Вижте трейлъра на Хобит: Битката на петте армии

Кинокомпанията "Уорнър брос" представи трейлъра към филма "Хобит: Битката на петте армии", чиято премиера в САЩ е планирана за 17 декември 2014 г.

Обратно в новината

Коментари - Вижте трейлъра на Хобит: Битката на петте армии | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредната изчистена от смисъл холивудска простотия.

Абе хубаво, но филмите са толкова разтеглени и украсени и измишльотини, че дразнят челите оригинала.

как да се замразя до 17 декември?

Не съм чел книгите на Толкин. Доколкото съм чувал, е бил свещеник. Попадал съм някога като дете на анимационни филми по книгите му. За мен прекалено го разтягат. Даже и филмите от "Властелинът на пръстените" бяха много удължени. Тамън чакаш последният да свърши и той продължава. А единият който гледах за Хобит, си бе просто екшън и много малко смисъл. Все едно гледаш (Не)победимите еди кои си епизод. ;) То и самият "Властелинът на пръстените" има начало и край. А какво ще вкареш между двете е все тая. Може и да са 256 епизода на сериал. Нещо случващо се междувременно, което няма връзка с края.

Не си чел книгите. И всичко е ясно, точка. Защо от там нататък си решил да правиш разбор върху непознато произведение, за мен остава загадка.

Коментирам филмите, а не книгите. Повечето хора гледали филма, не са ги чели. А ако във филма "Властелинът на пръстените" липсваше вторият епизод "Двете кули", то нищо нямаше да е пропуснато, за да изгледаш третият филм. Вероятно книгите са същите. Това е стил писане и много книги са такива. Нещо случващо се междувременно.

БРЦК

На мен любимият ми е Силмарилион. Тоя Джаксън да вземе и него да го филмира...

из г.з мъкнати измишльотини

..с риск да си навлека "свещения гняв" на феновете на жанра, ще кажа, че поне според мен, най-доброто на Джаксън си остава "Задругата на пръстена".Премерени ефекти, повече философия, изчистен и не претрупан сценарий. Хубава е келтската митология, ама защо все по нея да се прехласваме? Ние си имаме също много хубави истории за гори "тилилейски", горната и долната земя, вещери, магьосници, самовили и самодиви....юнаци и змейове-горяни: )....само трябва някой да ги разработи за кино и разбира се...хубав бюджет. Това едва ли ще стане някой ден в обозримо бъдеще, но си имаме прекрасни народни приказки , легенди и сказания.Не е добре малките българи да растат и да се възпитават само с хобитите и Хари Потър. Добър пример за българско фентъзи е романът на Николай Хайтов от 1970г. - "Ламята". Заслужава си да се прочете!

Понеже не съм чел тези фантасмагории - каква е ролята на хобитчетата в целия екшън, те имат някакви специални сили ли? Щото гледах дървета се бият, орки, елфове.. Има ли тролове и румпелщилцхени? Тоест скандинавска терминология ли доминира или келтска или неква еклектика на глобализирано фрийкшоу?

Знаеш ли защо пияниците обичат Арабски приказки? Щото в тях винаги има Джин

Ей сега си пускам на макс Somewhere Far Beyond

Отново изключителен филм много е добър ... :)

Питър Джаксън е невероятен. Толкин е най-големият исполин във фентъзи жанра. Тамън чета вечер Хобит на детето.

Толкин е сновоположника на фентъзито

Пит Джаксон направи добри пари с чужда книга. Умело разтегли локуми за три филма, само и само да избичи повече долари.

Е за тва е гениален.

И накара милиони да прочетат тази класика.

Тъпак голям си ти, Иванов, тъпак голям. Ама българин от ново време, не си виновен...