Липсата на закуска при децата увеличава риска от диабет

Децата, които пропускат закуската, повишават риска от диабет на по-късен етап от живота, твърдят учени от Оксфорд, Кеймбридж, Глазгоу и "Сейнт Джордж" в Лондон.

Обратно в новината

Коментари - Липсата на закуска при децата увеличава риска от диабет | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

наи-добре е деня да започне с пресно изцеден фреш и малко сурови ядки, кум 8,з0 лека закуска - препечена филиика с сирене или малко кашкавал, или овесени ядки, на обяд салата или таратор в летните жеги и некакво основно ястие, следобяд плод, вместо десерт и вечерята да е не по-късно от 19 часа, като преобладават зеленчуците под формата на салата или постно ястие. плододвете са преди хранене, а не за десерт и в никакъв случаи след обилно похапване на месо.

Не мога да живея без закуска. В класа ми имаше хора, които не закусваха, та и аз няколко пъти съм пробвала да не ям сутрин да видя как е - едвам преживявах първия урок, мислех само за храна.

плодове на савсем празeн стомах? я пак?

Нима е по-полезно да нагъва мазни банички или бекон с яйца в 7 часа сутринта.- До обяд е време на детоксикация на организма/обикновено на човек не му се яде тогава/ ДО обяд е най-добре да не се яде, да се пият чайове, ядат плодове/нещо по-леко/...

Защо пък банички? Аз не мога да не закусвам, просто защото като стана огладнявам. Закусвам препечена филия със сирене и чай. В 10 часа също хапвам нещо малко. Обядвам добре. Към 16 часа хапвам някакъв десерт. Вечерям. И съм с леко поднормено тегло. Просто защото не се тъпча. Ям това, което ми се яде, но се засищам от малко. Така че според мен това е тайната - не само какво се яде, а и колко. Но всеки човек е различен :)

и аз бях така на младини, като чукнеш 30 те съветвам да забравиш за десерта... :(

да обясните как точно става детоксикацията чак до обяд като преди това приблизително 8 часа нищо не сте яли-сериозно питам

Прочетете книгата на покойната Лидия Ковачева ,,Лечебният глад". Там е обяснено много подробно и достъпно за всички , за циклите в нашия организъм, за лечебното гладуване, начина на хранене. По нейната книга, от 4 часа сутринта до 12 на обяд, организмът се чисти, детоксикира.Добре е да се приема вода, чай, плод.От 12 на обяд до 20 часа може да се приема храна. От 20 часа до 4 часа сутринта, приетото количество храна се обработва, като ненужното се изхвърля от организма. Лично аз на моя син, който е на 5 год., сутрин му давам препечена пълнозърнеста филийка с масло, или банан. Консумираме само домашно приготвена храна; готови закуски не купуваме.

Въобще не мога сутрин нищо да хапн, направо ще умра. Най-рано към 11 часа много рядко ми се прияжда. Започва да ми се яде към 12, а най-често към 3 часа за първи път ям нещо по-така. Ех, не се хваля, защото карам на кафета, пък и цигарки, пък и ям понякога докато си легна 12-1 часа през нощта. Но наистина за мен да ям нещо и то рано сутрин е просто невъзможно, може би защото явно съм сова.

Само изперкали криворазбрали хранителните режими тъпаци мислят като теб!