Бебе в самолета – 10 полезни съвета

Пътуването на бебе със самолет винаги е свързано със силни емоции.

Обратно в новината

Коментари - Бебе в самолета – 10 полезни съвета | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

tochno pred men imashe maika s bebe,3 chasa bebeto ne sprq da plache,jenata praveshe vsichko vazmojno no nqmashe efekt,znam che shte prozvochi gadno no tova ne e normalno,trqbva da ne se pozvolqva na maiki s bebeta da patuvat pri ostanalite patnici a da si ima specialno otdelenie.

Точно сега ли беше момента за статия: Бебе в самолета?!

Относно 7 - повярвайте ми повечето пътници псуват и детето и майката на ум.

Ти може и да псуваш... Винаги повечето не само няма да псуват, но и биха помогнали, стига да имат възможност. Но винаги ще има галфони като горния. И то на всеки полет...

Тихо, ма! Я бързо на презокеанския автобус!

Бебе в самолета - пази се от ракета земя-въздух! Неуместно е дир.бг да пуска подобна захаросана статия все едно не е имало трагедия в небето над Донецк.

Suncho

На никой не му е приятно плачещо бебе. Дори и на другите които имат такова. Но това е положението. И децата имат право да пътуват а не може да им се обясни да не плачат. Ако се вижда че родителите се опитват да направят нещо по въпроса ама не става просто се заредете с търпение. Или пък помогнете - помахайте му, усмихнете му се - ще се отвлече и ще спре да плаче. Е, поне за малко :-) Който го дразнят плачещите деца винаги може да отиде в бизнес или първа класа. Там няма бебета обикновенно. Е малко е по скъпо ама нали сме много отворени и с претенции.

Mayka sam na 7 godishno momchentse. Za parvi pat patuvahme kogato beshe na 7 sedmitsi 5-chasov polet; na 18 mesetsa 16 chasov polet non-stop i tolkova na vrashtane, ot tam natataka vsyako lyato US-BG i obratno i do dnes. Spored men problema ne e mayka/ne mayka, germaents/balgarin. Ima mayki, koito samo kazvat #Ela vednaga tuka" i ne si mardat dupeto ot sedalkata, a deteto poglejda i mu e yasno, che nishto nyama da se sluchi kato posledstvie ako ne doyde vednaga i se hili i si ticha i kreshit i tem podobni. Vaprosa e dali maykata seriozno se opitva da zanimava deteto po vreme na poleta ili kakto edna sanarodnichka mi kaza "A, ne moga da se zanimavam, e kakvo da go pravya, da si vika".

А не може ли просто да има отделни въздушни рейсове за майки с деца и бебета? Тогава ще има мир, само курсът на самолета да не преминава над зона с активни бойни действия /ако може/.

200 майки докато съберат ше е доста дълъг стей бай

Може бе! Всичко може! 5-те майки с деца плащат нормалната цена, ти плащаш останалите 175 седалки в самолета и ето ти полет само за майки с деца !

Не разбирам защо майките с деца трябва да са винаги супер привилегировани само защото са изпълнили единственото си ш*бано смислено задължение в тоя живот - да родят деца!!!

бебетата не са такув проблем, пробваите да путувате с дете на 1-2 години, което не стои на едно място а и не може да му се обясни да стои на едно място, това е много по-досадно за всички присастващи ... и да напомня на хеитарите - и вие сте били бебета и вие сте имали наакани гащи, не бива да го забравяте... а да смяташ карменето за гнусно е извращение...

Колега, айде ако обичаш да не ми изкривяваш думите а? Чети внимателно - кърменето НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА е гнусно.

