Убиецът на Джон Ленън остава в затвора

Марк Дейвид Чапман, убиецът на легендарния музикант Джон Ленън, получи за осми път отказ за помилване.

Обратно в новината

Коментари - Убиецът на Джон Ленън остава в затвора | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тои застреля джон ленън в гърба, когато тои вечерта се прибираше с жена си в апартамента си. и хиляда години са му малко

Не си избрал държавата човек, ако беше тука, да си остарял на свобода,можеше и герой да те направят.

Ами хората си имат закони, това не е джунглата на чалгарите ...

toi i GALABINCHO imashe tejka prisada,ama-eto na,churulika si iz Bulgaristan...

Едното е САЩ, другото Бразилия...схващаш ли разликата!

Този тип е много ярък типаж на явлението "фанат" - в крайния му вид, напълно откачен, който си е въобразил, че кумирът му принадлежи и той може да разполага с него, с живота му и смъртта му ... Това е много сложно психично заболяване. Фанатите успяват да отровят живота на кумирите си, а понякога и да ги убият наистина - като тоя кретен. Нали точно от такива "звездите" се пазят най-много - те пишат писма с обяснения в любов и със заплахи, че ще се самоубият, ако не им се обърне специално внимание, или че ще убият звездата, ако направи еди какво си, или не направи каквото фанатът счита за най-доброто ... Напълно променена психика, фокусирана върху друг човек, с агресивни изблици - истински кошмар! Правилно е, че не го пускат - тези деформации на личността не се лекуват, чудно ми е, че е още жив ...

има начини за лечение на психично болен,но покажете ми един излекуван,... може би от някаква форма на лека депресия, но толкова слаба, че не би могла да бъде определена като патологична, това не е вирусно заболяване, да си създаде организмът антитела и да елиминира вируса или бактериална инфекция - да тъпчеш 5 дни антибиотици, които елиминират бактериите... самия психично болен е като патоген в обществото и следва да бъде... поне изолиран

В затвора няма ли любители на "Битълс" да му "помогнат" на тоя да излезе, но в хоризонтално положение?

Този Чапман, ако потърсите в гугъл, ще прочетете че има психично заболяване. Друг е въпроса защо е осъден и не му е направена експертиза. Осъждам деянието му, но според мен мястото му е в психиатрична клиника. Психичните заболявания погубват много хора.

Направени са му неколкократни експертизи, защитата му се е опитала да го изкара невменяем, но той е решил да пледира виновен. Така че е било лично негово решение. Затова е осъден за убийство като вменяем.

Според мен такова убийство не може да бъде извършено от вменяем. Трябвало е да го третират като невменяем. Имала съм съученичка с психични отлконения, беше опасна и бавно развиваща се, но майката беше решила че трябва да учи в нормално училище с нормални деца. Пострадах много пъти от нея. Тези хора трябва да се лекуват.

Има хора, ще го клъцнат в името на Бийтълс,той уби част от музиката на света.Щяхме да сме свидетели поне на още 5-6 супер албума на гения Ленън. Оше повече при благородната надпревара с Макартни и Стоунс а тая хлебарка уби част от културното музикално съкровище на света.Дайте го по улиците на Ливърпул или Лондон!!!!

Несъмнено Джон Ленън е легендарна личност, но убийството на който и да е човек е еднакво тежко престъпление. Тогава защо за едни затвор, а други на социални помощи? P.S. Да не си помисли някой,че искам да го освободят.

Искам да помилвам по главицата този убиец.

Незнайте кой е Джон Ленън? А какво наказание трябва за некадърност и простотия? Трябва ли да се доказваме , че сме прост и некадърен народ, първо се ограмотете, после давайте мнение.

"Не знаЕте" се пише отделно, а в знаете НЯМА "Й". Толкова за твоята грамотност!

Следващият път напиши "Низнайте", тогава въобще няма да разберем какво казваш и ще приемем упреците ти за неграмотност.

Кой е тоя Джон Ленин?

Чичо ти от Горно Нанадолнище.

по-добре е да мълчиш и хората да подозират че си прост, отколкото да си отвориш устата и да ги убедиш че е наистина така...

:DDDDD Толкова смешно и сладко, че не мога да напиша минус! Ако не си някой майтапчия, значи си дете. Не се карайте на детето, де.

е братовчед на сергеи станишев и партята трябва да се застъпи за него ...

Нека КИСНЕ в Какамангата. И като Задължителна порция за закуска да му пускат Imagine, за да си представя, каквото иска..

Американците са луди, толкова невинни хорица направиха на кайма с бомбите си по света, а тоя го държат още жив, че и молби му дават да пуска.

чапман просто му е поискал афтограв а ленан му е отказал

Твоята неграмотност е за 20 до доживотна.

Ленън не му е отказал автограф, напротив, дал му е и е бил много учтив при това. Има и снимка точно от момента, в който Ленън се разписва върху плочата ("Двойна фантазия"), лесно можеш да я намериш в нета. Наскоро плочата с автографа беше продадена за доста голяма сума.

