”Лего” отговори на писмо от 7-годишно момиченце

7-годишно момиче изпрати писмо до производителите на конструктори „Лего” със забележка, че произвеждат прекалено малко фигурки от женски пол.

Обратно в новината

Коментари - ”Лего” отговори на писмо от 7-годишно момиченце | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че, кога АЗ съм очаквала някой друг да се грижи за мен!??? Аз съм се справяла прекрасно пределно много години САМА! Аз отговорих на глупака, който иска да прави сандвичи (и ключът тук е ВЕДНЪЖ!), а да не мести перални (и то ВЕДНЪЖ на 20 години!). Еми, като не иска да мести перални, да не очаква да му се готви ВСЕКИ ДЕН!!! Нал тъй, и аз това казвам като вас- ВСЕКИ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА СЕБЕ СИ! Нали имаме равенство все пак!!!

доста тъп рекламен трик.

Бхахаха, и по едно специално издание LEGO всяка година за 8-ми март. Акцията по разбиване на семейните ценности върви и от името на децата. Егати глунсичката манипулация.

С какви глупости се занимава човечеството - с Лего, с фолк, Селена Гомес, някой си Бийбър и друга подобна измет.

лего е изключителна играчка, стимулира креативността и конструктивното въображение, учи децата да разчитат чертежи, дава им представа за алгоритмите, създава и тренира чувство за конструктивен баланс. И не е само строителна играчка, някои лего модели учат децата как да програмират.

A негри и гейове? И непременно да имат и улучни кучета. Кастрирани и с марка на ухото.

ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ,ТОВА ПИСМО ВСЕ ПАК НЕ Е КОЙ ЗНАЕ КАКВА СЕНЗАЦИЯ НО ВИЖ РЕКЛАМА ЗА ФИРМАТА СТРАХОТНА. В ТОЗИ СЛУЧАЙ БЕЗПЛАТНА. ПО СЪЩИЯ ТОЗИ ПРИНЦИП МОЖЕ И 102 ГОДИШНА БАБА ДА ИМ ПИШЕ ПИСМО.

ТЕ ИЗОБЩО НЕ СИ РАЗБРАЛ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС В НОВИНАТА ВЕРОЯТНО НЯМАШ И ДЕЦА

В НОВИНАТА СТАВА ВЪПРОС ЧЕ ЕДНО ДЕТЕ ИЗПРАТИЛО ПИСМО НА ЕДНА ФИРМА......ДОБРЕ ЧЕ ДЯДО КОЛЕДА НЕ Е ФИРМА РЕКЛАМАТА ОТ ,,СЕНЗАЦИЯТА,, ЩЕШЕ ДА Е НЕГОВА.МИЛИАРДИ ПИСМА ДОРИ ОТ 5 ГОДИШНИ.

Някои от твърденията ми се виждат доста странни - явно авторите им изобщо не са се вслушвали в мислите на малките. Дъщеря ми беше точно на 7 години, когато си пожела дядо Мраз да й донесе "мъжка" кукла, за да можели куклите й да танцуват по двойки, само момичета не било добре. Сега казва, че нейната дъщеря не обича да играе с кукли и се чуди какво да прави с тях, когато й подарят. Това лято обаче извадих от мазата куклите на майката и лелята и внучката се "залепи" за тях...Попитах я защо не играе с Барби-тата, а хареса тези стари кукли и получих отговор "Барби приличат на възрастни хора и не ми харесват, а старите са като деца, за това с тях е интересно да се играе" - пропуснах да кажа, че внучката е на 10 години.

По-лошо е когато момиченцата които си играят с тези кукли заприличат на тях. Предполагам всеки е засичал детските конкурси за красота, които се въртят по някои канали - тип miss little sunshine. 4-5 годишни момиченца които изглеждат, говорят и се държат като 50 годишни лелки след (поне) 3 пластични операции. Все едно гледаш долнопробен филм на ужасите.

абсолютно сте парв(а) ... върхът е реклама на бебешки пелени, в която бебетата са гримирани и със стилизирани коси като на фолк певици!

Аз пък също бих мо отговорил на това момиченце. Нека първо се научи на думи като "Моля", "Ако обате", "Бихте ли били така добри" и т.н. С две думи малката пикла да вземе да си оди на село!

при тебе?

а ти на седем можеше ли въобше да пишеш?

Накратко, вече и големите корпорации не могат да работят по предназначението си, а са длъжни да обслужват политиките на висшите неолиберални кръгове. (В частност - контрола на населението.) Лего ще съдейства за сексуалната преориентация, хранителните корпорации ни тровят и дрогират, медиите ни облъчват с пропаганда на насилието, разрухата и бедствията.

