Апликация наказва деца, които не вдигат телефона на майка си

Строга майка сътвори апликация, която санкционира децата тийнейджъри, ако дръзнат да не се отзоват на родителско телефонно повикване

Обратно в новината

Коментари - Апликация наказва деца, които не вдигат телефона на майка си | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А как ли наказва таткото ако не го вдига...

Стою

Пак с апликация ;) - два молива и тиксо. :D

Моля ви, редактори, пишете малко по-български и по-красиво. Това, за което искате да пишете, се казва "приложение" на български. А с вашите апликации се сещам за детската градина когато правехме от цветна гланцова хартия гъбки, цветенца и зайчета.

Ами и гъбките, и зайчетата са също приложения, мила. Прилагат се към хартията, като се залепят. А понеже аппс е вееч дума като за целия свят, редно е да свикнеш. Иначе в думата computrer може да откриеш друга неприятна аналогия, ако я прочетеш с българско произношение, но няма как, често ще я срещаш и нея занапред.

Много пуристи се навъдиха, няма да разберат разликата между езиково-времева адекватност на хубавия български език и обременен с излишни чуждици език. Прекаленото превеждане на термини, които са активна международна лексика едва ли звучи адекватно и хубаво. ЕЗИКЪТ Е ПРОЦЕС И ЖИВА СИСТЕМА - ако следваме логиката ви, все още трябваше да говорим като пра-прабабите си. Хубав ден!

Браво на строгата майка, но тя едва ли предполага ,че след време децата ще познават повече компютрите и телефоните си , но не и майките си.Как ще отговори детето на позвъняването по телефона ,след като сигурно не може да вдигне очи и да се отдели от компютъра.