Невена Цонева: В България няма музикални звезди

"Ценностната система на младите хора доста се е променила и няма нещо, което да им доставя реално удоволствие, защото се преинформирани", каза в предаването "В ритъм" на БГНЕС младата певица Невена Цонева.

Обратно в новината

Коментари - Невена Цонева: В България няма музикални звезди | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нивенчето може да стои неограничено време на Запад. Що ни пробий само с една песен и стане милионерка, ами се мъчи с цели дискове в България, който никой не е чул...Тя като прави дует с мучащото гуведо Слафчо очаква да пробие и на Изток и Запад ли...

"Ми то сега" май не може да чете какво хората са написали. Важното е да се плюе - народният ни спорт! Малееее......

НА ВСИЧКИ КОИТО СРАВНЯВАТ ЯБЪЛКА С КРУША, Успеха на певецът е зависим от композитора и поета. Ф. Синатра сам ли си е писал музиката си? Или Емил или Лили или на много други. Глупости. На Мими Развигор и пише. Стига с тези неквалифицирани мнения! Моля. Толкова много обиди се написаха!

,, УспехЪТ на певецА е зависим,,- неправилно си членувал подлога в изречението- успехът е зависим. Има и такива певци, които сами си пишат и композират песните. Наричат се бард. Има и one hit wonder-т.е. това е успех само на една песен.

Прав си, така е, съжелявам!

Прав си, така е, съжелявам! Но колко песни е написала идолът на България? Нито една! Така че примерът ти може и да е верен - но отчасти!

Какво да напиша че да е разбираемо? Songwriting си една работа която не всеки пивец я може, пък и не е задължително. Който го може- касира и за това, значи авторските права! Така че това което се очаква от нея не става от съмосебе си. Много очакват от нея това което други вече от 50 години са насъбрали.

Честно казано, четейки коментарите, като че ли попадам в Гранд каньон, по времето когато се чифтосват змиите. Може да сте попадали на това филмче на NG. Та значи, милиони змии се вият и представляват огромна подвижна река. Страшничко е да ги гледа човек. Само че тук, верно, са по-малко:), но пък гарантирано са плюещи кобри!...И не по-малко страшни!

И ти ся к'во, ще ни чифтосаш ли или само ще гледаш?

Ако ви чифтосам, съвсем ще отровите България...Но иначе вие сами се намирате...

Има, ама ти не си сред тях.

Истините, които г-ца Цонева поднася така "смело" се знаят от всички.На всички е ясно на какво ниво ни е музиката, какви формати от кой се организират и как се печелят.От клишета няма нужда.Въпроса е:с какво е допринесла г-ца Цонева за развитието на Бг музиката, как и от кой бе лансирана тя и какво прави в ммента с музикалната си кариера.Защото според мене за звезди незнам, но има много по-талантливи млади хора от нея.

Точно Невена Цонева е и си остава засега единствения участник от музикален риалити формат, който има всички качества за звезда - глас, музикалност, естествено красиво лице и фигура, без скандали около нея. Ненапразно беше безапелационен победител. Жалко, че Вирджиния рекърдс й пропиляха момента!

Нищо, той Слави я побутна за компенсация.Но пак питам - щом е такъв талант, защо не издава песни, албуми, нещо да прави?

Права е Невенчето, оттук трудно се изгрява.

Има:захаросаният певец Графа е "звезда".

Истински музиканти на световно ниво сме имали и имаме в класическата музика. Там е истината, но в България на това не се дава гласност, защото обществото и медиите най-вече станаха хипер комерсиални.

рок музика трябва, рок, а не поп-ХХХ

Абе моме, кога стана звезда, кога започна да даваш оценки??? Или не си чувала за Богдана Карадочева, Йорданка Христова, тони Димитрова, Васил Найденов, и много други! Първо стани ти добра изпълнителка, с хубави и запомнящи се текстове и мелодии, пък тогава давай квалификации и мнение. Теб съм те чувала с една - две песни, които не могат да бъдат запети, а са само за подскачане.

Твоите примери са затрупани с нафталин /и с пръст/! Невена не е "МОМЕ", а си е много талантлива певица за жалост никой нe пише за нея, ето за това тя пее толкова малко песни - не защото не ги може! Покажете малко професионалност!

талантлива е... спор няма...но е и мома...след като не е омъжена, значи е мома...точка. Апропо, много право говори...съгласен със всичко което казва!

Аз наистина съм баба, но с удоволствие слушам и младите изпълнители, следя с интерес музикалните формати като Х-фактор и се вълнувам с младите, желаещи да докажат себе си. Но категорично не мога да приема изказването на новоизлюпената "звезда" Невенка. Нека да запише повече песни, да получи признание и у нас и навън, пък тогава дава мнение!