на бас, че това писмо не е писано от 7 годишното момиче, а от неговата майка, сега да напише и някой мъжки татко едно писмо, че иска повече "кеновци" от производителите на барби....аман вече с тази "унисексифицакия".

е да, малко дете не би написало "barely any"

Не виждам проблем да го напише... И стилистиката не ми изглежда като adult. Звучи една идея по-зряло, например към 10 години, но много деца, които четат хари потър, имат подобен стил... Не виждам драма.

Hm, az puk pomnia kak edno vreme si igraehme momichetata s kukli, puk kogato ni beshe kef igraehme i s momchetata futbol, s pistoleti i t.n....kakvo stana sega?!? Momicheshki igri-momcheshki igri...

Тук сме били масово жени, а се мислихме за мъже! Големи пичове се оказахме!

Хлъц Хлъц . Може да почнат да произвеждат и фигурки shemels

Да - фигурки gay i shemales, за да са удовлетворени всички слоеве на обществото. Там в Дания родината на Lego май разрешиха еднополовите бракове и е пълно с хора с лява резба. Да им пожелаем си възпитават децата в този дух.

Не мога да разбера какво ви пречат обратните. Те са си такива. Да, маниерниченето е много дразнещо, но грозните, глупавите, дебелите и нечистоплътните са още по-неприятни. Вие ще си биете детето ли, ако се окаже хомо? Ако няма да се окаже, защото има вашия силен ген, какъв ви е проблема. Естетически? :)

подсети ме за един виц, в една фирма работели възрастен мъж, чернокож, жена и млад мъж, шефа решил да уволни един служител, събрал ги, поглежда възрастният човек и той веднага, ааа не, ако ме уволниш ще те съдя за възрастова дискриминация, поглежда жената, а тя-ааа не, ако ме уволниш ще те съдя за полова дискриминация, поглежда чернокожия, а той...ще те съдя за расова дискриминация, останал само младият мъж и като видял накъде отиват неща, вдигнал рамен и казал, " ми тогава съм гей" .....

момичетата си играят с лего толкова, колкото и момчетата. А лего човечетата са напълно безполови, кръгла главичка, правоъгълно телце, крачета и ръчички. Никаква полова диференцираност, ако искаш дългата коса можеш да я сложиш на полицейска фигурка, на пожарникарска, на каквато щеш, и да я смяташ за женска. Не знам какъв му е проблема на това дете.

StamOff

Ами, че те жените и в истинския живот това си правят, не мога да разбера какво им е виновно легото. Пък и освен това с лего и с конструктори си играят като цяло момчетата, момичетата си играят с кукли. Защо няма барби нинджа или барби командос ? Що за тъпотия - лего с момиченца ! В смисъл строиш крепостна стена и нареждаш отгоре момиченцата да я отбраняват :)

Не правят като цяло това. Има жени и жени. Вкарването в рамките на клише е оесновната забележка на момиченцето. И е удачна, и е ценна! Има жени, които съществуват като активът им е задникът им за разплод. Има жени, за които задникът им е орган за разплод, но не го считат за водещ актив, а за такъв приемат най-горния етаж. Просто има хора и хора, респективно жени и жени. апропо докато има прости мъже, ще има и прости жени. А то винаги има :) Така че ще има и за досегашнит еиграчки Лего, ще има и за следващите, ако уважат желанието на момиченцето да се даде избор за децата от женски пол да се отъждествяват с по-предизвикателни роли от тоалирането и покупките. Уважавам тази идея, ако ше да е на бабата на детето, както предполагат някои по-долу в чата.

Един от прийомите във възпитанието и съзряването на детето са така наречените "ролеви игри". В тях то създава измислен свят и разиграва роли на различни персонажи, но впечатленията му са основани на отношения в семейството. Ако е момиченце и майка му е "боса, бременна и до печката", то ще приеме това като модел на поведение. Ако майка му е работеща, привидно независима, измислената игра ще следва това поведение. Аналогично е с момченце и баща. Задължение и отговорност на родителите е да изградят личността на детето. Морал, ценности и мироглед се оформят в първите 7 години.

Като чета коментарите под статията, нищо чудно, че днешните младежи и мъже предпочитат живота на необвързан ерген, отколкото да имат едно такова вечно недоволно и с претенции да им дудне на главата :D

Еми, да си стоят сами тогава! И като станат на 70 -ПАК!

Като чета коментарите под тази иначе незначителна новина и се питам - само българите ли сме пълни олигофрени или и на други места и географски ширини реагират по същия начин на подобни статии?!

