Плодовият сок увеличава риска от диабет

Боровинките, гроздето и ябълките намаляват с 20% риска от развитие на диабет от втори тип, но сокът им има обратния ефект и увеличава опасността, предупреждават американски учени.

Обратно в новината

Коментари - Плодовият сок увеличава риска от диабет | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пълни глупости, я пий само плодов сок и няма ли да отслабнеш?! правила съм пречистване по 10 дни на плодови сокове и отслабнах 5кг. А това, че увеличават опастността от диабет също е пълна глупост- фруктова захар. Ако не си предразположен генно, ако не си под стрес и водиш природно-съобразен начин на живот, пиеш плодови сокове, прясно изтискани, храниш се 3:1 със зеленчуци и месо и избягваш модифицираните бързи храни, ще се разболееш от диабет, ама друг път

Точно казано! Е, ако става дума за плодови сокове с добавена захар - може и така да е. Но ако са натуррални и без да е добавяна захар - няма ка да "хванеш" диабет заради соковете! За да ти се случи, вероятно ще ти е нужна поне по една 5-6 литрова кофа сок на ден, и то ако си предразположен към това заболяване.

Да, а аз бях чела, че от плодов сок НЕ се отслабва и дори напротив, дебелее се - значи горе-долу съвпада с написаното :)

Със сокове се отслабва само ако ги пиеш, но не ядеш друга храна. Ако плюскаш яко, колкото и сок да изпиеш - все си е тая. Пий една седмица само плодови сокове и не яж друго, а на края се премери на кантара и ще видиш дали не се отслабва.

Добро утро!

дрън дрън..

оупс, тия "американски учени", до гуша са ни дошли!