Ами нали всеки новопоявил се изпълнител се обявява за "звезда" , всеки артист участвал с някаква роля в някакъв посредствен сериал също става "звезда", да не говорим за разни моделки, любовници на мутри, миски.... Фалшива ценностна система- фалшива държава...

Ами така е моето момиче! Хубаво е, че поне ти си разбрала истината за съвременната БГ музика и че основната прична е, че у нас НЯМА МУЗИКАЛЕН ПАЗАР. Не се обиждай, но ти десетократно ще печелиш много повече със своята известност ако пееш по сватби , кръщеня, тържества и тежки софри. За сега това е положението....

А песните на Невена не са по-различни - и там има цвилене, мучене и дразнещо кресчендо в опит да покажем големия глас. Да не говорим, че същата спечели едно риалити благодарение на връзката си със сина на Доган по онова време.Така че за мамини дечица не ми говори.

ти определено не си!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Такова хубаво момиче, но нещата, които казва далеч не са такива. Да казваш, че Лили Иванова не е на ниво - ами, че тя е най-голямата ни звезда в попмузиката. Ти от позицията на каква и поставяш оценка. Веднага мога да изброя поне 10 песни на Лили Иванова, макар, че съм на 21 години и не е от моето поколение. Но на Невена Цонева не знам нито една песен - тя няма хит. И е твърде млада да раздава така лекомисмено оценки на хора, които живота са си изживяли на сцената. Още много хляб имаш да изядеш, момиче, докато ги стигнеш. Налягай си парцалите и се труди, твори, пък ако си достатъчно старателна, може и да успееш. Всеки може да седне и да критикува, покажи ни, че си нещо повече от това и може и да те вземе публиката насериозно. Плюс това Лили Иванова никога не пее на плейбек, докато четох по-долу в коментарите, че ти така пееш пред публика. И смееш да поставяш оценки?!

Лили е най-голямата НИ "звезда", но не е звезда от световен мащаб, така че не може да се прави сравнение. Може да я поназнайват някои пенсионери в Русия, но времената много са се променили. В момента звездите ги правят интернет и големите компании. Ако сме имали някакви изпълнители на световно ниво, това са "Мистерията на българските гласове".

Картинката. Старата публика /дядовци и баби/ все още си слушат Лили и Емил и пр. Но те не са мащабът на нещата. Жалко за Невена - да се помисли малко музикантската мафия, защо не я пускат! Сигурно се печелят с ония по добри пари!

Лопез е родена и израстнала в Бронкс в семейство на родители пуерториканци.

Не си позволявай, да си играеш игрички..

В цялата помия на "Лайф" секцията на дир.бг (с абонамента на безсмислени герои като Део, Иван Лечев и сие и др. всеизвестни безсмисляци), Невена Цонева блесва с истините, които казва за реалностите на смешния ни музикален "бизнес". Както в политиката, така и в музиката, хората остават без българска алтернатива. От една страна просташката чалга, от другата глупавия поп. За останалото се иска образование.

И в допълнение, правилните разсъждения за фолклорната музика, която Невена изказа, са обречени на провал от съсипвачите на българската култура. Природата, обаче, дава компенсации, помнете!

Сладка е. Не я бива май за шоубизнеса, но е сладка. Жалко, че се загроби при оня брадясал, вонящ тъпанджия, но явно толкова и стигат мечтите.

Ъ.....Ти коя си точно? И какво точно си изпяла? Или съжаляваш, че и ти не си като веселин маринов с 15 албума и помиярски песнички във възхвала на МВР?

Как така да няма!? Я погледни в огледалото! Видя ли, че има!

Vese, Jennnifer Lopez e ot Bronx, NYC bre mome. Nema losho , kato ne znaesh ne komentitai

Това моме мечтало да е милионерка , а не да пее и да има публика. Нема лошо ама това твърде комерсионалното е и твърде банално ... язък

а си пише истината. Така е както пише. Има си кастинги и който го спечели /в Германия DSDS става евро милионер/ . А тя пее хубаво и всичко, но няма шанс.

Съгласна съм!

Както казваше покойният ми баща "на никой не му се копа на нивата".

запишат една песен и сядат да се сравняват с Лили Иванова. Къде си тръгнал бееее,къде отиваш???Пошлост е даже да си помислиш да се сравняваш с такъв професионалист..

Много си компитентен! Лила си не знае вече текстовете и ги чете на сцената! Бедната България - има си само една певица /ветерантка/

Владимир Ампов-ГРАФА го водят по анкетите като номер 1 по хитове (демек на песньовки на гимназиално ниво, изпълнени с много смешен хъс), а той завалията няма грам певчески талант и глас, какво друго да каже това момиче. Наистина Елил, лека му пръст, и Лили, може би донякъде и Мими Иванова, но вече са в категория "Д*Артанян"...

