Оптимизмът може да е разрушителен за брака

Оптимизмът е възхитително качество, което може да окаже положително въздействие върху здравето, но може да бъде разрушителен за брака.

Обратно в новината

Коментари - Оптимизмът може да е разрушителен за брака | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напълно съгласна!!! От моите близки има вече 4 жертви на ню ейдж мисленето! За съжаление, в един момент установяваш, че с този човек започва все по- трудно да се разговаря нормално, защото някои съвсем нормални думи, използвани свободно в разговорната реч(нямам предвид псувни или "хейт спийч"), той приема като носители на отрицателна енергия! :О От друга страна тези хора не проявяват адекватност по отношение на разчитане настроенията и чувствата на хората около себе си! Когато им кажеш нещо, директно, с цел да се разреши някакъв проблем, те започват да влагат различен сми в думите ти и да разчитат тона ти, като крайно агресивен! За справка- никой от другите присъстващи на подобни разговори и разяснявания не намира тона ти за агресивен, а само ню ейджа! Последователите на положит.мислене често остават "слепи"за причинно- следствените връзки за случващото се около и с тях! Това аз намирам за СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ!!!

За кой брак става дума?! - този на жените? Щото за мъжа бракът винаги е грешка...

Избърши си жълтото около устата, дечко и не се меси в разговорите на възрастните :)))))))

Има три групи от човечеството, които не обечат да им се казва истината! Може ли от втория път да познаеш кои са те?... Чича ти

На баба им хвърчилото...

Абе не знам защо, но прочетох заглавието като "онанизмът може да е разрушителен за брака", което звучи доста по логично някак си.

Знаеш, знаеш :Р

Браво, Фройд! Разсмя ме до сълзи:)))

оптимиста измислил самолета, а песимиста парашута..това в кръга на майтапa, статията кво да я коментирам, хората са различни, разбиранията, очакванията, ценностите, възпитание, култура..и.н., са различни, така че за всеки е различно.

Лошото е, че всички граждански самолети сега летят без парашути, което за мен е немислимо, но е факт.

По-точно бракът е разрушителен за оптимизма.

Оптимизмът е способността да гледаш от добрата страна на живота и съответно да запазиш вярата си в положителното развитие на нещата при преодоляването на проблемите т.е. оптимизмът е полезен за брака тъй като ти дава смисъл да се бориш и полагаш услия за да поддържаш взаимоотношенията си с партньора. Статията е или лошо преведена, или доста слаба.

Мисля, че е по много и от двете. :-)

Статията трябваше да се озаглави:"Крайният оптимизъм..." Всичко в умерени граници е добро!

пълни глупости