенсия се получава на база внесени осигуровки (пари), а не на плакати и известност!

Toni

Тук няма значение дали и с какво си известен, а какво си дал ти на държавата, за да чакаш сега от нея. Сещаш ли се?

Мимито пак само за себе си мисли. Да се вдигне само нейната пенсия. Защо не иска да се вдигнат минималните пенсии, така и нейната ще се вдигне, ама не, тя иска само за себе си.

Е де, не ги жалете тия толкоз, те са си взели тяхното 100 - кратно!!! Все едно Васко кеца сега да седне и да плаче че ще вземе малка пенсия или баба Лили!!!

Ами плачат, не чуваш ли? Но когато харчеха на воля, не слизаха от екраните и парите се лееха като из ведро, не му мислеха много, много... А сега плачат! А иначе си живеят добре (естрадните величия от близкото минало), не са останали нито на пенсии, нито живеят в панелка и не се чудят как да си платят сметката...

Доказването на трудов стаж за лице на свободна професия е лесно-като се представи осигирутелната книжка-където е записана с подпис и печат всяка внесена осигуровка. Афишите за концерти не са документ, че е внесена осигуровка-афишът не е финансов документ, че самоосигуряващо се лице е платило вноската си за самоосигуряване. Аз нямам съмнение, че певицата се е осигурявала-не вярвам да не го е правиила-тоест да покаже осигурителната си книжка в НОИ-и проблемът е решен.

Има решение на този въпрос. Всички пенсионери да вземат еднакви пенсии. Така всички пенсионери ще живеят добре, ако им останат годинки за това и няма да има злоба. Злобата я ражда неравноправието и гладът.

Когато взимаше хилядарките не се оплакваше!!!

Къде са внесените от Мими Иванова и Развигор Попов пари при застрахователи ?

Човек като сподели нещо, веднага се оплюва ! Едно време музикантите не мислеха за пенсия, плащаха си осигуровките и им издаваха листчета къде и колко са свирили, но малко от тях са ги запазили. Моят съпруг е също пенсиониран музикант, ходи, рови в едни чували да си търси стажа и колкото намери, пенсията му е 50 лева, ако искате вярвайте !

На колко пенсионери с минимални пенсии, децата им учат в чужбина?Може да са известни с нещо, но това според мен е лицемерие...

интересно как с тези минимални пенсии издържате дъщеря си да следва в чужбина?

Аз съм учила в чужбина (докторска дисертация) и моите родители не са платили НИТО ЛЕВ (Евро за това)!!! Има стипендии и пари по проекти, с които тенаемат, бе,хораааааа! ВСЕКИ с достатъчно акъл може да учи в чужбина!!! ВСЕКИ! Престанете с идиотските си сметки, защото не знаете как стият нещата.А като не знаете- ЗАМЪЛЧЕТЕ!!!

сипи малко акъл, молим те , барем 50ml

Абе, хора, пишете, защото не разбирате как беше едно време. Всички работеха, но никой не знаеше колко и какво му внася държавата като осигуровки. Тези със свободни професии, като Мими и Развигор, бяха на щат към дирекция музика или нещо подобно и оттам са им внасяли осигуровки за минимална пенсия. Останалото е било хонорар, но тогава никой не си внасяше допълнително пенсионно осигуряване, защото такова нямаше. Така всички стари певци са на минимум пенсия. С плакати наистина работа не се доказва, пък и да се докаже, не е плащана осигуровка, така че пенсия не се полага. Просто тогава беше друго. По старата система те щяха пак да получат малки пенсии, но пък имаха натрупани пари от концерти и щяха да живеят добре до края. Инфлацията изяде всичко и сега карат на минимални пенсии, както и много други хора, работили с ниски заплати по 40 години. Тези с големите пенсии са все във вредни производства и измряха по на 60-65, така че и те не получаваха дълго големите си пенсии. Всички вкупом са прецакани. Прецакани ще бъдат и следващите, дето я доживеят пенсия, я не...до 65-70 ще се бъчка за милионерите и милиардерите.

