Проблемите в семейството пречат на развитие на детския мозък

Ако детето се сблъска със семейни проблеми, те се отразяват върху развитието на мозъка му и в перспектива могат да доведат до психични проблеми.

Обратно в новината

Коментари - Проблемите в семейството пречат на развитие на детския мозък | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Т.е. да разбираме, че 99% от населението е с психични отклонения или има потенциал да развие такива ... Познавате ли семейство без проблеми? Без каквито и да е проблеми? Познавате ли човек, който никога не е имал проблеми?

Виж, всички имаме проблеми, разбира се. Но в някой семейства те се решават само с викове, крясъци, обиди и друг тормоз. Това казва статията.

Е, ама друго са написали, а именно: "споровете или напрежението между родителите, физическото и емоционално насилие, недостигът на любов или незадоволителното общуване между членовете на семейството. "

Често бъдещите проблеми в семействата са заложени в партньорите още от техните семейства.От това какъв тип семейства искат да изградят ,нравствените ценности или липсата им,битови навици ,отношението към парите и богатството ,дори най-елементарните познания и опит за справяне с кризите.Не бива да забравяме ,че голяма част от децата се раждат нежелани между свободни партньори които не спазват и елементарните ограничения които трябва да спазва един бъдещ родител преди и по време на бременноста.а чак след това се решава каква ще е съдбата на детето и на двойката.Често децата са отглеждани от някоя баба докато при младите още тече процеса на ,,превиране" и ,,избистряне "на отношенията.Много често това трае с години и завършва с окончателна раздяла и никой през всичкото това време не пита детето как се чувства и винаги е под въпрос що за човек ще излезе от него .

тормозът се отразява на психиката на децата

За жалост в 21 динамичен век споровете,кавгите и домашното насилие са ежедневие при младите семейства. Често децата стават свидетели на тези родителски взаимоотношения. Кризата, безработицата, безпаричието са едни от причините за разправиите между младите двойки. Лошото е, че заслепени от гняв, неспособността да овладеят разрушителните емоции спретват скандалите пред децата си. Повод за скандалите могат да бъдат амбициите на единият родител, желанието да притежава нещо , за което в момента нямат финансова възможност или опит. Разбира се, че причина могат да бъдат родителите на младите и започват разгорещени спорове чий родители помагат повече финансово или в отглеждането на внуците. Разбира се се стига до надвикване , скандал и малкото дете мълчаливо се свива с любимата играчка или започва да вика и плаче . Но всичко зависи от интелекта, умствения багаж и средата в която са отраснали младите родители.