Коментари - Башар Рахал: В българското училище положението не е розово | life.dir.bg
назад

Башар Рахал: В българското училище положението не е розово

Клои - 13-годишната дъщеря на актьора Башар Рахал, е получила лично писмо от американския президент Барак Обама.

Обратно в новината

Коментари - Башар Рахал: В българското училище положението не е розово | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да бе! Учителите били виновни за лошото възпитание, материала бил труден, а учениците имали права! Дрън-дрън! Възпитанието е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на родителите! Материала не е труден, а невъобразимо объркан. Не може 16 колектива да съставят 16 гледни точки за едно и също историческо събитие /напр. раждането на цар Симеон/ и това да е правилно! И другото което не трябва да забравяме - учителите също имат права - да могат да предадат материала и знанията си на учениците. Ако някой ученик наруши това право, би следвало да си понесе наказанието. Кога това ще стане известно и на родителите?

Училище, а не ВЪЗПИТАЛИЩЕ. Възпитанието е вкъщи. Три години преподавах английски в централно столично училище. Целта ми беше не да научат езика, а да не се изтрепят до края на деня. Още ми държи влага...

Допуснахме огромна грешка! В старата система, преди 25 години наред с гадостите имаше и доста хубави неща. Защо не запазихме поне тях не можах да разбера. Ще дам пример. Образованието бе на доста високо ниво....като изключим пионерско-комсомолските глупости и политическите абзаци в учебниците бих казал че иначе бяха на много високо ниво. Същото се отнася и до медицината. А да не говорим че здравния сектор трябваше да си остане държавен. Трябваше да създадем хибрид между хубавото от преди 25 години и пазарната икономика в днешно време. Смятам че всъщност това би могло да е идеалната обществена система. Китай вече 30 години се опитват да правят нещо подобно и резултатите ги виждаме. Бавно но там започват да живеят все по-добре и по-добре.

Защото,просто,някой така иска.

всички долупосочени обвинения, да спомена учебните програми. Вече дългогодишната тенденция да се учи труден материал в началните класове и той непременно да бъде поднесен по възможно най-неразбираемия начин, дава очакваните плодове - децата губят всякакво желание за учене. Ако си мислите, че това се случва от само себе си, то аз твърдя, че е умишлено. Продължават да се раждат сравнително умни деца, които остават слабо образовани. Отворете някой учебник и вижте за какво става дума.

Жалко за коментарите.За слабото ни образование били виновни тъпите учители и тъпите и невъзпитани деца.А родителите? Или, както беше писано по-долу, с последен модел смартфон родителството се изчерпва.И започваме да се възмущаваме колко тъпи са другите и колко остри сме ние.Или учителите са длъжни да възпитават децата? Много е лесно вечно да обвиняваме, без да виждаме себе си.И ще сме на тоя хал, докато продължаваме да го правим.

Jeni

Е как ще е като цялата държава затъва???

25 години нищо не се прави за квалификацията на учителите и те изостанаха ,като цяло, от съвременните изисквания към учителя!

Ами да, разбира се.Учителите са глупави и некомпетентни. Не, съвсем не е в тях вината.Има една китайска поговорка, която гласи- "Учител е най-високата позиция която душата може да придобие."

учителите нито са тъпи, нито некомпетентни, но тези отрицателни качества са присъщи за някои безотговорни родители, които искат да прехвърлят на учителите собствената си некадърност да възпита децата , т..е прехвърля се проблема от болната глава на здравата.....

Родителите основно са виновни за лошото възпитание на децата си. Мислят, че като им купят последните модели смартфони с това задължението към тях се изчерпва и не си дават сметка, че им правят мечешка услуга. Оттук идва и чувството на безнаказаност на децата, които идват в училище с напомпано самочувствие и въпреки забраните в правилника ги използват в час, с което нарушават дисциплината.....

Лично писмо, дрън-дрън! Като че ли Обама го е писал собственоръчно... Печатат един наръч писъмца и после сигурно някой от администрацията на президента ги подписва, та да се радват дечицата :)

Башар е един подлец и много неприятен тип, като не му изнася толкова да си ходи в Америка и да се откаже от българското си гражданство.

а не, просто е много умен и много директен

Да си ходи, не в Америка, а в Дубай! Там всичко е на ниво.

Жалко че в училищата не се създават условия за развитие на талантите на децата. Има много умни и талантливи, но училището и родителите също трябва да ги възпитават и стимулират. Не говоря за всички, но има много безотговорни родители.