Към предишния ми коментар: Получаването на автограф е било като някаква "екстра", убийството е било предумишлено, кукуто се е упражнявал преди това на стрелбище, купил си е пистолет специално за това. Мястото му е там, където е. Само ми е чудно как досега никой от затворниците не е успял да го докопа, въпреки че е на специален режим.

Джон Ленън винаги ще живее в душите на хората.Творчеството му е велико.Той е надминал времето.Борил се е за Мир,Справедливост на Земята.Песента "Джон Ленън-Дайте шанс на Мира"-съдържанието-Представи си ,че няма държави.Не е толкова трудно да го направиш.Нищо,което да убива или за което да умираме.И никакви религии също.Представи си всички хора живеещи в Мир.Можеш да кажеш,че съм мечтател.Но аз не съм единственият такъв.Светът един ден ще бъде,като едно цяло.Братство на хората.Представи си да няма владения.Няма нужда от алчност и глад....-песента е поместена и в интернет.

Това, което си написал е текстът на,, IMAGINE,,. На,, Give Peace a Chance,, текстът е друг.

Съзнанието на Чапман е промито от някоя религиозна сатанистка секта каквито върлуват в САЩ и на Запад от стотици години. Лошото е ,че вече намират добра почва и у нас ! В основата на безредиците в света са религиозните различия ! А Джон Ленън беше един мечтател изразил позиицята си в пвсента "Imagine":... Imagine there's no countries It isn't hard to do Nothing to kill or die for And no religion too Imagine all the people Living life in peace...

Чета коментарите и си мисля, че нито едни от писалите е въобще наясно какво е Ленън... Но не това е въпроса. Чапман не трябва да бъде пуснат поради две причини - да изтърпи наистина наказание - доживотния или 30-40 години затвор ще му помогнат да осъзнае " кога лошата страна взима превес над добрата му страна" ( за незнаещите това е обяснението ме за убиството) или по просто казана да осъзнае деянието си - не можеш да отнемаш човешки живот просто, защото така си решил и вотро - вероятно ще се намери някой почитател на Ленън, при който лошата страна ще вземе превес над добрата му и няма да има Чапмън. И не накрая не прекарвайте всичко през нашата българска картинка - ние сме от друг свят - някъде много назад в развитието на човечеството и за съжаление като чета повечето от коментарите няма скоро да напреднем... само злоба, злоба и нещо градивно .. и най-лошото че и аз често се влияя от това ...

няма добра и лоша половина има кантар,а на кантара му е се тая дали мери пръст или злато

И ти чела не дочела ! Къде видя да му е изтекло наказанието ?! Май четеш между редовете. Осъден е между 20 години и доживотен а не на 20 години. Тоест има вероятност тоя никога да не излезе и това зависи от съда ако беше осъден на 20 години никой съд не можеше да го задържи и ден повече.

За много години!

БЕЗ КЪСМЕТ СИ Е ЧОВЕКЪТ И ТУЙТО! АКО БЕШЕ УБИЛ В БГ ИЛИ НЯМАШЕ ВЪОБЩЕ ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА ИЛИ АКО ВЛЕЗЕШЕ ЩЯХА ДА ГО ОСВОБОДЯТ ПРЕДСРОЧНО И СЛЕД ТОВА ДА НИ ОСЪДИ В СТРАСБУРГ!

...и можеше да се кандидатира за депутат.

Галев, ти ли си бе ?

можеше... ако беше убил ленин и лежеше в затвора гуантанамо...

Джон Ленън е нелепица в тоя свят, мисля че ако можеше да го питаме би пожелал и снимката на президента на САЩ и подобни демократични гадове ционисти икретени да е до тази на малоумника който го е убил

:) ...да и дори би простил на убиецът си нали :))) аама че си мъдрец и ти :)))

медиите не бива да пишат за този боклук и подони като него и да им слагат снимките, защото подобни гадове се величаят, а и по този начин се промиват мозъци на изперкали хорица, които се чудят как да изпъкнат и именно стават убийци на известни хора, за да станат те самите по някакъв начин известни... а така "звездите" живеят в страх, че могат да бъдат убити от някой луд, за да стане той известен... човек, който мисли за пари и сее смърт - не е човек! енергията му се губи! ...и все едно никога не го е имало! за другите има спасение...

Хахахах, тоя е достоен кандидат за Дарвин награда - вярно, не е отървал света от своя геном, но доживот в затвора е горе-долу равносилно на същото. Значи на 25 влиза в затвора и вече 34 г. стои между 4 стени на 10-на м2 - нищичко не е видял от живота, само чува за това какво е навън. Ха честито! Пожелавам му да живее още 100 г.

може на него да му е добре бе :) - да си бачка у затвора, да си вярва че е значим и известен, дори и таблет с интернет и достъп до дир-а може да са му дали да пише по БГ форума и се забавлява :)))...аабе разни хора разни идеали ...така или иначе кретенията у тоя свят си върви дори и на високо ниво - Барак Обама и компания - Евреите ...а Джон Ленън просто е ...като малкият принц - обречен герой несъвместим с този свят

не е важно каде си а какво си

а ако беше тук-отдавна щеше да е забравил ,че е бил в затвора...

