Операта ”Тоска” в НДК вдигна летвата в музикална България

Гениалният Пучини и неговата „Тоска“ под диригентството на Маестро Найден Тодоров, с участието на солистите Алиса Зиновиева, Марио Маланини и Александър Крунев, изправиха на крака над 2000 зрители в зала 1 на НДК.

Обратно в новината

Коментари - Операта ”Тоска” в НДК вдигна летвата в музикална България | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Акустиката в Зала 1 на НДК е много лоша и това си се знае открай време. Явно са я избрали тази зала заради кинтите, повече сноби, повече парички от билетчетата.

Избрали са залата, защото в нея се открива Новогодишния фестивал от 27 години насам. Когато това е означавало не "кинти" и "сноби", а престиж - една малко остаряла и позабравена дума. Но биха могли да направят оперен спектакъл и в някоя по-добра зала за опера, от построените през последните 24 години. А, вярно, няма построени никакви такива зали, защото на опера ходят само "сноби" и от това не се печелят "кинти"!

TtTtTt

Благодаря на всички, за това, че дадоха максимума от себе си! Дълго ще помня тази вечер!

Това беше за мен музикалното събитие на годината! Усещането бе, сякаш съм в някой от световните оперни театри! И нищо чудно, с певци, които пеят по най-големите сцени. Но и нашите изпълнители с нищо не им отстъпиха - чудесни певци, фантастичен диригент, невероятен оркестър, прелестен хор на Софийските момчета, извънредно красива сцена! Гледайки този спектакъл, бях горда, че съм българка! Благодаря на НДК за този прекрасен предновогодишен подарък!

Тоската беше добра. Всички бяха много добри! Но най-страхотния беше тенора! Особено по средата като изпя високия тон и седя половин час на него! Пак ще ходя на опера!!!

Много ви моля да не казвате, че озвучаването е било добро - не, беше ужасно, несъобразено, нямаш баланс между силата на оркестровия звук и сцената. Точно поради тази причина ефекта от Tedeum от финала на първо действие загуби част от въздействието си . Добре , че имаше такъв оркестър, такъв диригент и Александър Крунев, та помогнаха за въздействието!

link

Беше прекрасно! Дори озвучаването на НДК не ме дразнеше (преди време имаха известни несполуки). Солистите бяха с красиви гласове, оркестърът звуча толкова меко, колкото не съм чувала наш оркестър да звучи, децата бяха прекрасни (можеха да ги озвучат малко повече), сцената беше много красива! Дано има повече такива спектакли в НДК (и в операта има, знам, но ако всичко е наистина изпипано, както беше с Тоска, в НДК е някак си по-празнично).

Впечатляващо! Много ме развълнува този спектакъл! Отидох заради приятел, но смятам да посетя още няколко спектакъла в НДК или Софийска опера. Ако всички са толкова хубави, много съм изпуснал досега!

Не гледах постановката, защото се страхувах от разочарование. Най-добрата Тоска е Райна Кабаиванска, но... знае ли човек, светът не може да спре развитието си

Тази Тоска също си беше доста добре :) Блестеше със сигурност пред останалите в трупата

Не беше като Кабаиванска, но беше добра. Целият състав се прадстави добре.

Беше великолепно, винаги съм уважавала оперното изкуство, но след Тоска вече съм влюбена в него!!!