Жените над 40 по-често раждат със секцио по спешност

Родилките на възраст над 40 години са изложени на 3 пъти по-голям риск от спешно цезарово сечение, отколкото по-младите жена.

Обратно в новината

Коментари - Жените над 40 по-често раждат със секцио по спешност | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

После да не се чудите защо мъжете налитат на по-млади жени и имат по-високи изисквания към женските тяло и възраст. И защо жените търсят пари и способности, като по-малко се интересуват от възрастта и тялото на мъжа. Защото природата така иска. Всичко е инстинкти. Мъжът обикновено търси по-млада от него жена, а жената обикновено търси по-възрастен от нея мъж. Тази разлика в поведението се дължи на това кой забременява. Поведението при повечето хора не е изцяло съзнателно, а се ръководи от инстинкти. Например много мъже харесват женските гърди, но не знаят защо точно ги харесват. Най-силният инстинкт след този за самосъхранение е инстинктът за размножаване. Този инстинкт диктува на мъжете да се интересуват най-вече от тялото и възрастта на жената, тъй-като те са особено важни за размножаването и здравето на плода. От друга страна, парите и способностите, а не тялото или възрастта на мъжа винаги са били по-важни за една жена, тъй-като мъжът не забременява и физическата му форма влияе в много по-малка степен на плода и съответно шансовете за успех на бъдещото поколение.

ME

Секциото стана модно у нас, и факт, особено сред по-образованите, разбирай по-парични, дами. Толкова изнежени родилки няма никъде, затова спорт, движение и пак движение. Мили млади дами, помислете за повредите и риска при следваща бременност. Помислете и за детето си.

Това са невероятни глупости, измислени от българските медици ....

И какво толкова му е лошото на секциото? Аз колкото познати имам, дето родиха със секцио, всички са много доволни - няма разпаряне, няма бродерии...Има страни, в които секциото е въпрос на стандарт, а жената, родила със секцио, се брои за ...съхранена!

Малоумен коментар .....

Абе хич няма "разпаряне" и "бродиране" при секциото. Ей така с магическа пръчка излиза бебето.

Не излиза с магическа пръчка. Има разрез и шев, но разпаряне и бродерия ням Мисля, че е ясно за какво става въпрос!

Най-после смислени и адекватни коментари, благодаря Ви :)

Стига вече с тези откровено измислени "изследвания" и статии, предназначени да провокират първосигнали и долнопробни коментари и нападки. Особено на фона на демографския срив у нас това е меко казано недопустимо. А последното "умозаключение" в статията, че жените с висше образование раждали по-често със секцио /каквото и да се е опитал да каже авторът с това/ е толкова смешно, че чак е...още по-смешно:)

е, високото образование трудно се получава на 20

Стига с тъпи статистики.А жените под 40 дали не раждат така .Колко от тях родиха нормално.Моите наблюдения са различни.Под 40 дори го плануват.Познавам и родили на 41 нормално за разлика от 25 годишни родили с планирано секцио

Важното е да се всява паника сред бременните, че са "ненормални", "окъснели" и т.н. После се чудя, що бременната ми жена се кикерчи по цяла нощ и ми вика "днес, четох нещо и сега ме е страх"....

А защо никой не казва, че жените над 35 години ги ЗАДЪЛЖАВАТ да раждат със секцио, независимо дали има основателна причина, или не. Така е записано в Закона за здравето. Така че дефакто те нямат право на избор.

В чужбина мои познати родиха на 37, 38 и 39 по естествен път. Точно това коментирахме, че само в БГ се всява такава паника за възрастта. Секцио се назначава само по медицински показатели, братовчедка ми роди на 23 секцио. Няма нищо общо с възрастта. Ако жената е в добра форма и здраве спокойно може да роди по естествен път и в зряла възраст. Но просто лекарите гледат да взимат повече пари, затова в повечето случаи дори си измислят и за най-малкото нещо назначават секцио. Всичко опира до пари.

това ще трябва да е в българия ;-)

Мира_М

Кой член от Закона за здравето, бе, баце? :-D