Писателка обу токчета на връх Килиманджаро

Писателката Рима Суки ознаменува 40-ия си рожден ден, като изкачи със стил връх Килиманджаро. Там си направи снимки като на моден подиум.

Обратно в новината

Коментари - Писателка обу токчета на връх Килиманджаро | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само на мен ли ми се струва, че връх Килиманджаро не съществува...?

Не само на вас Ви се струва. Аз се замислих, дали не съм позабравила географията, все пак отдавна беше, когато учихме, че Килиманджаро е планински масив. Пък върхове по него - много. Може пък някой от тях също да се казва Килиманджаро, знае ли човек... Все си мисля, обаче, че тук грешката е на преводача на статията.

Мисля си, че поне в този случай не се е искало чак толкова много от преводача. Ако наистина можем да го наречем така. Още на първата снимка се вижда надпис с достатъчно големи букви "UHURU PEAK" (връх Ухуру)... :)

Килиманджаро (на английски: Kilimanjaro; на суахили: Kilimanjaro) е планински масив в Североизточна Танзания, образуван от три изгаснали вулкана - Шира на запад с надморска височина 3962 m, Мауензи на изток с височина 5149 m и геоложки най-младият Кибо, разположен между тях, чийто най-висок връх Ухуру има височина 5892 m и е най-високата точка в Африка.

Някак си, не мога да се съглася, че е мацката е оригинална. Колко съученички и колежки съм имал, които идват на излет в планината с високи токчета и ефирни летни рокли.

жалко, че не е имало публика около модния подиум, но се компенсира с разпространяване на новината из Интернет, а какво е написала тази авторка всъщност? Питам преди да се изкефя на оригиналното хрумване.

Имам една мечта, иска ми се да отида пред стълбите на парламента, да се изходя по голяма нужда пред парадния вход в знак на уважение към родните депутати за грижите с които ни обгрижват, а през това време различните национални медии да ми направят една готина фото-сесия.

Евала на мацката, оригинално хрумване, не е някоя тъпа сухарка. Мнозинството дето я оплюват го правят от простотия и завист и надали някога са изкачвали и Черни връх или Мусала.

Когато изкачи Килиманджаро на токчета, тогава да се хвали.

Потърсихме Хипотермията за коментар, но нищо не й се разбра, защото беше твърде заета да гризе премръзналите пръсти на краката на Рима.

Симпатяга. Не е необходимо да се взимаме на сериозно...чак толкова. Тая ме кефи.

За като след няколко дневен преход, ходилата и изглеждат супер: няма нито едно мазолче. Дали водачът не я е носил на гръб :-)?

Много яко, с токчета на босо и ушанка.Щом я кефи.

Jeni

Забавно и нестандартно! И в пъти по-добре от родно хай парти в чалготека!

С риск да се покажа невежа, с какво е известна тази съки, освен с тези токчета?

Вместо да цъкате на човека минусчета, вземете, че кажете коя е! Както и написалите статията - да бяхте казали две думи за жената, бас хващам, че мин. 80% от четящите не знаят коя е. Както и аз. Та спецовете, оставящи минуси, кажете ми... И не ме пращайте в Гугъла да си я търся, нали за това са форумите и затова сме хора, да си хортуваме.. Със здраве!

Не си ли наясно, че тази рубрика в dir`а е за повишаване познанията и културата на българите?!

Супер! На това му се казва да правиш нещата със стил! Мацката явно е от моята партия. Аз все още твърдя, че мога да обиколя света на 15 см ток.

Голям прас!

Мдааам, много й ходи - с ушанка и на бос крак ;-)

Готина кака ;)

това е неуважение към планината!Пожелавам и на тази писателка при представянето и на книга -ако напише такава всички да дойдат по джапанки и потници! Овца какво да искаш от такава

Какво неуважение, тази планина е била преди нас, ще остане и след нас. Някаква мравка си е обула малко по-различни обувки и айде планината била неуважена?! Не ти ли звучи странно. Виж когато катериш Еверест и по пътя изхвърлиш сумати ненужни неща, за да няма излишен товар, и така пътя остава осеян с трупове и боклуци - ама на върха се снимаш и гордо показваш - аз съм на най-високия връх - е това вече е голяма глупост.

За какво неуважение говориш бе, псевдо планинарчо??? Това че е решела да обуе някакви точкета, за да си направи снимка? Всеки е свободен да прави каквото си иска. Разбиам да беше запалила, замърсила, изплюла, повърнала умишлено там, на върха, да... да се косиш, а то... Някои хора само се чудят как да се заядат....Намери си работа.

планината е неудошевен обект - едно земно възвишение. Виж да обиждаш човек, както ти правиш, си е наистина неуважение.

Е, какво пък, останал й е незабравим спомен :)

Както и на нас, след прочитането на тази новина! :))))