Всеки час телевизия съкращава съня на децата

Всеки час, прекаран пред телевизора, съкращава съня на децата ви със седем минути, показва ново изследване.

Обратно в новината

Коментари - Всеки час телевизия съкращава съня на децата | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък мислех, че всеки час гледане на ТВ, отнема/съкращава съня пак с толкова - 1 час.

и аз нямам телевизор и горещо препоръчвам на всички да го изхвърлят от живота си !!!!

Toni

В смисъл, никакъв телевизор вкъщи или в спалнята само? Със сигурност е по-полезно без телевизор, но борбата с навика как става?

Много лесно, ако наистина го искаш, а не си поредния тв. маниак с промит мозък!

И не сте гледали нито един турски сериал? Ужас!

Без телевизор е най-добре. Точно в момента, в който можех да си купя всеки телевизор, който се предлага на пазара, решух да нямам телевизор. Изхвърлих стария и не купих нов. Сметката е следната: 365 дни х 2 часа (средно) = 730 часа. Деля тази цифра на 16 часа, колкото е будното ни време всеки ден. Получава се 45 дни и 6 часа. Толкова дни в годината гледаме телевизия :-). Това е месец и половина. А за десет години се натрупва година и половина време пред телевизора. Кощунство спрямо живота ни. Долнопробно при това. Новините могат да се прочетат за 10 мин. от интернет. А другото да е учене и полезен труд или отдих.

И не само на децата ! Гледането на " риалити " , турски бози и усарски касапници директно води до трайни умствени увреждания ! Послушайте музика , почетете или се разходете някъде на зелено ; ) Със здраве !

А всеки половин час?

Вярно е.

И мозъчните гънки се съкращават или по-скоро "изглаждат" от пасивното стоене пред компютъра или телевизора. Важно е човек всеки ден да върши нещо различно, пасивността и рутината "убиват" мозъка.