Семейство Балкански за цирка, любовта и децата

„В другите семейства плашат децата с Торбалан, а ние с лъвовете. Казваме им: „Лъвът ще те изяде ако не слушаш“.

Обратно в новината

Коментари - Семейство Балкански за цирка, любовта и децата | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди да говорите глупости и да показвате слаба осведоменост, прочете малко, ако сте пропуснали да се информирате до сега. Сем. Балкански са лауреати на множество международни награди, сред които и една от най-престижните - Сребърен клоун от цирковия фестивал в Монте Карло. Цирк Балкански влиза в Книгата за рекорди на Гинес с два акробатични номера тройно салто на кварта и двойно салто с 2 пируета на кварта, както и с тройно салто на четворна колона. През 1982 г. Николай Балкански е вписан в книгата с рекорди с двойно салто на 1 и на 2 кокили. А вие какви успехи имате?

да,затова опищя медиите ,че ще им спират дивите животни.Ми правете си шоу,само на ваш хорски гръб,нали сте велики и с претенции за такива.Циркаджий и преносно и буквално.Ако не са животните ще фалирате,един-два добри номера ,останалото всичко е заложено на гърба на животни.

А тези животни са дошли от джунглата,ей така,научени ?!!Олигофрен!

Тъпоумно и неграмотно изказване.

За всички хора, които обичат животни ... дрогираните змии и алигатори, слоновете, с окъсани от катерене по тях уши и всякакви други осакатени животни - са извращение. Като "добра" майка, водех дъщеря си на всяка "забава", предлагана от цирка ... докато тя не стана на 10 и се отврати от тази атракция!!! Сега и двете сме вегетарианки ... горда съм, че малката ми дъщеря, ми отвори очите, и разбрах, че всики живот е свещен!59

куку - руку!

Може да предизвикам неодобрение, но циркаджийството е цигански занаят и начин на живот. Катунарство - цял живот. За жалост и децата им са обречени на същото - нямат право на избор. Далеч по-смислено ми се вижда да кара такси човек, макар че минава за непрестижно.

Много професии са свързани с чести пътувания и отсъствия от дома. Тези родители просто са предпочели да пътуват с децата си пред това да ги оставят някъде на грижите на някой и да ги виждат рядко. Като всичко останало и този избор си има своите предимства и недостатъци.

Въпрос на избор.Това, че ти предпочиташ таксиджийството си е твой проблем.

Далече съм от таксиджийство - давам го като пример за непрестижна професия, която въпреки това ми се вижда (доста) по-приемлива от циркаджия. Разходете се покрай караваните на някой цирк и си представете това Цял Живот.

Колкото и минуса да ми сложите това няма да промени жалката картинка на родния шоубизнес. Значи не ми пречи да платя повече парички за пуканки, "американски" донъти и яздене на пони, аз съм си завел децата на цирк с ясната мисъл че ще харча пари, за да може те да се забавляват. Дразня се най-много от такива тънки мизерии като такса тоалетна при положение че си дал по 20 кинта за билет. С тоя един лев за WC няма да обеднея, но остава едно неприятно усещане за пари на всяка цена. Едва ли в Германия събират 1 евро за WC при положени че си платил 40 евро билетче.

Елате в Стара Загора тук ви харесваме много! Преди седмица беше тук цирк "София" , също много ни хареса, ще ви чакаме това лято!

Незнам дали сте влизали в безплатна тоалетна на масово мероприятие.На мене ми се е случвало.Освен непоносимата воня, уринирането извън чинията и разпиляните използвани тоалетни / и не само / хартии, имаше намазани изпражнения по стените /начина на извършване на което за мене остава загадка/.Така, че, да, препочитам да си платя за чиста тоалетна.Просто нашенския манталитет не е пораснал дотам, че да пазим нещо, което ни се предлага безплатно.

Извинявай много но безплатна тоалетна не означава неподдържана такава. Да си наемат един чистач/ка само за WC-то и да ми калкулират таксата в цената на билета, както е по белите страни, иначе изглежда жалко. Дадеш сума ти пари и накрая пак дай левче бате. ВЪПРОСА НЕ Е В 1-ТО ЛЕВЧЕ, ВЪПРОСА Е ПРИНЦИПЕН.

Пълни мизерници. При положение, че си купил билет, след това плащаш за нещата които предлагат ( пуканки, вода и т.н. ) двойна цена, слагат и цена на тоалетната. Аман от тънки мизерии в тая държава. Господин Балкански да отговори когато имат турне в Германия дали таксува германците по 1 евро за тоалетна ? Ще го направи ама втори път няма да стъпи в Германия. Аман от евтини търгаши...

Аз се чудих защо в цирковата палатка миришеше на опикано. Мислих си че е от животинките. :D :D

Нормално е и пуканките, и минералната вода да се плащат по-скъпо.Предпочитам да платя тоалетна в цирка, отколкото да платя тоалетна в чалготека.Щото ми се е случвало да ми искат 2лв такса за тоалетна в дискотека в Приморско.Това не мисля, че е по-правилно.Ама кръчмите ни са препълнени, нали?

Именно за това става въпрос, че и в двата случая не е правилно. Естествено не очаквам цените на продуктите да са като в магазин, но това си е ясно.Горчивият привкус за печалба на всяка цена остава след като си платил 80 лева за билети, още 30-40 за други неща ти казват хоп дай левче за WC. Просто е смешно. Иначе цирка е готин, на децата много им хареса, особено Инди и змиите и номера с мишката :D

Да плашиш децата с лъва е доста лошо. Българите чето плашат децата си, вместо да ги възпитават. Последствията са видими - озлобени от страх българи. Талантът е талант, да, но и елементарна култура се очаква.

Абсолютно съгласна! Това за Торбалан и за лъва, като го прочетох и ми се доплака. Няма нищо страшно на този свят!

Да сте чували как плашат децата си в Германия от веки веков? с Кнехт Рупрехт ? , който е помощник на Свети Никола /наш Дядо Мраз/, че ще те бие с пръчката по главата, ако не слушаш ? нашия Торбалан и Баба Яга са невидими като герои от измислена приказка, а Кнехт Рупрехт седи до Дядо Мраз и налага с пръчката, вместо да получиш подарък ? Нашето не е най-лошото, да го знаем всички. А злобни хора от т.нар.западен свят дали някой е срещал?

Поклон пред таланта им! Изключително трудна и изморителна професия, която за съжаление не е оценена подобаващо. А от 2015г ЕС иска да забрани и животните в цирка :(

И много хубаво, че искат да забранят животните в цирковете, стига са ги експлоатирали!!! Като са толкова големи таланти сами да забавляват публиката, не да тормозят животните!

Вие ходил ли сте на тяхно представление? Животните далеч не бяха най-впечатляващата част от програмата.... ама така зад клавиатурата е много по-лесно да се бълва злоба!

Уважаеми Гостенино, Според Вас какво ще се случи с тези, да кажем 30 000, животни на 1 януари 2015г? Ще ги пуснат по улиците на европейските градове? или ще ги върнат в естествената им среда, където ще бъдат изядени защото това са родени и отгелдани в плен животни? или пък направо ще ги "приспят" по пример на датския зоопакр?

Живи и здрави да са!!! И дано техните деца продължат традицията...Да се занимаваш с изкуство в днешно време не е никак лесно!!! Заслужават адмирации дори, когато не са под купола на цирка!!!