Тийнейджър поиска повече домашни, отстраниха го от училище

Британски тийнейджър, недоволен от малкото домашни, бил отстранен от училище, след като организирал протест.

Обратно в новината

Коментари - Тийнейджър поиска повече домашни, отстраниха го от училище | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хубавите неща стават с пари! Да му наемат частен учител. Подготовката в училище зависи от това в какъв клас е попаднал, явно е в по-слаб и няма как да върви нагоре. Но затова са частните учители. А с тези си протести само трупа омраза, нито ще промени класа, нито работата на учителя.

Ако съм му баща и един бой ще му тегля отгоре... то бива, бива, ама чак пък толкоз... :))))))))

TIREX

хахах какви глупости пускат в бг пространството...

Двустранно сбъркана работа. От страна на ученика - винаги може да си намери допълнително домашно сам, друг е въпроса дали му се преподава добре, ясно, това е по-важно за усвояването на знания. От другата страна ако има проблем, редно е училищната управа да го осмисли, а не да подминава. Английска му работа!

dgessi

Тук не е много по-различно

аааа , не искам в никакъв случай да ме лишават от домашнааааа

...гроздова ли?

Защо ви базикат за образование/социални проблеми в рубриката на нашите любими принцове и принцеси?

Извинявам се за казаното по-горе. Темата е много сериозна и не й е мястото в тази клюкарска рубрика

Мери, какво е нормално? Коя страна е нормална? Ако е нормална за тебе, дали е нормална за мене В медицината отдавна няма норма. Има референс рейндж. С др. думи ако нещо е нормално за UK ме значи, че е нормално за Бг. Или, ако е нормално за София, не значи, че нормално за Ябланица. И т.н. Всяко нормално по-горе е в кавички.

Качеството на образованието пада навсякъде по света и това е дирижиран процес. В същото време качествено образование може да се придобие в все по-малко и по-скъпи учебни заведения. Познайте защо? Ученика с право протестира. Много други ученици също са ощетени, защото не могат да развиват потенциала си. Остава им възможбност само да се занимават и подготвят , стига да намерят добри източници. Но и те са кът в последните години.

Стадо от овци се контролира лесно.

Уффф, МАААААА!

Че то у нас различно ли е

Защо лишават да децата от домашни?

Англичанче-полуидиотче. Ако иска да се подготвя по математика, да хване един сборник и да решава.

В Англия такова нещо като сборници никога не е имало!

Това момче има опит вече .Като порастне малко и пушка ще си купи и ще избие децата и даскалите . Това е шега , разбира се .Детето е за лекар специалист .

Ейй много лигави тия деца бе!На мен като не ми даваха домашни колкото исках,си купувах сборници и си решавах задачи на своя воля по цяла нощ.Преди да ми сложите минуси да ви кажа,че и аз си имам тийнейджър,когото трудно карам да прави нещо което не са му дали изрично:-)

Ако целият учебен процес е на нико ниво, никакви борници не те оправят. Прочети, че имало тотално лоши оценки за училището. Това не става случайно в Англия. Като четете, па вземете да разберете какво пише.

Е па на който нивото му е ниско да иде на друго място.Ади сега,нивото ниско-всичко си е до индивидуалния ученик.На бас,че и в това училище има будни деца-отлични ученици.А това хлапе е решило,че така ще се прави на интересно.

а тук дори родителите се оплакват от многото домашни на децата си след училище?!?казват че децата се натоварват прекалено и със сложни за възрастта им учебни матеряли...явно навсякъде има пропуски в образованието

Ами да, виж се как пишеш думата "материали"!