Олигофрени е правилния отговор.Самия факт че момичето е писало означава че то си играе с Лего.Моята собствена дъщеря не обича да си играе с кукли.

думата 'нагласена история' говори ли ти нещо? майката сигурно е активист в някоя феминистка организация. самите думи в писмото са на възрастен човек.

И под оригналата новина е същото :)) Няма да се притесняваш, всички сме от един вид.

..хора и за тази ли тема намерихте да се карате и обиждате !? Лелеее какви теми са тръгнали от тази наглед ведра статийка ...

Мили, Дами, следващия път когато се местите предлагам аз да правя сандвичите, а вие да мъкнете пералнята. Разбира се, ще давам съвети и ще въртя очи, ако не се справяте като група професионални хамали. След това може и да ви наградя със секс или, ако не ви смятам за достатъчно привлекателна ще пофлиртувам само малко и ще намекна за бъдещи възможности... ;) Все пак, човек никога не знае, кога ще му трябва товарно магаре пак, нали? п.п. Не се косете, ситуацията е хипотетична, но често срещана, струва ми се. Мен, не ме мислете ;)

Еее, и тук минуси. Кой ви забранява да пожелаете да мъкнете хипотетичната пералня? Естествено, ако пожелаете да мъкнете хипотетичната пералня аз ще възразя, скъпи дами. Обаче, ако вие ми се расърдите ще се задоволя да правя сандвичи! Изборът е изцяло ваш.

след като не знаеш как се пише раЗсърдиш май не ставаш за нищо

А следващия път ако ВСЕКИ БОЖИ ДЕН ти не си сготвил, изпрал, прострял, и нахранил/изкъспал детето СЛЕД като си се върнал от отговорна работа, да не си гъкнал! А аз след работа ще гледам мача с биричка в ръка! После, когато се местим ВЕДНЪЖ на 20 години, да, ще нося аз пералнята- става ли!???

Съжалявам много, но вашия съпруг сте си го избрала сама :) Не прехвърляйте своите грешки на моята глава. А домакинските задължения са домакински задължения. Това, че съпругът ви ви е убедил, че са женски задължения, е ваша грешка. Аз лично харесвам жените любовници, не жените домакини. Мога и сам да си поддържам жилището. ;)

Ти досега щом не си разбрал че когато си търсиш жена трябва да си намериш такава която те допълва, а не която мрънка и ти харчи парите само.... тогава за теб късно.Затова има предбрачни договори и разводи.

Прав си, че е късно, но не се оплаквам :) И не , не съм разведен. Като цяло половинките ми винаги са изкарвали колкото мен или повече. Все пак една жена трябва да е умна, за да е интересна. За съжаление дори и на умните е трудно да им обясниш, че малко спорт на никой не е навредил. ;)

тва е абсолютен ПР- накратко компанията сама си е написала писмото и сама си е отговорила, най-вероятно за да тушира обвиненията на некоя безсмислена и глупава организация, която бива финансирана от държавата и иска да си оправдае изискването. Тва е поведение не към разрашаването на проблеми, а създаването на такива...

Аз пък искам фигурки в цвят на дъгата! Иначе ще ги съдя за дискриминация!

Лего не се занимават с пе..ли

Siol_En@

Значи, казвате, всички на бачкане , а децата не са наша грижа, те икономика не развиват. Според едно хубаво сравнение "Ако такива като вас правеха метрото, щяха да направят само метростанциите, защото там се плаща. А тунелите - за какво са ?"

Това писмо въобще не е писано от детето, а от феминистичната му майчица, която му насажда твърде крайни възгледи за ролите на хората в живота. Не съм против жените да са равни, но има и някои просто физически ограничения, с които да се съобразим като гости на планетата. Представям си момиченцето на 16-18г с мъжкарска походка задяваща други момичета, мислейки се за 100% равна с мъжете.

Имаше навремето пропагандни плакати от СССР, изобразяващи тьотки със 16 килограмови чукове, как преизпълняват нормата.

С такива мога да бачкам, мога и да пия обаче няма да си легна с такава. Щото тя си е извоювала правото да я смятат за мъж, а нормалните мъже не спят с други мъже.

Тук се говори за играчка, не за това кой с каква предпочита да си легне.

Тъпа си щом не разбираш , че от играчките започват .... плачките !

Моля, без истерии.

Брейй, болна тема. Дали са онеправдани жените ако не си играят с тракторчета? Чак и някой направо изкрещяват по-надолу. Дали фирми като Лего налагат стереотипи или се придържат към изискванията на пазара? Пиша го съвсем спокойно без да крещя, сигурно се досещате , че не съм жена.

