Д-р Сотир Марчев: Ние сме недоспало общество

Българинът си дава половината живот, за да спечели пари, а другата половина, за да си купи здраве. За съжаление това е тъжната картина, заяви доктор Сотир Марчев в "Студио БГНЕС" с водещ Дияна Тушева.

Обратно в новината

Коментари - Д-р Сотир Марчев: Ние сме недоспало общество | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напълно прав е докторът, само дето не става ясно защо няма щастлив изглед на тази снимка?!...

сигурно не си е доспал

Да отбележи найъ-важното. Човек трябва да поддържа душата и тялото си чисти! Само с движение и с правилно хранен не става. Ако нямаш хигиена на тялото (вкл. и половата, т.е. да се любиш само при нужда, а не да се правиш на спортист), ако душата и духът ти не са освободени от мисли и стремежи само за материални неща, другото става безпредметно.

Моля Ви, доктор Марчев, правете повече такива публикации, колко простичко и гениално!

Хубава статия и повече такива доктори да има

...човекът, но ние израстнахме и остаряхме в една държава с "безплатно" лечение. Поликлиниката е на крачка от нас, но на регистратурата ме изкъшкаха, щото не ми е район. Кой ми е района? Ами на другия край на града. Същото със зъболекарите. Пробива ти зъба и ти казва: ела след два месеца. Колело? Хубаво, ама нито има къде да го караш, нито къде да го прибереш в блока. Плуване? Бяхме бедна държава, заселена в жилищни квартали. За сега да не говорим.

Ооооо, я стига! Само мрънкане и оправдания! Дай му на българина все да е недоволен! Еми умри си като те мързи!

Един обикновен гений. Излекува баща ми за един ден. Още е жив, на 91, жизнен, весел, кара си кола, да не чуе дявола, планирал е до 104, а може и повече. Всичко стана с една проста ендоскопия. Не съм много наясно, но беше инфаркт.

Жив и здрав да си докторе. Така е. Не питай старило а патило. Аферим ти.

Кръвно 140 на 90 за човек на 25-30 години е убийствено. Не, не моментално, но във времето така ще втвърди кръвоносните съдове, че като стане на 50 ще се пукат като ПВЦ тръби стояли 20 години на слънце.

Грешка в заглавието, да се чете - "ние сме заспало общество"!

Само, че за да живеем здравословно работния ден трябва да е 6 часа и петък да е неработен също

Мда, ако може и заплатите да са петорни. Само, че не знам откъде ще докарват пари, може би от Луната ...

чорбаджията да намали експлоатацията и да работим като в Европа - и като работа/по-малко/ и като заплащане/повече/

не се оплакваите... живея в сащ и заплатата ми може и да не е петорна, а десеторна, ама няма уикенди по 4 дни всеки месец и отпуската ми е 5 дни в годината, някои нямат и толкова. но има условя и спортувам постоянно, в много по-добра форма съм в сравнение с когато живеех в българя. за какво са ти 3 почивни дни всяка седмица? да се напиваш като прасе ли? ТРАНСЛИТЕРАЦИЯ

Много правилно, докторе! Но българинът масово е здравно неграмотен и не желае да спазва даже тези простички правила, но пък затова очаква от лекарите и лекарствата чудеса. Тъпчеш се с мазна храна, пиеш алкохол на корем, щото водата е само за миене :))), пушиш като комин, лежиш пред телевизора, от дивана на седалката на автомобила - това ти е движението и после що си болен.

Еми аз не правя нищо от изброеното от теб.

ми добре

Браво на доктора! Някои лекари ни обясняват, че и на 18 и на 80 години трябва да имаме кръвно 120 на 80. Отровиха ни и ни съсипаха здравето с това здравословно хранене! Доста лекари повтарят като папагали препоръките на СЗО, кои от незнание, кои корумпирани, а тази организация се командва от фармацевтичните концерни!Уж по-здравословно живеем, а за десет години болните от диабет са се увеличили четири пъти, по официална информация! Яжте каквото ви се яде, той организма си знае какво му трябва и дано да е по-истинско, което трудно се намира в магазините и най-важното са нервите, всичко е от хубавия и спокоен живот!

Глава чесън всяка вечер и не се тъпчете с полуфабрикати, ще боледувате. Докторът е 100% прав в едно: тярбва да се води активен живот - да се движи човек, да си напъва мозъка, за сда не залинее, да си подтавя предизвикателства и да ги преодолява, т.е. да не изпада във физическа и духовна леност. Тук веднага тярмава да се спомене, че телевизорите трябва да излетят през балкона...

а кой е казал че хората трябва да живеят добре? кой е казал, че трябва да се намали смъртността? като се сетя как лъгах бойко 3,5 години умирам от кеф. естествено е, че ме е страх да се разходя по софийските улици да не започнат да хвърчат жълти павета по мен, ама не може да се сравни с удоволствието да подложиш на геноцид един народ и да видиш как лично съсипваш кариерата на най-амбициозния политик

Глупости на търкалета.

лъжи постоянно ..... евтино и методично, по комунистически и дава резултат !

Невероятен човек! Видях го за първи път на един форум,преди няколко години. Порази ме еманацията на този човек, финното му и оригинално чувство за хумор, способността да грабне аудиторията... И в същото време -професионализмът му,лишен от обичайната демонстративна помпозност на неговите колеги, изключителното му умение да печели доверието и да убеждава. Загубих следите му, но знам,че малко са лекарите като него-преди всичко Човеци и приятели на човека. За жалост, почти 95% от тях са комерсиализирани до крайност, гледащи на пациентите като на банкноти, в алчността си за пари и висок жизнен статус-продали се на фармацевтичните фирми, предписвайки техните съмнителни продукти, почни винаги без нужда. Не липсата на закони и стратегии,не липсата на средства е причина за апокалипсиса на медицината и здравеопазването,а духовното падение на бранша-част от опошляването на нацията. И виновни за това са всички ония,които 24години,целенасочено разрушаваха всичко хубаво,което съществуваше,а предложиха само хаос. Здравеопазната система е смъртно бална и единственото решение е раждането на нова, законово детерминирана и ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СТРОГО КОНТРОЛИРАНА от Държавата, коята 24г я няма...

Леле какво е това похвално слово за доктора? Ами той освен да приказва сладки приказки за друго нестава. Няма кабинет, няма пациенти, не може да ги гледа или да се грижи за тях. Може само да чете книжки и статии, да пише и говори медно и сладко. От такива доктори ако имаш нужда, аз не. Предпочитам да си платя, но да получа лекарска помощ.

Той не може да иезлекува безумието, което проявяваш към себе си с начина си на живот! Нали е казано:Помогни си сам , за да ти помогне и Господ! Той ти дава съвети, а ти ако искаш ги спазвай. На времето е нямало такива доктори като днешните, за които си мечтаеш, а мъдри хора, които са съветвали ( Библията е доказателство за това) как да се живее правилно и как човек да постига правилна "вибрация", за която вече се говори толкова много. Отворете ума и душите си за смисъла на това какво е "духовно" в противоположност на днешната консуматорска цивилизация, и ще започнете да разбирате нещата и да постигате здраве , без намвесата на съвременната медицина (която в основата си е бизнес преди всичко!).

То затова вече се наблюдава една тенденция лекарите да не доживяват 60 г.. Не можеш да лекуваш хората, като мислиш само как да забогатееш от нещастието им. Светът върви по изконни и неизменни пр авила. Който ги нарушава е наказван. Тъкмо това е най-големият проблем на българина.

Този много ме кефи!

Просто и ясно. И без реклама и без внушения. Браво на доктора

супер правилно!