Браво на децата отличници и поздравления за родителите!

И моят син получи преди 2 години такова писмо(грамота) за постигнати успехи в училище и интересно беше,че от випуска такива грамоти получиха 3 деца-българин,момиче от Германия и индиец. Винаги се стараят да награждават и поощряват децата да учат.

браво а умните и талантливите деца.\ освен високят успех в училището и успех в живота

Не било розово... то направо си е тъмно сиво, да не казвам черно, че звучи грозно! Дисциплина - слаба работа, знания - 6 се изкарва със знания, които по принцип са за около 4... На външните оценявания, масово се подсказва, та да не лъсне истината... Самите външни са на доста ниско ниво... Масово се пише неграмотно, масово не могат да смятат до 100... Учителите, които и без това не са много умни сега не си дават и зор, щото няма нужда... Ако училищата минат под някакъв по-сериозен контрол направо половината трябва да се затворят и то ПО-ГОЛЯМАТА ПОЛОВИНА - любим израз на много учители!!!

Даже е и по-зле, но много лесно може всичко да се оправи, само че някой май не иска. Трябва: 1. По-високи заплати за учителите, за да стане това престижна професия. 2. По-големи права за учителите да могат да гонят, наказват и изключват. За да няма злоупотреби - камери във всяка стая. 3. Закон за защита на учителите, нещо като при лекарите, за да не могат ядосани татковци да правят каквото си искат! И те така, ама няма кой да го направи.

В България само учениците имат права ! И циганите.

То татковци не са нужни, учениците сами бият учителите.

казва самата истина човека -оня ден на улицата имах възможност да се убедя в наглостта и простотията на българските деца 11, 12 годишни-качва се в автобуса ядейки голямо парче пица омазано отгоре цялото с кетчуп и едва не изцапвайки хората около него -направих му забележка да внимава да не изцапа другите и то ми отвръща -голяма работа като ги изцапам, като съм гладен ще ям...-ето това е положението с българските деца -така ги възпитават родителите и ДЪРЖАВАТА.БОГ да пази българия

Доста силни думи за наглостта и простотията на българските деца - под общ знаменател.Аз пък мога да кажа за наглостта и простотията на вечно мрънкащите лелки тип стара мома - срещам ги всеки ден - правят забележки за щяло и нещяло в автобуса, бутат се и се пререждат на опашката в магазина, все на тях нещо им е криво.И за капак всички други плюс държавата им са виновни за собствените им неудачи.

А-а, не така! Може да сме стари , ама не сме моми !!!

А знаеш ли защо е излязло прозвището, че старите моми мрънкат? Защото според някогашните порядки, тъй като са неомъжени не са правели секс, а от липса на секс в сексуално активна възраст жените се изнервят - заради хормоните. Но в днешно време това не е валидно, по-скоро е валидно дълго безсексие при жени в дългогодишни бракове, отколкото при неомъжените.

Башаре, за да учи щерката ти в Америка, сигурно заплащаш с изработеното в България, защото се скъсват да те канят къде ли не, а ти не пропускаш да благославяш Америка и да плюеш България. От такива в страната ни сме се заринали. На мен лично ми липсва някоя по-известна личност у нас да се застъпи за България по някакъв начин, да подпомага и облагородява. Пинало ми е от такива, които само правят разлика там и тук как било. На приказки много избрани, на дела - малко призвани.

Сигурно си прав, но тази критика трябва да е отправиш първо към дебелите задници дато получават пари за разрушеното ни образование.

Много некомпетентно мнение. Башар е актьор и е участвал в много американски продукции. Той ако чака да се издържа само от участия в смешни български предавания, ехеее... да е загинал.... И, не, нямам нищо общо с него, просто ми стана смешно на заядливия коментар. Човекът си работи и успява...а не мрънка по форумите...

Какво ти е виновен Башар. Да не е министър на образованието или депутат че да искаш такива неща от него. Той дава идея как могат да се променят нещата. Не казва, че в Америка всичко е розово. Всичко може да се промени с гласуване на закони за защита на учителите , и по сериозна дисциплина, толкова ли е сложно. Как беше през комунизма а ? Може да се приложе всичко , което работеше успешно през онова време в днешно време.

Башар винаге и плюл и ще плюе по България, не че за училището не е прав! Дори на интревюто в американското посолство, обясняваше как е етнически преследван в България и на тази основа му дадоха убежище!!

Кака, ти ли го препитва не интервюто?