Е, хубаво де, какъв е този минус? Как никой не се намери да отговори кой налага стереотипите в обществото. Аз футбол в събота с жена ми досега не съм играл а не съм против, ама не е изявила желание. Нямам против и с парашут да скача, и с акули да плува също :-) От друга страна сина ми с кукли не иска да си играе! Та ... , за какво иде реч?

Синът ти още не си играе с кукли, защото е малък. Ама като стане на 16 години, може и да поиска. :)

Има нещо гнило в Дания, ама май не само в там

Да си купи "мъжко" Лего. Какъв е проблемът? Проблемът е, че сега в "мъжките" Лего-та ще набутат женските социални роли. Ще разменят ролите. Ще обърнат дърворезбата. После ревете, че мъжете били изчезнали.

Нищо чудно "момиченцето" написало писмото, да е някое "метро" момченце.

Всички много добре знаем кой го е написал. И, въобще не се отнася за детски играчки, а за глобален контрол на съзнанието.

Въпрос към момиченцето: Била ли е в парка Лего,който се намира в Дания? Нека да напише адреса си или телефон за връзка с нея.

ама вие четете ли, че момиченцето се казва Charlotte Benjamin, та чак и въпроси задавате, че и претенции да ви дава адрес и телефон

Мястото на жената, па била тя "Лего", е вкъщи, бременна, по чехли до печката!

Слуша ли те главата?

Ко се праиш, вие резаците изповядвате същите възгледи.

За това ще си живееш с мама до живот.

Вилке, а ти къде живееш? Свой собствен дом построи ли? Със собствени средства? Или взе някой балък, който те прибра. Или един вид от мамини отиде да живееш при мъжа ти? Или още киснеш на ръцете на майка ти? Големи говеда са жените - съдят мъжете, които не може да си позволят собствено жилище в трудните времена, в които живеем, лаят срещу стереотипи, които не им изнасят, а други натякват на хората в лицата. Та те питам пак, ТИ КЪДЕ ЖИВЕЕШ, В ЧИЙ ДОМ? Като сте толкова независими и освободени, започвайте да си купувате шибаните домове, и не търсете сметка на мъжете къде живеят. Защото те с нищо не са ви длъжни, нито се хранят от вашата хранилка. Патка такава.

И в случаят се пише "затова", а не "за това". Селянка неграмотна.

а твоето място е до нея..

За това са голяма фирма и за това са още в играта, въпреки, че конструкторите им са доста скъпи в сравнение с други.

Сигурно е така. Но да не отминаваме факта, че именно такива големи компании насаждат възгледи за живота и възпитават поколения в изгодни за тях ценности. Нали се сещате за страхотните реклами на Кока Кола покрай Коледа? Ако пиеш сок от отгледаната в двора на къщата ти череша, Коледата по-лоша и нещастлива ли ще бъде?? Или Макдоналдс и алпийските им нам си кво? Консуматори и корпорации...

Ой, неграмотнико - научи употребата на "за това" и "затова".

Пунктуацията също куца на 12345. Пред "че" не трябва да има запетая, когато подчиненото изречение се въвежда с "въпреки че".

Лигава работа, ще почна да роня крокодилски сълзи от умиление.

Не си разчел много важно послание. Показваш ограниченост. Статията не е за тиакива като тебе. Трябва да обозначават статиите така, че глупаците да не си губят загубения живто в четене на излишни за тях неща и да си мъчат акъла. Т.е. не си мъчи акъла, няма да разбереш. Случаят е най-малко лигав, много е сериозен, много е социален и много отговорен. В обществото има драма, която такива като тебе изживяват като сеир, докато не се случи апокалипсис, но и тогава не разбирате кое от къде е дошло. Детето говори за клишетата и за предизвикателствата глупако. Това са най-важните елементи от възпитанието, а възпитанието на децата формира близкото бъдеще на социума. Дали ти влезе нещо в главата?

Ти му е...а майката :))

Никое 7 годишно дете не притежава подобна стилистика. Освен полулярното "селфи", вече май някои родители удовлетворяват амбицията си чрез публикуване писма на децата си под диктовка. Ще перифразирам култов въпрос от един български филм: "Значи Барби може, а Лего - не?"

Да почнат да произвеждат и фигурки gay, lesbian и shemale, за да са удовлетворени по-широки слоеве на обществото им. Хххаааххх:))))

Като говорим за клишета и предизвикателства - би ли ми обяснил/а поради каква свръхестествена особеност на жените при развод 95% те си гледат детето/децата, а инфериорния ex-съпруг има единствено право да плаща и духа супата? Ай, FUCK OFF!