Право е момичето!Младите не са виновни за това,че искат да стават певци,а не работници.Вижте какви пари взимат едните и какви другите.Труда не се цени!

...Мда, все повече искат да стават "звезди" и все по-малко такива дето искат да си изкарват хляба с работа. Това е болестта на т.нар. "бели" държави.

пристана на някакъв си барабанчик и вече мисли, че се е уредила

Можеш да излезеш от селото, но селото няма как да излезе от теб. Да пее някви чалгии там и да залязва. Очаквам скоро да оповести, че е време да ражда и спира с никаквата си кариера, а този косматият и приятел да спре да дава фалшиви минуси на мнения на хората.

Аз със сигурност не съм косматият й приятел и ти дадох минус.По-добре е да залезеш ти, а не тя.

И аз не съм косматият й приятел, но ти дадох минус заради агресивната простотия, изливаща се от безпочвеният и необоснован твой коментар.

Има много хляб още да яде докато почне да дава оценки!

Това дете завчера пя на едно парти където за първи път я видях " на живо". Казвам видях понеже я слушах... на плейбек.Анорексията така я е грабнала,че е трудно да задържиш поглед по формите и.Жалко за момето,но тя действително няма да стане звезда.

В България звезди може и да няма, но има зведомани. "АлуУ нашти, вий ли сти? Шмъ даат по тиливизийтъ! Да мъ глеййтъ щот стаах звездъ!"

Твърде е малка, за да дава оценка за Лили Иванова. Да си наляга парцалките при барабанчика и да се труди ! За сега е никоя !

не го знам кое е, ама тва маце мноу готино :)

Красива жена и прекрасна певица- това е Невена!

Можеш ли да ми кажеш името на една нейна песен, ама без да ползваш google-то? Ако успееш, значи наистина е що-годе певица :)))

Аз мога, и то на повече от една

Убава, ама за останалото ти го казваш

много е сладка но погрешно мисли тя иска много бързо да забогатее с една песен и давайте милионите така не става трябва много вода да испие тогава да търси милионите аз до сега една песен нейна не съм слушал все пее на някого първо тя да напише и испее нещто нейно и после да говори за слава освентова има и тъпкач музикант да седнат и да на пишат а за тези на запад дето станаха известни с една песен де са те сеге колко станаха известни с една песен и после залязоха най трудното е да подърржаш върха дълго време явно тя няма да може след като говори с една песен и милионерка а колкото до лили иванова тя само може да мечтае да е толкова известна лили където и да отиде да прави концерт в бившия ссср гаранция давам че залите винаги щтеи са пълни даже и в берлин и румъния и т н защто трябва да гледаме запада вищте ги руснаците неги интересува запада сами си богатеят с песните в русия тяхните звезди са по богати от западните 100%

Абе певица не знам, ама че е убавица, истина е....

,,Според ДВЕТЕ певици българският пазар е малък...,, Коя е втората певица след като не се споменава името и в статията?

..донякъде е права, хубаво е че проявява скромност и показва, че не се смята за звезда.щото е нас, звездоманията доста хора тресе...но не е права за "едно време". Мойто момиче, не си била родена тогава, не си живяла.Нещо си чула от тук, от там....В социалистическа България, особено през 60-те и 70-те имаше гигантски звезди, които бяха супер известни и харесвани за мащабите на нашата страна и на целия социалистически "лагер". Дори много съвременни западни музиканти и изпълнители могат да мечтаят за 100-хилядни тиражи на нашите от онези години.Сигурно знаеш, че днес, музикалната индустрия бълва огромни количества в пъти по-евтини компакт-дискове, сигурно ти е известно, че всеки може да си сваля безплатно музика! Едно време да продадеш 10 000 копия от винилова плоча си беше истински подвиг.А колкото до истинските звезди, уви - пропуснала си много!Къде оставяш титани като Васил Найденов, Йорданка Христова, покойните и неповторими Паша Христова и Мария Нейкова, чувала ли си изобщо за Тоника СВ ??? Ако не знаеш - ФСБ имат Грами от 1987г. и пълнеха стадиони с по 20 000 публика, които не се кълчеха в екстаз от мазния гъз на Азис, а пееха човешки песни като "Пак ще се прегърнем", "След 10 години" и т.нт. това е разликата между онова поколение, което бе възпитавано с дълбока като философия и послания музика и днешното, което се радва на някакви татуирани маймуни, които се правят на негри....чалгата не искам да я коментирам, може да съм краен, но ще перефразирам една стара приказка - "добрата чалга е мъртвата чалга" .....този жанр беше целенасочено развиван от мафията, в него се наляха и изпраха милиони, да не кажа милиарди, с една цел - духовно опростачване на нацията.За съжаление успяха в голяма степен.