Ето какво ще ви разкажа аз: В годината имаме най-много 2 пъти среща с учителя, предварително уговорена поне 2 месеца. Вече години на многократните ми въпроси, ако е възможно да се дават някакви домашни на детето ми, защото тя приключва работата поне в средата на даденото им време и я карат да чете книга, докато другите довършват...та на тези молби, получавам отговор през зъби, с изкривени усмивки и зле прикрита неприязън, че политиката била да не се натоварват децата извън училище, т.е. в 6 клас например - досега са им давали 2-3 пъти домашна...другото е, ако някой не си бил свършел нещата в час. Тук НЕ се толерира домашната работа, дори напротив. Ако имаш претенции и продължаваш да настояваш, намират начин как да си го изкарат учителите върху детето - има начини, нали. Поради местене, ни се е налагало да сменим 2 училища за последните 5 години - едно и също е. Принципът е - не се бъркай в работата на учителя, ако помолиш за повече домашно, означава, че директно го обвиняваш в некадърност и незнание как да си върши работата. Живели сме и в Англия - за сведение - колкото и да са назад според едни, спрямо тук, са с няколко класа напред. Средното образование в Северна Амерка е потресаващо! И понеже индивидуалният бунт спрямо коя да е система е като да си блъскаш главата в стената, просто си работиш с детето у дома, без да разчиташ изобщо на училището. Друг изход няма.

Ами, миличка, за индивидуален подход към вашето чадо означава, че учителят трябва да отдели повече време и работа за него. А на него не му се занимава, защото си има учебник, учебен план. За повечето хора това е работа, а не призвание "на всеки според нуждите". Винаги е така, някои учениците имат различни способности. И на мен по математика ми беше лесно, но не съм искал нещо повече. Пращай детето на частни уроци или специализирани курсове, не знам там, където сте в момента какво има, какво няма. Не е ли студено в Канада?

Не си разбрал явно - нашият случай е явно, че учителката може да взема частни уроци при детето ми по математика - но само в случай, че има понятие "частни уроци" - на тази планета, миличък льольо, има нещо подобно като платени кръжоци по математика за изоставащи, да. А учебник ли каза? Моля? Аз за "учебник" тук не съм чувала? Размяткват се хартии и принтове от детската градина до 12 клас...няма такова нещо като учебник на този континент примерно за детето ти в 5 клас...всичко е на принтирани хартии откъдето му хрумнало на даскала. И следващият принцип е - тъпанарът се толерира да го бутат някак със стадото да преминава, а изявения се бута надолу и той да минава някак със стадото. Аз не моля за индивидуален подход, просто всеки елементарно подготвен учител ВИНАГИ има допълнително материали за мятане на учениците, които се движат напред - хвърли му още две хартии на детето да работи - усилия не се иска за това. А за времето не питай тук изобщо, просто се радвай на цъфналата пролет край теб.

Не ми е ясно за какво са плюсовете. Аз съм минал тоя път преди години в Уса. Ако плюсовете са против тази антиобразователна система, съм "за"

Ако щете вярвайте, но ако си в държавно училище в Англия, излизаш абсолютен олигофрен. Наскоро една позната англичанка на около 30 ми се похвали, че взела GSCE по математика, защото и го изисквали на работа. И като го видях какво представлява теста - изпита за техникуми по математика навремето беше по-труден. И като я питах за обем на сфера:"- О това е за A-level".

И колко ли от нашите студенти дори и по татово време знаеха формулата за обем на КЪЛБО?

По Татово време това се учеше в 6 клас и се наричаше Стереометрия. Тя включваше телата, които за по добро онагледяване трябваше всеки да ги направи от картон и облепи с гланцова хартия по свой вкус, но да е красиво. Така поне бе в у-ще "Д-р Петър Берон" в Пловдив при другарката Димова и нямаше хък мък. По това време американците изстреляха сондата Пионер-10, а Вояджър само го проектираха още. Добре, че съм го видял, зощото ако някой сега ми го разкаже нама да му повярвам.