Едно време ти даваха фиш с действителните удръжки всеки месец! Така че имаше яснота за какво работиш и колко ти удържат! Сега работиш, осигуряват те на минималния осигурителен доход за професията ти и другите парички си получаваш в пликче.... И като дойде време за пенсия, ще ревеш като Мими и Развигор! Кога яли и се веселили не плакали, а сега им идва в нанагорнище!

МИМИ ДАНО ПРОЧЕТЕШ ТОЗИ КОМЕНТАР- РАЗБИРА СЕ ЧЕ НЕ СТЕ ЗАБРАВЕНИ-ОЩЕ ТЕ ПОМНЯ КАК ПРЕЗ ТАКТ ПОДСКАЧАШЕ НА ЕДИН КРАК ОБЛЕЧЕНА В БЛУЗКИ К МНОГА ЖАБА И ДЖУВКИ-ТОГАВА СИ ПРИБИРАШЕ ХОНОРАРИТЕ , КАСТО СЕГА ПРАВИ И ПЛЕМЕННИЦАТА ТИ ДЕССИ ДО КОЛКОТО ЗНАМ ИМАТЕ ШКОЛА -ЗА НЕЯ ДЕКЛАРИРАТЕ ЛИ ДОХОД !?

Типична злоба по български!Вместо да се гордеете с талантите на България, и същевременно е ЖАЛКО, че са недооценени в пенсионна възраст, намирате начин да оплювате! Мими Иванова, Маргарита Хранова,Данчето,Лили,Богдана,Кичка Бодурова,Васил Найденов, Ритон, Щурците,Сигнал...и др.-са ЕМБЛЕМИТЕ на едно поколение ТАЛАТЛИВИ ПЕВЦИ със запомнящи се хитове! Да ме извинят сегашните, ама НЕ МОГАТ ДА ГИ СТИГНАТ-не, че не са талантливи, но нямат качествени български песни. Така, че певците от миналото поколение ЗАСЛУЖАВАТ! Ама и нека да не забравяваме кой им изяде стажа...все пак беше по време на комунизма!

та пляс. Всички тия хора на изкуството от едно време са големи тарикати! Изгорели им документите, загубили ги... Факт е, че просто са укривали доходи, съотв. данъци в огромни за времето си размери, така че да не плачат сега замилостиня. Големи таланти да, но и хитреци на дребно също!

Държавата ни е на това дередже, защото е пълна с тъпанари като теб, разсъждаващи по този начин! Сигурен съм, че ти си един мързелив плазмодий, който се чуди каква простотия да сътвори!

Ние се гореем с тях, но някак не е приятно само да плачат сега за пари, защото едно време взимаха доста високи хонорари и имаха доста облаги. А и много е интересно като са им толкова малки пенсийте как дъщеря им учи в чужбина. Всъщност всички знаем, че имат школа и навярно Развигор пише песни и получава не лоши пари за това. Така, че много ги моля да не се оплакват непрекъснато.

Аз не искам да се гордея с тях. Искам да се гордея с тези които създават работните места сега. Тези са като всички останали. Баста на всички спортисти, музиканти, артисти, филмови дейци и всичката културна бюджетаджийска кохорта.

Алооо търговчето - що не си гледаш сергийката с марулки, арпаджичец и др. не произведени от теб неща!!!

Много чудно с какви пари издържат дъщеря си в чужбина.

Гениално ... евала.

народът мъдро е преценил разликата в труда и манталитета на музиканта и на земеделеца чрез притчта за Щуреца и Баба Мравка.

Притчите отдавна не са това, което бяха, особено като след 1989 г. баба Мравка остана без зимнина.

деер

Само омраза ! Очовечете се!

