Българин спечели турски музикален формат

21-годишният Исмаил Матев от разградското с. Ясеновец спечели най-престижния телевизионен музикален формат в Турция „Pop star 2013”, излъчван по телевизия Star tv.

Обратно в новината

Коментари - Българин спечели турски музикален формат | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъвто и да е, радваме се на успеха на един млад човек. Но погледнете, това е лице на европеец, няма нищо общо с черните анадолски физиономии. Фамилното му има е чисто българско - МАТЕВ. 500 години ежедневно са потурчвали азиатските изроди - отделни лица, отделни семейства, цели села. Това момче по произход е потурчен българин, но важно е как се определя.

Браво на момчето! Пожелавам му много успехи, късмет и здраве!

Браво на Исмаил!Желая му много успехи на музикалната сцена!

Браво.Да е жив и здрав и много успехи.

Като гледам какво правят турците с тези "музикални награди" "фюлми" и други работи се убеждавам че че се стремят да ни ПРЕВЗЕМАТ ОТВЪТРЕ И ТРЯБВА ДА СЕ БОРИМЕ ПРОТИВ ТОВА!!!

ялко,ялко,ялко.......защо ние билгарите сме такива вместо да се радваме обрищаме всичко наопаки.имали ли значение какив е нали е гражданин на билгаря. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

до Редактора: Райна е много хубаво българско име. Но Райна в качеството си на редактор на тази статийка, не се е учила добре. В този на снимката няма нищо българско, освен българското му гражданство. В името му няма нищо българско. Правилното заглави на статията би изглежало по друг начин: "Български грацданин спечели....." Райна да се поправи!

ако приемем че има термин - български турчин, защо приемаме за абсурд термина - сръбски българи, или румънски българи?!

аз живея в турция, ама този толкова 'известен' конкурс не ми е известен. а и тук има толкова много балгарски турци, всички с паспорт, ама няма нито един да се самоопределя за балгарин. сащото и в балгария... :(

Добре де, защо пишете в български форуми? Ако не се определяте за българи е нормално, да не влизате тук. Предполагам, че в Турция е пълно с подобни форуми. Ти специално си нон стоп тук и непрекъснато натрапваш турският си патриотизъм. Защо?

kokobrais

Не е съвсем вярно това което казваш. Конкурса беше излъчван по една от най-геданите телевизии. Не съм привърженик на турската музика, но тъй като се занимавам с музика мога да кажа, че това момче наистина има хубав и чист глас. Пее изключително добре.

Поздравления за момчето, но истината е друга. Има български граждани, които никога не са стъпвали в Турция, нито някога планират подобно нещо. Попиташ ли ги какви са, отговорът е един -турчин/туркиня съм. За какъв българин говорим, след като някой сам се определя като друг?

Колко ли голям комплексар трябва да си,за да се гордееш с "българина" Исмаил ?

Защо пък комплексар... Достатъчно е ниско IQ и поглед до миглите.

Поздравление за момчето! Желая му успех! И все пак прославя България, независимо, че е от турски произход, има ли значение това? За таланта няма граници- който може го може! Все едно да кажете ,че Рафи е арменец ...да, ама е гордост за Бургас...Гордеем се с талантите си и нека и пожелаем добро бъдеще!

браво на момцето.правилен избор да отиде в турця, там има по голямо поле наизява от бг. огромен успех е това да буде избран и признат от такиова юри.(а вие си плуите колкото си искате) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Огромен успех е да е номиниран за Grammy- като Добринка Табакова, Александрина Пендачанска, да е пял в най- големите и престижни зали по света и със световни звезди като Соня Йончева, да има Grammy и да е вдъхновил световни музиканти като Мистерията на българските гласове.. и още, и още... Нещата са несравними и това е една натрапена реклама и не стилът арабеск е труден за нас. Той просто е за други гени и друга култура. От този стил произлиза чалгата. Върти кючеци и да не ти пука. Няма да слушаш Райна Кабаиванска ,я!

kokobrais

Явно си изключително глупав/а за да мислиш, че турската музика започва и свършва с кючеците. Ако си чувал изобщо за турска кшасическа музика, което ме съмнява ще знаеш че кючека е циганска музика. Самата музика има над 600 стила и част от песните от 13 и 14 век са защитени от ЮНЕСКО! Така , че мнения и сравнвния могат да дават хора които са подготвени, а не втълпени от времето истории от баби и майки които пъка са чули техните истории от техните. Поне сега има интернет, четете преди да се излагате!

Браво ,Иси ! Може да си турче,ама си си наше момче !

Като идеш в Ясеновец и ги чуеш как в присъствието на българи си говорят помежду си на турски... ще ти се отще да го наричаш наше момче.

Да е жив и здрав и успехи. Той си е турче с българско гражданство, но ще получи и турско. И ще забрави че е "българин", защото очевидно си е с турско самосъзнание. Парчетата, които изпълнява, са си турски поп. Нищо българско няма в тази музика.

Едно голямо Ashk Olsun!

Определено това не е моят стил музика. А като става въпрос за албуми предпочитам,, Theory Of Life,,- който е под номер 1 за български албуми за 2013 година на БЪЛГАРСКА група от същия регион. Това е музикално съвършенство , което може да се нареди до творчеството на световни звезди. Момчетата са виртуози.

И не разбрах кой е българинът в тая статия...?

Злобата човешка е ГОЛЯМА. Но пред този успех не си струва. Успех и здраве на момчето.

Не бъркай "злоба" с най-елементарно чувство за народ и родина. Нека си го поздравяват турците. От такива продажници като теб пропада България.

..от такива задръстеняци като теб пропада България. Всички са ни криви и най-великите сме ние ( т.е. Булгар, Булгар ) . п.с Чел(а) ли си Алеко ???

Имам един приятел - Краската. 91-ва замина за Япония, взе гражданство и не се е връщал... Та мисълта ми е, че колкото Краската е японец, толкова и тоя е българин... Даже май Краската е повече японец... Иначе дето спечелил - браво, ама такова "гръмко" заглавие... нямаше нужда.

Много хубаво, но дали щеше да спечели, ако не беше от турски произход... А по-интересно на мен ми е пробвал ли е в българските формати и ако е какво е станало...

Поздравления за момчето и за постигнатите успехи! Да му пожелаем бляскаво бъдеще - турският музикален пазар е огромен - дано намери пълна реализация там!

Там със сигурност ще намери...:)

български гражданин!!! а не - българин.

Приятелю, ти си си най обикновена селска пръчка. Щом е български гражданин значи е българин.Съгласно българската конституция , България е еднонационална държава , тоест на нашата територия всичко що живее и има гражданство е българин. Всичко друго са трактовки от друго естество и вредят на нацията и държавата. Време е тъпаците като теб , които за съжаление не са малко да проумеят това и да се отнасят по този начин. Искате и ли не искате , тези които имат друг майчин език освен българския , или друга религия освен православното християнство са българи , но с притежание на тези характеристики. Отношението към тях трябва да е такова и възпитанието и обучението в училищата трябва да е такова. Така , че в България няма турци , ни то арменци нито гърци , нито никакви други освен българи!!!!!

Ей пишльо, май не знаеш какво дрънкаш!? Я иди в Батак - да ти стане поне малко от малко, по-бистро в куфалника! Турчин е отвред - етнос не се сменя според кефа на някой партиец или келеш като теб. Я иди в Германия и ги виж какви са германци - феса си е фес, където и да иде! И на Марс да го качиш - фес си остава. Човека ти каза за Красьо-японеца :)

Ти не си Колимечков, а Колибългарин по произход.