Лично присъствах, видях и мога да свидетелствам, как ученик заяви на преподавателя си, че тестовете са му недостатъчни и поиска още допълнително! Само че той не го отстрани, ами го постави на индивидуална програма като по-напреднал. Но явно и там някъде се робува на остарели стереотипи с оглед на всяка цена да се запази "авторитета" на учителя и институцията, а както е видно, понякога това мислене е пагубно за младите. Да си вземат бележка наште "експерти" и вече по-внимателно, без хокане и мачкане. Децата ни са чудесни и нееднократно са го доказвали по света, където и да се появят. Само тук вътре ние си ги мачкаме и не им даваме почти никакъв шанс. Уж щели да могат да си поработват, уж щели да участват активно във вземането на решение и определянето на конкретни учебници, уж... но на практика никой за нищо не ги пита и не се съобразяват с тях. Тогава какво се чудите, че желанието им се убива в зародиш? Преподавателят отпред трялбва да е подготвен, ведър, с чувство за хумор, спокоен, дори на моменти и артистичен, да вързва предмета си с други предмети /т.нар. междупредметни връзки или интердисциплинарно обучение/, да ги кара да мислят, да правят аналогии и изводи сами и т.н. И ако някое доволно дете или родители купят парфюм на любимата си учителка, това да не предизвиква завист и изкуствен морализъм или обвинения в корупция. За да не дойде скоро времето учителките да припродават получените на 15 септември цветя или мартеничките от 1 март! А иде и по-страшното - съвсем скоро ще се наложи да се внасят учители по всичко бог знае откъде, наште просто ще си идат и ще се пенсионират. Ха да ви питам тогава, пак ли ще им се подигравате и ще искате незаслужени шестици. И така, нека си гледаме наште проблеми и да не залитаме навън.

Oтдавна нямам пряк контакт с образователната система, но мисля, че все още у нас учителите са читави кадри (макар онеправдани социално) и не подтискат по-способните деца, а ги стимулират (доколкото им е възможно) и дават съвети на родителите относно насочването на детето. И не очаквам да настъпи дефицит на учители в България. Лошото е, че вече има дефицит на университетски преподаватели. а малък процент от наличните са на ниво...

Как не е ял и бой от съучениците си не знам :)

Ами предполага,че не познават чалгата и за това..

Тази статия ме кара да бия хора пред блока.

А на тоя и...т не му ли е хрумнало, че може просто да си купи един сборник и сам да си решава задачи вместо да предизвиква безредици и да разстройва работата на цялото училище?! Ама не, твърде е трудно да се сетиш.

А на теб да ти е хрумвало, че не е начина всеки сам да се спасява?! Затова сме на този хал - защото няма организираност и застъпване. Всеки си намира вратичка и кой както успее...другите кучета ги яли. Е, по нормалните страни не е прието и както виждаш, селската новина обиколи света и децата ще получат на каквото имат право.

За съжаление, ако искаш наистина да знаеш, в САЩ например - всеки сам се спасява. Абсурдно е да проявяваш претенции срещу системата. Няма начин просто как да стане. Като не ти харесва - или си учи детето допълнително, или си го мини на индивидуален план вкъщи - друго системата не ти предлага.

Че то тогава какъв е смисъла да се ходи на училище ако всеки ученик може просто да си купи сборник и да си учи вкъщи??

Класически натегач!! (-:

Натегачът се прави на голяма работа, за да получи облага оценки или нешо такова. Момчето е получило наказание, а не по-добро отношение. На такива им се казва брорбени хора със социална отговорност. А такива като тебе, които са малко над дъното (все пак имаш компютър), са си средната статистика заспи. На тях всяко извънредно движение им се струва натегачество. :-) Нали не те засегнах? Не това беше целта ми.

Точно защото системата се движи от тройкаджийчета, а не от мислещите и искащите хора - затова се стига до тези абсурди. На тройкаджийчетата им е много удобно повечето да са като тях, следователно, те да определят правилата - че как няма да го дръннат всеки по главата, който се опита да изшлува от посредствеността. Логично!

:)))