Има решение на този въпрос. Всички пенсионери да вземат еднакви пенсии. Така всички пенсионери ще живеят добре, ако им останат годинки за това и няма да има злоба. Злобата я ражда неравноправието и гладът.

Как може всички пенсионери да получават еднакви пенсии?! Тук явно много хора има, които просто нямат работа. Може ли примерно: инженер - конструктор , или лекар да получат наравно с някой, който и името си не може да напише без грешка?

Защо не сте се осигурявали? Ние по 34 г. работехме и получавахме пари, които ни стигаха за скромен живот.Ако имате възможност пишете песни, давайте концерти или нещо друго. Мисля, че не се издържате и сега само от пенсии...

Документите за пенсии нямат срок за съхранение... Пазят се "вечно". Тия пееха, папаха, а сега се сетили да реват! Що не си внасяхте осигуровки, бе Мими? Плакати имаш, но вноски нямаш! Анадъмо?

ами и аз сас 150лв.пенся за редовен трудов стаж,това е балгарската неразборя,казва се генозид свизе,дозивехме и това управление-купено с милиони...

Да си е внасяла повече осигуровки докато пееха в комунизма. Сега реват че нямат пенсии. Те изобщо не си внасяха осигуровки навремето сега им трудно

Чак пък да ги проклинате за това, че са си признали грешката с осигуровките е малко прекалено

Лошото е, че нищо не признават, а си просят от държавата! Това Мими и Развигорчо имат частна школа и взимат тлъсти хонорари (такси) от дечицата, дето ги учат да пеят!!!! Но ако могат да измъкнат и нещо от държавата, защо не? Тоест от нашите вноски, които сме правили през трудовия си стаж!

Пенсиите им малки, ама явно са захлебили от друго, след като имат добър стандарт на живот. Ама важното е да се жалват !

Ква работа бе трубадури! Моят дядо има 30 години подземен стаж и взима висока пенсия, с която като си палти лекарствата му оставет 100 лева! Вие през тва време сте били по кръчмите! Пенсия! Кви докумнти като сички доходи сте ги укрили и пропили!

Браво, браво на дядо ти за честния нелек труд, който е полагал цял живот. Но не виждам с какво някой би могъл да каже "браво" на теб. Който те е възпитавал, много лоша работа е свършил, уви. В интелектуално отношение не си надраснал много кирката и лопатата, като чета коментара ти. Защото такива пенсионери като Мими Иванова и Развигор Попов с лопата да ги ринеш в България. Хора, които по 40 години са ходили всеки ден на работа и, например, са ти бърсали задника (с извинение) в детската градина, сега са с минимални пенсии защото цял живот са взимали и мизерни заплати. Имай малко уважение къв ВСЯКАКЪВ вид труд. Ти да пееш можеш ли? Ако не, тогава ходи да копаш кюмюр!

Браво бе, апелираш да бъдем солидарни към всякакъв вид труд, а в същото време се отнасяш с пълно неуважение към миньорската професия. Каква порода лицемер си точно ти?

Има си закони в държавата! Внасяш за 200 лева, това и получаваш! Внасяш за 1000 лева - това си получаваш! Не може лелката с 130 лв. заплата да се равнява с миньора със 1500 лв заплата!!! Да не забравяме, че труда от ІІІ категория се облагаше с 35%, а труда от ІІ и І категория с 45%. И накрая баба Ви Вуна гледа в чуждото канче.... Да си се огигурявала бе Мими, Нади, Пепи и т.н. и т.н.

Добра и свястна жена е, но никога не успя да излезе от сянката на Лили Иванова, Йорданка Христова и Богдана Карадочева - те си останаха трите Големи на българската естрада.

В музиката няма сянка. А и Мими е толкова скромен човек...

Използвам възможността да й благодаря за чудесните песни, изпяти през годините на нея и на Развигор. Една от най-ярките ни певици, създаващи настроение с таланта и артистизма си на сцената.