Валери Петров с Награда за европейски гражданин

Академик Валери Петров и д-р Милен Врабевски са българските лауреати на Наградата за европейски гражданин на Европейския парламент за 2013 година, съобщи БГНЕС, позовавайки се на ЕП.

Обратно в новината

Коментари - Валери Петров с Награда за европейски гражданин | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поклон пред брилянтния писател и ненадминат преводач. Словото му е балсам за душата, а преводите му, съизмерими с оригиналите. А душата му е останала млада и дано този гениален човек има здраве и сили да пише и остави шедьоври с общочовешко значение в литературата ни. Още веднаж поклон!

Обичам този човек -не го познавам, но той е уникален. Целувам ти ръка.

Поклон пред Валери Петров.

Ако България имаше повече личости като д-р Милен Врабевски, щяхме да напредваме, а не да се връщаме назад. Поздравления, успехи!

Почит и уважение! Браво!

Велик! Да бъде такъв творец в държава на малки немощни злобички, като някои тук, е огромно постижение

Почит и уважение г-н Петров!

Абе и тия двамата са комунета дето още им сърбаме чорбата ама айде! Що не наградят някой по-младичък, ами само старци?

ЗАЩО НЕ СЕ ГРЪМНЕШ НЕЩАСТНИКО- ТИ СИ ЕДИН ПРОСТАК!

както казва радои: заичето валери пише и трепери страх го е от партията-маика, но все пак пише....уважавам таланта, нека е жив и здрав!!!

С цялото ми уважение и почитание към големия Валери Петров! Бъдете жив и здрав! Обичаме Ви!

Валери Петров Виталий Нисим Меворах, чийто баща бил сред най-видните ционисти и масони у нас, издавал присъди като съдебен заседател в един от съставите на т. нар. Народен съд. И изпратил не един и двама достойни българи на ешафода?! Същият Валери Петров издал стихосбирка с краткото и ясно заглавие Народен съд. Един от стиховете на нежния лирик завършва с призива: Смърт! Смърт! Смърт!

За съжаление, казаното е абсолютна истина.Това не го омаловажава като брилянтен преводач, но негова жертва е дядо ми.

Валери Нисим Меворах

ДА!

Браво! Двама достойни българи!!! Заслужават много!!!

Я...то в България се случвали и хубави неща!!!

Не ви ли е срам администратори да сложите тази новина редом с изцепките за разни кухи и празноглави хубавелки и техните световнозначими проблеми - СРАМ!

Понакога се случват и правилни неща в България. Т.е. в Европа с българи :-)

...ама как може Валери Петров в една рубрика с тия странни създания...Николетки и тем подобни.Пишете за него отделно,подчертайте,потъмнете шрифта,за да знаем ,че между нас и един вълшебник на словото.Да е жив и здрав,а ние да го четем с любов,защото винаги ще открием нещо ново и приказно.

НЯМАМ ДУМИ С КОИТО ДА ИЗРАЗЯ СВОЕТО ПРЕКЛОНЕНИЕ И ВЪЗХИЩЕНИЕ ОТ ТВОРЧЕСТВОТО НА КОЛОСА ВАЛЕРИ ПЕТРОВ! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ НА МНОГАЯ ЛЕТА!

Въпреки достолепната му възраст и великолепието на неговото творчество и на преводите му, неизбежно виждам в него едно малко, крехко момче.Ако си спомним ,,Рицар без броня" или ,,Йо-хо-хо", ще разберем истинската същност на Валери Петров.Да ни е жив и здрав!

Д-р Милен Врабевски - Какво точно значи "европейски ценности" и защо младите не го познават, щом с тях е свързана дейността му.

Поклон велики българи! ВАШИТЕ ПИСЦИ СА ПО-СКЪПИ ОТ ЗЛАТНИТЕ.

академик - коса сива, глава дива. по какво е академик другаря евреин-комуниста петров?

ТИ СИГУРНО СИ ЦИГАНИН И НЕ СИ ЧЕЛ ШЕКСПИР!

Puisman

Мухата в супата не може да бъде изядена,но винаги ще е забелязана.

Невероятен интелект и талант!Бях в казармата/едно време се служеше на Родината/,когато открих съвършеното му творчество!Респект!

Поклон и от мен!

И сиа кво?

като няма какво какво да пюшеш защо се хабиш! поклон пред великия валери петров *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Честито, адаш!

Поклон пред Валери Петров!!

Дълбок поклон Академик Валери Петров! Познавам творчеството Ви! Брилянтно!!!Благодаря Ви за всичко, което е излезнало от Вашето перо. "Juvenes dum sumus"