Краят на ваканцията може да отключи депресия и у децата

Завръщането към ежедневните задължения и намаляването на времето за игри може да отключи депресия и у децата.

Обратно в новината

Коментари - Краят на ваканцията може да отключи депресия и у децата | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз даже след събота и неделя съм в след-ваканционна депресия...

То защото тръгнахме да слушаме психолози за следваканционна детска депресия дотук сме го докарали. Бабите ни и нас все на психолози са ни водили преди 15-ти септември! То да си му изтървал края като родител, че иди се моли на психолог или на арменския поп да ти оправя детето!

Да не би сегашните деца да са първите, които ще се върнат в училище? Хайде, стига глупости! То от големи превземки на деца и родители я докарахме да под кривата круша. Да не ходят на училище, за да им е постоянно весело ли? Достатъчно са затъпели от чалга и мързел.

Един хубав бой и всякаква депресия минава моментално!

Няма в Скандинавията игри с приятл4ета навън...но аз оставих децата да имат свои приятел4ата в двора като други 4ужденки....Виждам колко са позитивни децата ми ,вси4ко върви 4удесно...имат 4удесни приятели....имат любовта към Бълагария....много се възгордях когато това лято по-малкия тинейджър каза когато запо4на да работя ще си купя жилише на Златни пясъци.,тук е рай........а моите спомени зза баба и дядо на село са най-прекрасни и за вси4ки хубави приятелства които запазихме през годините в България...Горда съм 4е децата ми освен други езици говорят и български....между другото няколко деца от смесен брак между българи и скандинавци и родени в Скандинавия отидоха да живеят и работят в България....Няма детски депресии,трябва само разговори

добра ти е принципно идеята, драга, но изразяването куца, оттам и минусите. "Възгордях се" носи отрицателен заряд, "гордея се" искаше да кажеш за децата си, нали, което е похвално разбира се. Давай, все така напред с поддържането на българския дух и език, и непременно махни това грозно 4 место 'ч'. С най-добри пожелания, Една друга майка от един друг край на света

Детето става човек,ако е расло на село. Ако е расло в града - става селянин. Такава е истината за последните 10 години...

Във всеки случай моите много се кефят като ги заведа на селото. Шляпат голи, боси. А като се приберат в града - сядат пред телевизора и като зомбита с часове.

Само това липсваше да им втълпите и вече ще се оправдават и с депресии.

А моят големият забравил таблицата за умножение.

ПИПО

Добре че булка не ти е довел :) Живи и здрави да са ни децата, това е най важното.

Стою

И ние, додето ни доведат булки и зетьове, че и след това. Пък ще видим по времето на внуците какво ще пишат за депресиите и възпитанието... ;)

Бяхме на почивка с един колега - той с момиче. Заиграха се децата - синът ми е 9 годишен, дъщеря му май 7. По едно време изчезнаха. Колегата ми, притеснено ме попита - Как е синът ти? Да не и направи нещо? Много се обидих. Явно е голям спек да имаш момиче.

Глупости. Братовчедка ми си доведе детето от Италия и горкото се ошашави. Първите дни гледа другите деца играят на улицата, крещят, викат, то горкото стои мирно до тях и гледа. На всеки 5 минути идваше и питаше: "Мамо, ама това позволено ли е? Ама другото позволено ли е?" Към края на лятото се отчупи де и то взе да беснее. Как ще го вкарват сега в строя не знам.

на това в строя ли му викаш

детето й се е ошашавило от простотията да ти кажа аз. от всичките комшийски клюки И свади включително И между децата, от това, че се крият под колите като играят на криеница, от невинните обиди И чак бой също между децата (лично видях). И моите им хареса много в БГ ама викат "мамо, само хората не ми харесват, много странно се държат". ты че не го мисли италианчето, то си е хванало пътя, ами ги мисли тези дето "беснеят". утре същите И на работните си места вкл. И в парламента ще беснеят по същия начин

Ще беснеят и с колите си по магистралите и междублоковите пространства.

СТАТИЯТА Е ЧУДЕСНА И ДОСТА ПОУЧИТЕЛНА ЗА РОДИТЕЛИ, КОИТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ДЕЦАТА СИ!!! Прочетете я внимателно отново и обичайте още повече децата си! Та те са нашето бъдеще и заслужават всичката ни любов, нали!

Стою

Малката си обели коляното. Пак. Толкова е шокирана и депресирана, че се чудя дали да не я пусна на даскало чак към октомври. Стари истини + пълни глупости. Това е статията. Доц. д-ра си заработил малко.

Моичкият завърши средно през май и беше депресиран от първи курс в техникума не отвори да прочете една буква!!!

Секцията "Лайф" трябва да я прекръстите на "Масови простотии за все по-бързо оглупяване и опростачване на нацията". Утре напишете, че сте интервюирали второкласничка с обсесивно-компулсивно разстройство.

Доста "хард" ми звучи употребата на "депресия" за някакви си лиготии на децата в края на ваканцията. Нормално е. Всичко хубаво свършва рано или късно. Трябва и труд. А и не е болка за умиране.

Тази година ли го откриха великите експерти?

По две големи кутии сладолед и ще им мине. А пък и ако ги погалите и заведете някъде, а не гледате само мачове, депресията ви ще мине, а те ще са пак деца.

чудите се кви тьпни да измисляте.

Истинската тьпня се ти чугунена картуно! Наистина е важно специалисти психолози да обясняват на родителите как и защо се чувстват децата им. Няма по-важно нещо от възпитанието на децата. Ако ти си си мислиш, че това са "тьпни" ходи някъде в чужбина да ръсиш простотии! Ето заради такива "тьпаци", които си мисля, че нарочно "проповядват" как да са най-зле децата ни, сме на този хал! НЕ ГИ СЛУШАЙТЕ ТАКИВА МИЖЕТУРКИ! тЕ СА АНТИБЪЛГАРИ!!!

От ходене по психолози, вече сте готов пациент за ПСИХИАТЪР.