Приятел на Уилямс: Липсваха му социални умения

Кончината на известни личности неизменно е съпътствана от спекулации.

Обратно в новината

Коментари - Приятел на Уилямс: Липсваха му социални умения | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо ли при циганите не съм чул за самоубийства?

Човек се озовава в много, много трудна ситуация след като сам е сложил край на живота си. Много по-трудна и тежка, от която и да е житейска ситуация,а и много по-продължителна. Ако някои от вас, които четете, се чувствате отчаяни и мислите за самоубийство ...не го правете...прочетете какво следва.Дано поне някой се откаже от това

Ето на това му се казва: " Пази ме, Господи от приятелите ми. От враговете, сам/а ще се пазя! " И, какво излиза? ВСИЧКИ около него знаели, че той има проблеми, но НИКОЙ нищо не направил. А иначе в КЪСНО-то вече - големи СЪЛЗИ и големи ДУМИ. И това, ако не е ЦИНИЗЪМ, не знам кое е... Да почива в мир, Робин! Отърва се - от бездните в себе си. От самотата с другите. И от ролята на СМЕЕЩИЯТ се мъж, който се е давил отвътре. Ужасно е страшно! Самоубийството по принцип. Защото това не е просто смърт. То е декларация, че вече нямаш капчица надежда и вяра. В нищо и никого. И че понякога, тялото е наистина само обвивка. На собственият ти затвор...

Toni

1+

Лесно е да се каже, когато не си имал човек до себе си, който страда от маниакална депресия ... Недейте така категорично да съдите кой крив и кой прави и колко са бездушни близките му, защото става дума за много тежко заболяване, плюс силна наркотична зависимост, при тези обстоятелства за какъв цинизъм говорите? Освен това ако се абстахирате от сценичните му превъплащения, нямата никаква идея що за човек е бил. Единственото, което имаме правото да кажем, без да сме цинични ние самите, е че си отиде един прекрасен актьор, мир на праха му!

Въобще не коментирам НИКЪДЕ болест. ( Ни депресия, ни алкохолизъм, ни наркотици ) Коментирам САМО факта, че ВИНАГИ сме повече човеци СЛЕД нечие самоубийство. А не - преди него. Коментирам САМО факта, че понякога ( особено в такива обстоятелства ) е ПОВЕЧЕ любов и приятелство, ако избереш НИЩО не кажеш. Коментирам САМО факта, че е изключително удобно да ' обличаме ' всяко самоубийство с ДИАГНОЗИ, ЗАВИСИМОСТИ и други подобни, когато без тях и/или ВЪПРЕКИ тях, зад него стои - чисто ЧОВЕШКАТА липса.

То е ясно, че тая третата му съпруга се е омъжила за него за парите и възможността да се показва с него на "Оскарите". Как така не е създала условия около него да преодолее депресията? И самото и изказване: "Загубих приятел", какъв приятел ти е той ма? Най-близкият човек до теб. Разчитал е вероятно на нея, но уви. Сега сигурно ще е първа да го наследи. Бясна съм, как такива добри хора попадат на такива като нея.

ДЕБА Я

Аз много го харесвах като актьор. Жалко за човека...И аз не знам как на близките му не им е правило впечатление тази слабост и състоянието му. В една статия прочетох, че жена му излязла към 10 ч сутринта и не се отбила в стаята да го види как е....Ей хора това нормално ли е...?!? Това отношения ли са??? Не съдя просто не мога да си го представя!

може би е я помолил да не му досажда,всеки човек има нужда да остане сам със себе си в дадени моменти

Какво означава да му липсват социални умения.

... сред приятели...

Че дори сред приятели се е чувствал неглиже и не на място. Социалните умения са да можеш да водиш разговор, да изпитваш емпатия, да показваш чувства...той не го е можел. Най-често такива хора са дълбоко самотни, чувстват се неразбрани и неумели. Кофти работа.

твоето описание съвпада с моето състояние-по ред причини се отдалечих от приятелите и роднините си,това обаче не ме прави депресирана,чувствам се добре сама със себе си,харесва ми да пътувам,да снимам,от скоро се уча да яздя кон,обичам миризмата на гора,понякога лягам на някоя поляна,гледам как вятара люлее клоните и как бързо облаците променята своята форма.предпочитам природата и животните.хората са лоши!

Чак след като "приятеля" Жмуда докаже, че собствените му социалните умения са изрядни, ще му дам ухо. Дотогава ще си мисля, че Аристотел е прав - Ех, приятели мои, на света няма приятели. Та той го описва както психиатър описва пациент, каква емпатия, какви разговори...

Ficho

В това отношение Щатите са отвратителни като култура, поне по мои и наблюдения на приятели и познати. Всички са дружелюбни и любезни, но до там. Имат един израз "TMI" - т.е. абривиетура от "too much information" или твърде много информация". Ползват го, за да те спрат да си споделяш личните проблеми или въобще да говориш за себе си. Според тях си има къде да се споделя - при психолога. Сигурно са прави от определени гледни точки, но от друга е много подтискащо, поне за хора от Източна Европа, където всеки си казва и майчиното мляко на първия срещанат, който му стане симпатичен.

Nе съм съгласна напълно. Jивея в SHTатите и, верно ако не си много близак с някоi не е възпитано да го занимаваш с твоите проблеми, но вече 6-7 години работя с няколко колеги, в един офис, трябва да ти каjа, че знам доста неща от личния им живот. разбира се те ми имат доверие, защото с годините са разбрали, че няма да го обсъвдам с други хора. така, че не си прави генерални заключения.

Toni

Заключения на база "един- двама" правиш ти. Поопознала си някой си за 7 години и си мислиш че си постигнала много. А колко не познаваш от заобикалящите те? С колко си пиеш ракията(бърбъна) и си говорите какво ли не? Културата на народа е такава.