Жените, които раждат по-късно, живеят по-дълго

Жените, които раждат последното си дете след 33, имат по-голям шанс да отпразнуват 95-ия си рожден ден в сравнение с жените, които раждат за последно до 29.

Обратно в новината

Коментари - Жените, които раждат по-късно, живеят по-дълго | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И по-често раждат деца с Даун, както и по-старите татковци.

Изумих се как разсъждават част от родителите. Това ли е най-важното, хора, децата да се гордеят с това колко сте млади и красиви. Големи ценности, голямо възпитание...Ужас... Случайно да ви прави впечатление колко неграмотни, невъзпитани и агресивни са голяма част от децата. Не се учудвам, то с такива родители какъв да си. Ако за майката най-важното е да се кипри пред огледалото, за да й се възхищават каква топ майка е, така се получава. Децата стават такива от липса на внимание. Моите деца учат в Лондон, не искам да са сред тази сган от простаци и неграмотници. А вие се карайте тук коя била по-млада и красива. Жалки сте!

бях в лондон преди години и знам какав кенеф е там - като ми заговорят за там ми е смешно. като казат лондон все едно на луната отиват! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Щом е така, аз мисля на 70 да си родя едно правнуче, хем модерно, хем добре за здравето и ще живея с камъните.

Чудя се за какво в светът хабят пари за изследвания. Да питат тука, ще им обяснят. Аз не съм видял нещо, което да не се е знаело от преди това, да не се знае по-добре и да не сме доказали обратното много отдавана ;) Cпециалитси, за днес проекти нямате ли да предавате? :))

Това са глупости. Продължителността на живота зависи от наследствеността, стреса и замърсяването на околната среда.

А всъщност зависи само от нагласата. Към себе си, към околните, към природата и към Бога :)

"Не е важно колко дни си живял, а колко живот е имало в дните ти." Ето това ми харесва :)

И ранната, и късната бременност имат своите предимства и недостатъци. Изборът кога да имаш дете е личен избор, който касае само и единствено двойката, която взима това решение. Да даваш оценки отстрани и да съдиш е проява на лошо възпитание и простотия. Както по-долу пише, че жената трябва да е готова и да го иска, аз ще добавя, че същото важи и за мъжа. Това решение се взима от двамата партньори и пак повтарям касае само и единствено тях. Аз също родих на 34, лека бременност, по естествен път, възстанових се много бързо. Със съпруга ми бяхме гаджета още от 20+ годишни, но по ред причини отложихме появата на дете за по-късен етап. Винаги ми се е струвало изключително просташко, когато някой започне да се вре носа и да пита защо нямаме още дете. Нека всеки гледа своя живот, защото той едва ли е идеален.

друг е въпроса, че може да не оживеят при самото раждане или да родят увредено дете, но пък е много романтично

може да не оцелееш от много неща

Стига с тези глупави изследвания, бе! Ще накарате жените да раждат по на 50, 60 години, че да могат да живеят до 120. Ще стане планета пренаселена от жени.

Никой никого не може да накара кога да си роди децата. Що за тъпо изказване. В повечето случаи късните родилки са такива не защото така са го пожелали.

Точно така! А които не раждат са направо безсмъртни!

Раждането е идеалната хормонална терапия. Така че... колкото по-късно, толкова по-добре. :)

Горките деца ...

И кое ги прави горки?

Теза: "Така че... колкото по-късно, толкова по-добре. :)" Коментар: "Горките деца ..." Сега схващате ли защо децата ще са "горки"? Не? Горките ...

да така се разсъндъчваш, че после с години не можеш да се отървеш от болежки и се състаряваш задължително

глупости

Щото раждат по-малко! :D В крайна сметка животът не за да ти е кеф, а за да се размножаваш, а след като се размножиш ти остава да умреш. Финито! Не случайно майката паяк служи за храна на малките паяци. То и при бозайниците дефакто малките ядат майка си :D

Не съм сигурен, че 551 семейства са представителна извадка. Баба ми, лека й пръст, е раждала майка ми и двамата ми чичовци, преди да навърши 25. Почина на 90 и не от друго, а от небрежност към здравето си (тя си имаше тоя манталитет да не обича докторите...). Щеше и до 100 да живее. Та това означава ли, че ако родиш преди 25 ще живееш до 90? Не. Както и не означава, че ако родиш след 30, ще живееш до 90.