"колега", като маика на две деца, нека да ти обясня - макар че не е по темата - кърменето е трудно. малките бебета не ядат през 3-4 часа, а когато им скимне. ако маиката не поеме "риска" да ги кърми на обществени места (за да не дразни теб и тебеподобните), значи да не може да излезе от вкъщи първите 3-4 месеца. освен това има специялни дрехи за кърмене, и шалове, така че цици наоткрито обикновено не размахваме. така че не знам какъв точно ти е проблема. целият смисъл на женските гърди е да хранят бебета, а не да продават мастика и музика... извратено е общество, в което е точно обратното. п.с. в германя естествено никои не кърми на обществени места, предполагам

Абе, тоя Пасажер най СВРАКА го е срала, не го е майка раждала! Тук не става дума за нещо друго, а за елементарно отношение и разбиране към МАЙЧИНСТВОТО!

Най-добрия съвет, който може да се даде: като сте майка с бебе си натискайте парцалите и си стойте вкъщи да си гледате децата. Извикайте си роднините при вас вместо вие да пътувате към тях. Или пътувайте с кола. Никой не е длъжен да слуша непрестанния рев на чужди бебета и да понася миризмата на наср*ни памперси. А кърменето на обществени места, да ме прощавате, си е доста гнусно. И накрая, за да не ме разберете погрешно - децата са много хубаво нещо, но те са ВАША ЛИЧНА грижа и проблем. Не е нужно да тероризирате обществото с тях.

Разбирам ти гледанта точка, но какво да правим ние бабите в България с внуци в Америка? Да не си идват децата ни с внуците ли? Не е приятно да ти плаче бебе през целия полет, но пък има тапи за уши, слушалки за музиката и филмите през полета, вуобще издържа се. Големи хора сме все пак.

Госпожо, с цялото ми уважение - кое ще излезне по-евтион - да пътуват една баба и един дядо до Щатите или да пътува 3-4 членно семейство за Европа? Хем и малко свят ще видите :)

някои хора просто ги дразни всичко. Скъпи пасажере, ние всички обичаме екслузивните услуги, но трябва да разберете, че удобството, тишината, вниманието и подобни екстри струват парички. Всеки, който иска да се възползва от тях е свободен да си плати, както казах в първа класа рядко се чува някакъв звук.

Пасажерчето, я по-добре си стой в Германия, че такива като теб продажни комплексарчета тук не ни трябват. И ако може и гражданството да си смениш още по-добре, че мен лично доста ме е срам от такива като теб, навярно и други мои съдържавници изпитват същото. Повече няма какво да ти кажа, ти си достатъчно наказан очевидно вече...... :)

Абе льольо, ти Германия сигурно само по телевизора си я виждал, щом смяташ, че съм наказан. Кирливия БГ паспорт с кеф ще си го дам, още 2-3 години ми трябват само. Толкова изостанала държава като нашата само в Африка може да намериш.

Мен специално бебетата в самолета ме дразнят.Майките им са обикновено са нахални и си мислят,че ощастливяват пътуващите с ревящото си,често наакано и миришещо бебе.Трябва да има специални места за майки,далеч от хората,които искат да пътуват спокойно.

Тебе сигурно и хората със специални потребности те дразнят...защото бавят опашката... или пък дебелите, защото ти заемат мястото...въобще животът е шит, нали? Как изобщо си позволяват някакви си бебета и деца да ти развалят рахата?

ffrape

Междудругото - ДА, дебелите хора да си плащат две седалки, а не да ми преливат на моята!! Ужасно, все по-често ми се случва. И да, бебешкия рев дразни всички. Разбирам майката само ако видя, че полага усилия да успокои малкия, защото не малко пъти майката просто блее и го игнорира, знам ли, сигурно свикват и не го чуват.

Първи полезен съвет: не летете над Украина. Ако сте пилот - въобще не им слушайте диспечерите, стойте на поне 12 хиляди.

Имам бебе и засега горе-долу полетите минават сравнително леко. Преди да стана майка съм пътувала много пъти в самолет, в който е плакало бебе и никога това не ме е дразнело. Винаги съм се поставяла на мястото на родителя и съм се опитвала да бъда съпричастна на нелеката му задача да превози малкото човече.

