Инициатива: За всяко бебе да се сади дръвче

Първа по рода си инициатива, която да се осъществи в община Бургас, предлагат общинските съветници Галя Василева, Антон Берданков и Георги Кузманов.

Обратно в новината

Коментари - Инициатива: За всяко бебе да се сади дръвче | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абсолютно подкрепям!!!

За всяко бебе - дърво, ако дървото го отрежат бебето ще има пън.

Чудесна новина : )) Отдавна не съм чел смислена статия в лайфа . Прави сте , че това е стара наша традиция . И то прекрасна : ) Колкото по-близо сме до корените си , толкова по-добре ще живеем като общество и нация . Да пребъде България ! Със здраве : )

Това в Димитровград се прави от 3 години. В алеята на новото поколение в парк Марица има няколко стотин дръвчета и общината се грижи за тях. Хубаво е да се знае!

Начинанието е страхотно, но искам да знам колко от посадените дървета са за българчета и колко за ромчета (циганчета). Все пак да знаем как се движи прираста на населението. Щото българките не раждат повече от 1 дете, ромките още от 12 годишни почват да ги нижат.

Да си виждал/а ром/ка с копач/мотика?

има и българи, които не щат да работят за 300лв. или като чистачи, но няма какво да ядат - и те впоследствие крадат и мамят. Има и цигани висшисти с добра професия и си плащат данъците. Така, че има и такива и такива. Мързелът не черта на характера и не зависи от етноса, националността и цвета на кожата. Всеки човек е индивид и трябва да се оцени като такъв.

Че циганчетата да не би да не са българчета? Според последните статистики докъм 2050 бледоликите български граждани ще са малцинство. България ще може да се нарече Мангустан, (име, което по-добре илюстрира дережето ни и в момента), внучките ви ще ги ... цигани, освен ако не емигрирате в САЩ, където пък има негри. Но какво общо има това с темата за дръвчетата изобщо? Добре е циганите да се научат, че като секат, трябва и да садят, да не скубят билките с корените и т.н.

Циганите никога не са били , не са и няма да бъдат част от Българската нация , общество или култура. Не вярвайте на разни измислени прогнози , те са израз по-скоро на нечии извратени мечтания , а не на реалности. Преди повече от век ротшийлд пише , че до 2000г. няма да има нито един Българин :) Тяхната няма да стане , капиш ?!

Стара прабългарска традиция При раждането на дете особено момче са се съдели тополи и други дървета около дома или на избрано място.Така расте детето ,растат дърветата при задомяването му ,част от тях са ползвани за материали за изграждането на къщата и покъщнината. Прекрасна инициатива.Всичко ново е добре забравено старо.

Искаш да кажеш тракийска традиция.

Нито един коментар за това добро начинание, срамота!

А ти само това ли успя да измислиш? И това ако е коментар.... Само и само нещо да се проявиш.

М, да, много обичам да се иахвърлям аз ...