Не го пускат защото ще каже много неприятни неща за това кой му е поръчал това убийство! За мен няма съмнение, че това са тези дето дърпат конците на света, същите които убиха JFK.

бай ганьо- конспиратора....смешници, само гледате в на хората канчето...а не си гледате кенефа, в който живеете

Живей си във виртуалния сват, не ми пречиш.

аха.а той от затвора не може да ги каже нали? Мозъка ти е станал на каша от путьовски конспирации

Не не може! Факт!

Абе цифраджии,вие сте повредени,като тоя в затвора.Само много ограничен човек може да свежда световни събития от миналото и сега до нивото на политическата ни простотия

Никой не му е поръчал убийството, защо подвеждаш хората? През1980 г. Ленън вече не се е занимавал с политическа дейност и не е представлявал опасност за никого. Гледал си е семейството, грижел се е за сина си. А тоя психопат му е завидял, чувствал се е никой, а е искал да бъде някой. Имал си е списък със знаменитости, които е възнамерявал да застреля, Елизабет Тейлър също е била там. Искал е да привлече вниманието върху себе си. В едно интервю казва, че ако можел, щял да унищожи цял град. Но прави най-лесното Ленън е бил най-голямата знаменитост в списъка, бил е лесно достъпен, тъй като се е движел без никаква охрана, и те така...

ако толкова беше некорумпирана системата им, как пуснаха О Джей Симпсън докато имаше пари за двойно убийстви, а след процеса като се разори го осъдиха за нищо и никакво престъпление на 34 години. този изверг на снимката като напише четри пет книги и стане милионер ще го пуснат, защото ще си плати

да си стои там ама и да работи изверга му *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

няма да работи, данъкоплаците ще му поемат издръжката до живот, защото така е демократично - перифразирано на български - юнак вино пие, бунак лозе копае

такъв щат е улучил. В други щеше да получи и смъртна присъда, и нямаше да ''тежи на данъкоплатците''

Това е много хубава новина и идея! Как можем да помогнем да се огласи и да стигне до максимален брой хора. Дир-a моля направете нещо!

Ленън е един от главните виновници за опорочаването на ценностите в сегашното общество. Богатите да станат равни на бедните, черните на белите, работливите на безделниците. Разбирането и толерантността към педерасти и откачалки ще ни доведе до апокалипсис на ценности и истинска любов.

Ку-ку!

Гладък ти е мозъка пич. Докарал си се до състояние дето само можеш да го ду..ш

Прав си, бро, така е, мен. Напълно съм съгласен с теб.

QWE= равно на абсолютен профан

Прав си, но народа е на принципа "щом добре пее, значи е прав за всичко". Пък ако е и забогатял, значи е непогрешим и всеки трябва да го слуша с надеждата да стане като него (богат). Само като видиш каква жена си е избрал и няма нужда въобще да слушаш убежденията му.

Има нещо вярно. Но ако не беше той, щеше да е някой друг.

Никога няма да го пуснат, убил е човек, за да стане известен. Нали ако утре излезе пак ще гръмне някого, за да стане още по известен.

При нас Боко Тиквата всеки ден убива деца с дрогата си и на никой не му пука ...

Кутевче тъпо, знаеш ли изобщо кой е Джон Ленън?

Другарко! Пийте си веднага хапчетата!

Ленън не беше ли един с очила като на данчо ментата ?

А ти знаеш ли? Ленън беше неудобен за милитаристическата политика на САЩ. Беше борец за мир с широко влияние въргу голяма част от света.

Мая, моля те направи едно турско кафенце на мъж ти, недей писа тъпотии.

Човека не е извършил нищо нередно! Редно е да го пуснат!

Най-добре да го пуснат, за да получи веднъж завинаги окончателната си присъда от обществото. Стига са го пазили толкова.

А са го пуснали, а са го накълцали на парченца. Мръсна откачалка, нека гние там и да обслужва другите съкилийници. И забележете, точно преди изстрелите е поискал автограф от Джон......Това ако не е извратена перверзия, здраве му кажи.

Не е било точно преди изстрелите, когато е поискал автограф. Причакал е Ленън пред дома му, взел е автограф рано следобед и е останал там до вечерта изчакал е Джон и Йоко да се върнат от студиото, в което са записвали, и тогава го е застрелял. Просто се е появил зад гърба му и е изстрелял 5 куршума, 4 са попаднали в целта.

Да отнесе молбата си към българският съд. Те ще го освободят без проблеми.

хахахахахахахахахаха :)))))))))

не се е сетил, освен това надали знае кяде се намира българия - американците са по-зле по география и от черната златка сякаш всички са" учили" заедно с нея

На кой му дреме изобщо

гого, ти си оформен глупак!

Нямам какво да кажа, ама искам да съм първи :)