Дългите игри на компютъра водят до слаби оценки

Децата, които прекарват продължително време с таблет в ръка, имат по-слаб успех в училище.

Обратно в новината

Коментари - Дългите игри на компютъра водят до слаби оценки | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не игрите, а неученето, мързелът и липсата на желание за учене водят до слаби оценки. Човек може да не играе игри, но по цял ден да се разхожда в мола или да седи във фейсбук и пак да има двойки и тройки.

Какво невероятно "откритие" са направили!!! Колкото повече време губи един ученик с всевъзможни неща, но не и учене толкова по-лоши ще са оценките и знанията на младите ученици! Очаквам през следващите дни да се появи изследване, как по същия начин вредят: разходките в моловете, дългите разговори по телефона, седенето в социалните мрежи и не на последно място любовните връзки на учениците, които отнемат цялото им време!

Къде е това изследване, че не го намирам????

Чудя се дали примерно дългите разходки из моловете повишават оценките?

аз като бях ученик имах лоши оценки щото некви женски ми завъртяха главата...то на тея години кой не е така

Най-сладкото нещо на света било ЛАНСИРАМ А най-трудното ЛАРЖ....

това не е верно!

Дет съ казвъ, появи се нова порода - гениални кретенчета.

Като геймър(на комп и смартфон) мога да кажа че това е 50% вярно.

така е,моите деца са оставени постоянно пред компа, маика им мастииства ,отървах се от нея слава богу!да е вива и здрава баба им-))

Така, като ти чета неграмотните глупости, май тя се е отървала от теб.

По-скоро не е свикнал да пише на клавиатурата и на фонетична кирилица. Грамотен е

Някакси имам чувството,че само родители коментират и заради това ще се опитам да направя един коментар и аз(ученик).9-ти клас съм средния ми успех е 5.00-5.10.Ако трябва да съм честен от доста време не уча.Играя по няколко часа на ден , а в останалото време съм на даскало или навън или гледам филми,сл. музика.На седмица уча по най-много 1-2 часа.Това нещо при мен е от повече от година и оценките не са ми са се повишавали. И от игрите,музиката и филмите смятам,че съм научил много повече англииски от колкото в училище.Алчно или не,също смея да твърдя,че имам доста по-висока обща култура от другите в класа ми и като цяло от всички тийн-ове.И голяма част от това съм научил от родителите си.Затова преди да хейтвате родители,помислете дали вие сте научили децата си на добри неща и дали сте им дали правилните основи.

Твърдиш, че научаваш повече английски от филмите, отколкото в училище. Значи в училище не учите нищо или ти не учиш. Какъв английски ще научиш от филмите?! Да, хубаво е да гледаш, за да затвърждаваш, това което си научил и да слушаш английско/американско произношение. Но чак пък да научиш езика... Може някоя и друга дума, но това не е знаене на език.

Хмм,не съм много съгласен...От всичките времена в английския език,колко от тези времена ще ти трябват в обикновения ден,когато отидеш да си купиш хляб.Разбира се,че научавам в училище,но в училище още от първите години учиш времената,а после само ги припомняш + някакви малки добавки.Докато думи можеш да учиш цял живот,а и не смятам,че слушането на акцент е толкова малка част от английския ти.Като цяло през цялото време изках само да кажа,че доста хора си мислят игрите са напълно безполезни,но освен за разпускане,могат да послужат да научиш и някоя нова дума,извън училище.

Дари

Това че в повечето училища не може да се научи език не е тайна. Навремето много се дразнех, че синът ми гледа Cartoon network, основно заради грозните анимации, но мой познат полиглот, ми каза, че това е начин да научи над 3000 думи и се оказа прав. За съжаление синът ми е от тези, които са почти постоянно пред компютъра, но аз не мога да се справя с това. Миналата година реши, че ще изкара успех за стипендия и успя. Тази година, след като се оказа, че стипендията е наполовина на обещаната не се "напъва" и успехът му първия срок е 5.30. Децата ни не са глупави, но нямат стимул да учат. Каквото и да им говорим ние, родителите, те виждат, че не винаги високият успех в училище, означава успех и в живота. Така че, нека са живи и здрави и да имат късмет, а искат ли да научат нещо, винаги ще намерят начин.

