Шакира бе осъдена за плагиатство

Нюйоркски съд постанови, че световноизвeстната звезда Шакира е копирала хита си от 2010-а "Loca" от доминикански автор.

Обратно в новината

Коментари - Шакира бе осъдена за плагиатство | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Закона за авторски права и засекретяването на знания и научни открития е най-голямото престъпление срещу човечеството. Тази средновековна инквизиция трябва да отпадне в най-скоро време, ако искаме да се наричаме човечество , а не маймунарник.

Явно риптилката е решила,че вече е много нагоре и всичко зависи от нея...И за това са решили да я 'поохладят" тея отгоре - дето и дърпат конците.

АМериканската демокрация и "върховенство на закона" достигат до нови висоти: Песента изпята на испански е плагиатство, нарушава купчина закони за авторските права ... песента изпята на английски е ... ... законна и не нарушава нищо! (съдебния спор за музика и за текст). Който е бил в САЩ (и му е оставало време да попоглежда по нещо за музика и филми) знае, че във филмовата и музикална индустрия (там) има особен вид тежко проявен расизъм (не намирам друга дума): Например във филм в който има чуждестранни актьори е невъзможно "отрицателна" роля да бъде играна от американец, а "положителната" от чужденец. В неписаните "правила" за филмов сценарий всяка нация е поставена в дадена категория и неспазващия тези правила бива моментално отлъчван, низвергнат, заспиван с малинки и т.н. Например сърби и руснаци и ирландци са "кофтито" нации на убийци и зверове, франсетата са селяци и превзети копелета, немците са чести зли демони с технически играчки в ръцете (ние сме претенциозни туземци произвеждащи тоалетна хартия като шкурка). Особено е отношението към "латино" артистите. Това име е измислено за тези с испански произход (конкурент по колониализъм от преди 300г.). Те хем са рекламирани и уж официално "припознати", хем от време на време им организираме погроми и ги поливаме с катран (като този случай) защото е опасно кака ви Шакира да не стане по-популярна от някоя знойна кънтри певица от Горно нанадолнище. Поради тези факти развлекателната индустрия измисли разпарчатосването на Света на региони и ограничаване на разпространението на филми, музика и програми от един регион в друг. Например купете си ДВД или Blueray от САЩ и се опитайте да го пуснете в Европа или тук - ще видите, че не работи! Заложено е в ДВД-тата и в телевизорите!

и тази с този посредствен талант, си е чист маркетинг... и тя като джеи ло... леко бездарни, пошли, и двете, но нали трябва на латино публиката да се продава нещо все пак.

Искам я голичка за една нощ!

Chefo77

И какво ще я превиш цяла нощ? На мен и за 5 минути ми стига :)

Е , 5 минути е малко! Ще си разказваме приказки.

на мен за 3.. като си развърти дупарата :)

Грубо плагиатство. Надявам се, че ще плаща милиони "хубавицата"..

.те са си плаща ли правата на този който е откраднал песента, затова няма как да ги осъдят, не са знаели че е крадена. Статията е написана така, че нищо не се разбира.

Нашенските Пач-аври, само седят и повтарят като папагали... Та на Шакира, може би и е писнало да я имитират и е решила и тя да направи простотия, като тия пач-аври около нея.

OWNED!

glasat i e ujasen, ima zvuchene na tuten, koito idva ot niakakva dulboka kuha iama.

И като външност е ужасна...

Аз искам да попитам господина: Ти като си много сложен колко нейни песни на испански и на английски можеш да си преведеш??? А на колко като им тананикаш мелодията можеш да им изпееш текста? Така си и знаех.

Браво бе. Ти да не си тройката по музика.

Автора на тази клеветническа дописка трябва да бъде осъден за очерняне на невинен човек!! В края на дописката пише, че съдът е оправдал Шакира, но това не пречи на драскача да я очерни, като крадла!!А си заслужава Шакира да го съди за разпространение на неверни и клеветнически писания по неим адрес!!!да можех да я намеря-веднага бих я светнал за дописката!!

Музикалната компания има полза съдът да се произнесе, че АНГЛИЙСКАТА ВЕРСИЯ не нарушава авторските права- ще плати по- малко на Ариас ако докаже, че е автор. Чети по- внимателно.

И още нещо-,, Английската ВЕРСИЯ не нарушавала авторските права,,... Щом музикалната компания признава ,че е версия, езикът на който е изпълнена песента няма значение. Английската песен е версия на испанската и ако испанската има нещо общо с оригинала на Ариас/ музика или текст/, то той е в правото си ако докаже, че действително е автор на текста и музиката.

Навсякъде в света всеки адвокат/съдия тълкува законите по различен начин :)

В музиката е малко по- сложно. Рано или късно изниква истината- т.е. оригиналът. Такъв е случая с,,Ламбадата,, Kaoma изгуби от Los Kjarkas. ,, Chorando se foi,,-1981. Кавърът може да е по- хубав и по- въздействащ , но оригиналът си има автор и права.

Да време беше! Някой да покаже на тази безцицеста и бездарна - всяка жаба да си знае гьола. Докога ще гледам някаква полугола и безцицеста клечка която си е лепнала някакво фенси име - Шака шака - и й хрумнало да се кръсти Шакира. И после ми я слушат всички. Като питам защо. Защото се казва шакира. ТЪП народ.

И аз не ги разбирам хората. На тая снимка е като бременна. Корема й виси а и гъза й е мого гаден като форма. За това че се прави че може да пее да не говорим!

Тя е певица, а не модел. Ми гледай Майли и Бийбърчето.

Ей, чак позеленя от яд бе. Успокой топката. Жената не си го е "лепнала" името, така са я кръстили - това й е истинското име. Да не говорим, че точно пък тя заслужава определенията, с които си я засипала. Жената е супер талантлива и истинска като човек. Явно си в цикъл. Марш от тук.

Друго си е наша чалга певачка. Като почнеш от Сашка Васева та стигнеш до наши дни. Нещо като с киселото грозде и Кума Лиса май ти се е получило.;)

Шакира била осъдена за плагиатство, но не е нарушила авторските права- такова нещо е невъзможно, освен ако не се водят две дела - едното лично от Ариас срещу Шакира и другото между музикалните компании и новината завършва как по- голямата Сони Корпорейшън е издухала по- малката.

не е била оъдена, защото никога не е твърдяла, че е авор на песента.

Хубаво е да се научиш да пишеш правилно преди да даваш мнение за неща, от които нямаш представа.

Какво плагиатство в музиката, нотите са толкова малко, няма комбинации без край.Все нещо някога ще се повтори.

Определено не си много умен. Какво като са малко нотите. Те и цифрите са 10, но има много числа, както и двуичния код има 1 и 0, но се пренася толкова много информация, буквите в азбуката са в зависимост от езика около 30, но има толкова много думи. Песните да не са от една нота бе гений.

И нуклеотидите в ДНК са само четири, ама ....