3. Абсолютно излишно - всички международни летища по света, както и на борда на полетите има допълнителни пелени.а често и бебешки храни, ако е дълъг полет. 4. трябва да сте много ама много големи късметлии, че да пътувате в не препълнен даже дублиран полет през лятото. 6. Количката се чекира като багаж, така, че нямате достъп до нея в терминала, вместо това използвате служебна количка. 7. ако бебето ви е плачливо го използвайте като оръжие - по-бързо преминаване през пастпортен контрол, може да поискате да минете през фаст трак на секюрити, или пък ако някой ви издразни просто седнете до него в самолета.

Байте, да не се паднете около бебе в самолета, особено на презокеански полет - рядко срещан кошмар!!! Крайно време е компаниите да помислят в тази насока и както имат изолирана бизнес класа, така да имат и изолирана бебе класа, вкоято да се допускат само майки с деца. Така всички ще са доволни - майките ще са сред себеподобни, с който да си говорят за подсичания и насирания, а нормалните пътници няма да бъдат тероризирани с детски рев, за който не са си платили, но може би са получили ол инклузив ;)

да ама това означава, да накарат майките да платят повече, само щото са със деца. просто се подмажи на чекин или бординг стюардесата и питай за ъпгрейд към екстра, бизнес или може би дори първа. там обикновено е доста по-тихо.

Майките плащат така или иначе билета на бебето, то не пътува безплатно. Преди седмица пътувах 2 часа и половина в чартърен полет с 10 месечната ми дъщеря и 8 годишния ми син. НИКОГА ПОВЕЧЕ! Никъде не ми даваха предимство, бебето беше непрекъснато в ръцете ми, бордния персонал беше безкрайно недружелюбен и не ми разрешаваха да ставам и да се разхождаме, за да успокоя бебето, детската количка беше един от последните багажи, който пристигна на лентата. Просто отвратително! Иначе на пияните германски тийнове се скъсаха да им угодничат, а и те не бяха много тихи, предвид колко бяха напред с алкохола.

Муци, ъпргрейдът е пари! Той не пада от небето, или ако имаш събрани мили! Бординг стюардеса?! Цялото кру е задължено по време на бординг да е в кабината! Като цяло чек-ин служителите се съобразяват дали имате бебе и в повечето случаи дават местата на bulkhead, където може да бъде инсталирано бебешко кошче по време на полета. По време на излитане и кацане трябва да е в скута ви със екстра seat belt.

Както навсякъде така и тук майките с малки деца смятат, че са в позиция всички да се съобразяват с тях и да ги издигат в звезден статут, затова и цъкат минуси на колегата! А дори не е необходимо полетът да е дълъг за да полудееш.. един от последните ми полети беше с малък витлов самолет , 60 минути, в който имаше две семейства с бебета , едното от които и с второ , по-голямо дете. По-кошмарно пътуване не съм имал - 7 човека подлудиха всички останали пътници с безкрайните си претенции, непрекъснат рев и окупиране на единствената тоалетна по време на целия полет.. циркът стана пълен, когато заради силна турбуленция забраниха ставането от местата, но единия татко реши да се прави на мъж пред стюардесата и настояваше да сменя памперси в тоалетната! Разбира се, бяха българи... от породата, които смятат, че щом са дали 95 евро за самолет и са в чужбина, това автоматични ги прави господари на планетата.

ама аз не съм против майките - напротив, влизам в положението им и не недоволствам. Просто казах, че ако една майка трябва да плати по-висока тарифа само щото е с дете, за да е в отделна секция, е дискриминационно. На големите самолети ако си вземеш първа или дори екстра класа си гарантираш със сигурност тишина, защото семействата трудно ше се решат да платят толкова скъпи билети. За късите полети - сак ит ап, тва е обществен полет и е за всички. Пък и честно - възрастен да не може да се устиска 60 мин без тоалетна е смешно.

и между другото има такава секция, като влезеш в самолета завиваш на ляво, нарича се първа класа и гарантира тишина за тези, които я искат.