От коментарът ти, за съжаление, става ясно, че нивото на образованието ни куца жестоко. Да не учиш въобще и да имаш такъв успех. А ти се и гордееш. Виж, ученето не пречи на купоните и на това да си готин. Могат успешно да се съчетаят. Помисли си.

Не си ме разбрал.Не искам да кажа,че съм най-умния или че уча в даскало което пишат оценки така каквито пожелаеш.И не съм горд със себе си.Имах впредвид това,че темата е много разтеглива и зависи много от тийна и родителите му.Със малко учене имам 5.00 което що годе ме устройва.Истината е,че образователната система е направена така,че да минеш през всичко което можеш,възможно най-бързо и евентуално да се сложат някакви основи за по-нататък.И btw в доста от западните страни,като германия например в 9-ти клас решават дроби а всякакви по-трудни неща,които в българия се учат в 11-12 клас, се учат в съответния университет.Ако влезеш в медицинския университет,въобще няма да чуеш за математиката,която тук я учиш в 11-12 клас.Надявам се,че изясних каква е позицията ми,а именно това,че човек с желание мотивация и добри първи 7-10 години е на доста по-високо ниво от други деца,които отиват на училище само за да отбият номера.

Едно време завърших езикова гимназия с 5.93 без да съм учил особено много и без да съм видял зор. Само литературата не ми се отдаваше и само по нея учех. След години започнах много да съжалявам, че не съм учил, както трябва! Само обща култура не стига. Искат се навици, а навиците се изграждат с времето. Освен това осъзнах, че за времето, което съм си загубил в училище е можело да науча три западни, руски и един източен език поне + математика и физика и при това да ми остава достатъчно време и за спорт и за други неща.

Да бе, да. Аз аз щях да се науча да смятам тройни интеграли на ум. Ама ми се играеше на компютри и не стана.

Подкрепям. В училище учиш, защото така трябва. А след това, ако искаш например да научиш език, си много по-мотивиран и концентриран, и се справяш по-добре.

Марко, чедо, не лежи на убежденията си, че си много умен и начетен. Има какво да учиш и да научиш в този живот. Знанията и уменията са плюс, а не минус.

Не съм начетен,защото рядко чета това което ми е дадено в училище.Но ти когато срещнеш някой човек,започнеш да го опознаваш си изграждаш мнение за него.Нали?Еми моето мнение ,а и не само моето е , че днешните тийн-ове не са от най-умните.Не се смятам за нещо повече,но не се смятам за нещо по-малко.А и никога не е лошо да имаш самочувствие ,въпреки че е нож с две остриета.Въпросът е това да не се набодеж ти на него.

Чета коментарите и някой хора явно тотално са забравили как са мислили като са били ученици. Момчето (Марко) изказа мнение, което е напълно в съответствие на мнението на повечето ученици (и студенти) не само днес ми и преди 10-15 години, когато аз бях ученичка. Най-важна е мотивацията и да събудиш интереса на един човек, за да разбере и да научи нещо, не става като го караш да зубри. За това децата си мислят, че научават английски от филмите, въпреки че има много какво да се научи в училище. Граматиката и правописът са много важни при един чужд език. Мисля/надявам се, че все още има свестни учители, които намират начин да събудят интерес в това, което преподават. Аз завърших училище с 6, една от най-добрите гимназии, старала съм се, но и много излизах навън с приятели (както и трябва да бъде). Две неща разбрах след училище: 1. Училището учи на много неща, но човек разбира за това по-късно. Марко спомена математика.. да, части от математиката може и да не ти потрябват повече, но тя развива логическото мислене. Английски - от филми може да научиш някой фрази, но ако трябва да напишеш нещо... И знам какво ще кажат някои, повечето програми корегират правопис, но има случай, когато програмите не са достаъчни. Сега съжалявам, че не съм учила повече в училище някой предмети.. 2. От моя клас зубрачите, който наизустяваха уроците не постигнаха много след училище, а тези, от който учителите се оплакваха, след университета си намериха доста добри работи, така че отново ще повторя, има много какво да се научи в училище, но не и със зубрене на уроците, за да се изкара една добра оценка. За това мили родители и учители, намерете начин да представите на децата нещата по интересен за тях начин...

