Шведски лекари трансплантираха матки на 9 жени

Шведски лекари трансплантираха успешно матки от роднини на девет жени, съобщават от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Шведски лекари трансплантираха матки на 9 жени | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Познавам болката от борбата със стерилитета от 1л. ед.ч., но никога не бих приела друг човек да се подлага на операция, рисковете от нея и последващото възстановяване и риска от поява на по-късен етап на здравословни проблеми. На мой гръб преживях много-за да го има моето дете.Това щастие не бива да е за сметка на физическо преживяване на друг човек, независимо от доброволно изразено желание да помогне. Умиращите хора трябва да получат грижи и внимание в последните си дни, а не операция, която не е животоспасяваща и облегчаваща техните страдания.

Не разбирам... За да бъде успешна една присадка, на реципиента се прилагат цитостатици. Как това лечение ще се провежда, ако жената в същото време е бременна?!? Цялата идея е абсолютно налудничава.

Ужасни сте, хора, ужасни...Негативни, черногледи и прости

Ти сигурно намираш за нормално от няколко човека да "сглобят" един, ама сигурно си твърдо против ГМО-то.

Не знам...прекалено ми се струва вече това. Дано децата, които бъдат родени по този начин, да са нормални и без увреждания.

е не разбрахте ли от статията, че няма деца и едва ли ще има

безгранична арогантност

За много научни пробиви се е говорело така през вековете, но днес милиони буквално дължат живота си на тях. Морално-етична граница винаги има и линията понякога е много тънка. Но от това не следва да се стига до крайно отрицание на научния напредък. Просто залогът и отговорността са много големи и да се поемат е сериозно предизвикателство.

Най-накрая да прочета добре формулирано и грамотно написано мнение!

Ще се увеличи пазара на органи, да му мислят бедните държави без закон, като нас.

Това вече ми се струва пресилено. За инвитрото съм изцяло ЗА, даже и сурогатните майки приемам, но това вече ми е неприятно, а и не знам дали си заслужава 20-30 години от живота ти да отидат по болници.

Tъпо.

Явно не знаете какво е да не можеш да имаш дете по естествен начин.. Уверявам Ви че болката е огромна и ако на този свят има поне малка възможност човек да се сдобие с рожба, трябва да се възползва.

Франкенщайн.

Било е голяма касапница.