Grammy имат Мистерията на българските гласове - 1990год с песента,, Eрген деда,,.

може и така да е, за тях не знам.но ФСБ са първите български музиканти, които получават Грами за аранжимент на песен на Хосе Фелисиано! позаинтересувай се....

Това е така, защото не използваме това което имаме - циганите. Трябва да им се направи правилната среда - музикално обучение, условия за творчество и даже ще задминем румънците. И ще е част от интеграцията.

Като говориш така за "интеграция", имаш предвид българите да се интегрират към циганите, нали?

Много ясно е написано, за да се пита какво се има предвид...

всичко казано от момичето е истина; защо да няма право да го каже; какво като и тя не е голяма певица; аз като изобщо не съм музикант, но от 30 години не спирам да слушам музика и то не български чалгари и други палячовци, нямам ли право да кажа същото; с дребнавата ви злоба от типа "ами тая какво е направила, че ще се изказва" ще си останете цял живот дребни озлобени душици, седящи зад компа и жадуващи за някаква изява, която така или иначе нямате, но ви си иска някой и на вас да обърне внимание; хората, които казат истината трябва да бъдат подкрепяни, а не охулвани на общо основание; заради тази черта от бг манталитета (която демонстрират писалите по-надолу злобарчета) ще си останем в калта завинаги като нация

Да, хубаво е да се говорят истини, но е много важно КОЙ ги говори. Невена първо я задушаваше договорът с Вирджиния рекърдс, пречел и на развитието. Осъди ги. Сега е свободна и какво?! Покори световните сцени?! Да излезе това Васил Найденов да го каже, Графа, Мария Илиева, Васил Петров или подобни личности, а не неуспяла певица, чудеща се как да скандализира, че да се появи в медиите.

"Според двете певици..."?! Дира, пак се излагаш, жълтурко! Невена, да си гледа работата! Това, че тя пее за себе си и е заобиколена от подобни егоисти, не означава, че всички са такива! Нима Графа, Любо, Мария Илиева пеят за себе си?! Ако някой смята така, значи има нещо сбъркано в светоусещането му!

абсолютно вярно го е казала. За съжаление това е така, нашият малък народ не дава нищо на световната музика в момента, я гледайте шибаните румънци що хитове сътвориха, това, че се заблуждаваме тука с разни фалшиви формати и смехотворници кат миро се изживяват на голями светила е още по-показателно какви сме балъци жалки и ние...

Стига сте я нападали. Според мен момичето говори искрено и определено й пука за музика. За някои неща е много права. Хайде успейте повече от нея тогава. Защо си мислите, че не е положила никакви усилия. Вие сте от хората, които си мислят, че нещата стават ей така. Какви са вашите успехи? Ако знаете колко е трудно да си перфектен, няма да плюете така.

АМА ТАЯ ЛИ ПИКЛА ЩЕ КАЖЕ, ЧЕ У НАС НЯМАЛО МУЗИКАЛНИ ЗВЕЗДИ!! ДО ВЧЕРА И СМЕНЯЛИ ПАМПЕРСИТЕ И БЪРСАЛИ ЗАДНИКА-ДНЕС СТАНАЛА МЕГА КОМПЕТЕНТНО ВЕЛИЧИЕ ПО МУЗИКАТА ИЗОБЩО!! ЧОВЕШКО НЕДОРАЗУМЕНИЕ!!

В музикалните програми, мило АЗ, отдавна е добре да можеш да пееш и изглеждаш по-по-по-визулно! Така ,че и да крещиш, че пуу-пу-- пубуртетчетата казват, че "царят е гол" само ще обърнеш внимание, че сексът продава и това, което не е за продан.

Сексът продава само в чалгата и там , където няма талант за пеене. Сексът и сексапилът са две различни неща- например Мадона и Тина Търнър, Лейди Гага и Джос Стоун. При мъжете сексапилът също е важен- припомнете си колко жени са припадали на Бийтълс.

Тази лястовица нали започна да пее чалгия. Кво ни занимава с глупости?

добре че спи сас барабаниста на Слави та поне има вазможност дори да живее сред хора които могат та говорят инак само ще мучи и скимти

абе защо тази коза си позволява да говори за звезди като не може да пее дори а само грачи като разгонена коза дори леля и не знае нито една неина песен

Няма значение, че не може да пее, аз не пея изобщо и казвам същото, България няма звезди в музиката.