Моята баба е на 89 и не пие лекарства, здрава е. Родителите ми са към 60 - с една шепа лекарства. Старото поколение са водели по-спокоен и здравословен начин на живот, затова са дълголетници, столетници и т.н. При днешния начин на живот, ако доживееш до 60+ пак трябва да си благодарен. Всичко идва от стреса и напрегнатото ежедневие, в което живеем всеки ден, лошата храна, мръсен въздух, изобщо всичко е скапано. Но за мен основният фактор е стресът, той отключва всички болести. Затова опитвайте се, доколкото е възможно да живеете е по-спокойно, да не се ядосвате за глупости и да си пазите нервите. Закъсате ли с тях няма спасение, после идват и страшните болести. Избягвайте най-вредните храни, спортувайте и се стремете да имате повече положителни емоции с любимите хора.Липсата на хубави емоции и стойностни преживявания разболява душата, а оттам и тялото. Живейте всеки миг пълноценно. Има една хубава мисъл : "Не е важно колко дни си живял, а колко живот е имало в дните ти."

Bell

Значи според теб проведеното изследване е грешно, защото проучването е направено точно сред такива хора - "от старото поколение".

От пряко наблюдение мога да опровергая написаното.Не много рано , но и късно.

добре, но голяма част от жените вече раждат първото след 33, а не последното, особено в развитите страни, макар че и в бг вече има не малко жени, които раждат първото дете след 30. На кой му трябва да живее до 95, хайде, хайде, хич не мечтая да доживея до 100, няма нужда.

Това просто не е вярно. Има разлика в това раждането след 30 да се превръща в нещо нормално и прието, и това че повечето жени раждат първото си дете след 30. Повечето жени раждат първото си дете много преди 30, дори и в развитите държави. Пак казвам, това не означава, че има нещо лошо да родиш и след 30. Просто твоята статистика не е вярна.

Толкова млади хора не могат да имат деца, и сред жените и мъжете. Една позната прави аборт на 44, нежелана бременност, но се случила. Който си го може си го може. Няма такова нещо като късно раждане, стига да можеш и да искаш.

А пък една моя приятелка роди на 48 години първото си дете. С мъжа и 20 години чакаха дете и точно, когато се отказаха и загубиха всякаква надежда тя забременя за изумление на докторите, които и бяха казали, че няма никакви шансове.

Чела съм, че жени, които раждат по-късно и то към 40-те по-късно влизат в менопауза, която всяка жена би искала да отложи колкото се може по-дълго време. Също и редовният секс, ако няма редовен и пълноценен сексуален живот, влизането в критическата може и да е след 40-45, което за българките е рано. Относно раждането смятам, че е голяма отговорност и то за цял живот. Така че най-важното е жената наистина да го желае, да е готова и да е намерила подходящия човек. Кеф ти на 20, на 30, на 40 , стига да си готов, другото вече е Божа работа. Вече се забелязва тенденцията и при българките да раждат първо дете след 30. Но ако имаш здрав организъм няма проблем да родиш по-късно. Всичко е индивидуално.

браво, само така...наблегнете на здравия секс, не отказвайте на мъжете си, а ако не ви стига с тях и не вършат качествено работа - има и любовници. да сте живи и здрави, че да има с кого да мачкаме чаршафите по хотелите :)))

Не, едва ли горния коментар включва хора като теб. Дано поне можеш да платиш за мечтаните изпълнения по хотелите. Малко се съмнявам обаче.

Аз пък съм чула ,че не си жена. Не си позволявай.подобно поведение друг път.