Момичетата се раждат по-здрави от момчетата

Процентът на живородени момчета е по-висок, отколкото сред момичетата, но пък момичетата се раждат по-здрави и в по-добро общо състояние от момчетата.

Обратно в новината

Коментари - Момичетата се раждат по-здрави от момчетата | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То и след раждането - до 7-год. възраст момичетата са по-здрави, по-малко боледуват, а ако боледуват не хленчат като момчетата, възстановяват се по-бързо. Имам момче и момиче и когато ми казваха, че момчетата се гледали по-трудно си мислих - хайде де ... дете е, каква толкова разлика? Но наистина е така. Определено момчетата са по-ревливи, по-страхливи и по-трудно се гледат. Това го казват и педиатрите.

Вероятно причината е че момичетата имат XX хромозоми. И ако се случи грешка в някой ген, има дубликат. При момчетата имаме ХY Хромозоми и при грешка нямаме такъв дубликат. От друга страна момчетата биологичен смисъл са самодостатъчни, защото разполагат с цялата гена информация за възпроизводство на човека. При жените е само половината. Затова всяко предимство може да е и недостатък при определени обстоятелства. Не случайно в библията е написано че Ева е сътворена от реброто на Адам. Днешната наука го потвърждава.

Ха-ха, тези откриха топлата вода! При човека, както и при всички бозайници въобще, женските деца са по-здрави, защото от тях зависи продължаването на рода.

Това, че момиченцата са по-здрави и по-способни да оцеляват при усложнения на бременността наистина не е новина и не е фокусът на изследването. Дир е препечатал новината от някой, който не я е разбрал. Изследването, всъщност, за първи път създава теория защо това е така - т.е. открива доказателства за различно развитие на двата пола по време на бремеността и теоризира, че това има нещо общо с плацентата. Т.е. бебета се оказва, че не са равни още от корема на майките си :) Животът е несправедлив от зачатието - някои печелят от генетичната лотария, други - не.

Да, тия правилно са забелязали, че има сериозни генетични разлики между момчета и момичета , особенно в коремната област и под нея :))))Как са успели да го забележат тия умни глави?! :)))))

Може би са искали да кажат: "Сериозни генитални разлики" ?

аман от болни феминистки *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.