Въй сериозно ли ? Как са стигнали до това трудно заключение ? Трябва да си гений, за да се сетиш за това.

Научн доказано е, че електромагнитните полета от тези уреди, особено излъчванията на Wifi и GSM технологиите директно увреждат мозъците на децата при продължително облъчване отблизо, още повече, че в този период мозъка и централната нервна система се развиват както и цялото тяло, но нервната и ендокринната системи се увреждат най-много. Какво ми дрънкат за психологически модели и т.н. - приобщаването към обществото е важно, но първо има пряко увреждане на организма на децата, върху което въобще не се обръща внимание.

Няма такова доказателство....още повече пък научно :-)

Колко български семейства в България може да си позволят таблети на децата си? В провинцията 90% от младите семейства НЯМАТ ПАРИ ЗА ХРАНА и не могат да си нахранят детето, нямат пари за тетрадки, чанти, принадлежности, тъй като и двамата родители са безработни, тъй като няма никакви работни места в провинцията и особено в малките населени места. Това е истината. И говоря за българи. Давали са и репортажи по телевизията, как младо българско семейство иска второ дете, но не прави, тъй като не могат да хранят и издържат и първото. Голяма безработица, а ако случайно имаш работа, доходите са толкова ниски че излизане от мизерията няма..

Ако знаехте как се живее в България със заплата от 4000лв нето (100% законни) още утре щяхте да вдигнете революция и да избесите комунистите по уличните стълбове. Ама защото сте прости и овчедушни, червената напаст ни дои и стриже точно като овци, което и заслужавате, защото аз които мога да си позволя на практика всичко, лятото висях всеки ден по площадите, а приятелите ми от едно точно такова "малко населено място" ме питаха колко ми плащат за да протестирам. И още ме е яд защото ако цяла България се беше вдигнала щяхме да ги изметем. Но сега стойте си вкъщи пред празната чиния, бройте си стотинките и се молете да не ви вдигнат тока, водата или бензина, до като ви дойде ъкъла

Страшна логика :)

Ако беше толкова просто да забранят книгите, спорта и здравословната храна. Май не става точно така, а?

... а Бареков иска всяко дете да има задължително таблет в училище...

Естествено. Това е с един куршум два заека - хем пред `илектората ще се изкара гот`ин, хем ще допринесе (при успех) за затъпяването на бъдещия `илекторат. :)

Ami taka e v elitnite uchilishta v chujbina. Ama progresivno mislene trudno viree v Bg

А децата които по цял ден четат дир-а израстват като солидни ерудити и първенци в учението.

Това не е вярно.Аз почти по цял ден играя на компютър и телефон и си имам добри оценки.

Това, че имаш добри оценки далеч не означава, че си умен/на.

А тези, дето по цял ден слушат чалга са много напред...

със същата сила мога да кажа, че застояването пред учебниците води до по-ниска социализация ...

Или до много повече знания. :)

А игрите,чатовете и д.р. компютърна социализация помагат много при общуването!

Вие открихте Америка!

безонтролно? май по-добре да е безконтролно не мислите ли?

А най-добре е без контролно в който и да е час :D

То май редакторите стоят много пред статиите...Допускат елементарна грешка.Два пъти!