Забраняват смартфоните в училищата

Директори на училища забраняват ползването на GSM-и в час, дори в училище, предвидени са и санкции. Според образователния министър ще настъпи абсолютен хаос.

Обратно в новината

Коментари - Забраняват смартфоните в училищата | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може би са прави да ги забранят. На синът ми бях купила последен модел iphone и една учителка ме навря в миша дупка, че детето ми се размята с телефон, колкото три нейни заплати.

Не можем да спрем прогреса, трябва да се нагодим към него, коментира директорката на училището Николина Николчева. - например без учебници на хартия, а учебници за смартфони и таблети. Хем децата няма да мъкнат тежки раници, хем няма да унищожаваме дървета за хартия, хем няма да се разделят от любимите технологични играчки.

KaiRen

Чудесна идея! Айде сега да измислим как родителите да заделят някоя и друга хилядарка, за да си позволят този лукс! Ехооооо! Не всички разполагат с добри доходи! Но пък всички трябва да са грамотни и да могат да съберат 2 и 2, а не да го смятат с калкулатор.

Ще ми забранят оная работа. Изработил съм си го, купил съм си го - ще си го ползвам. Най-много да ме изключат, ама то училища да искаш!

ма кое си си изработил бе сине маичин..до вчера са ти бърсали ..... в училище още, изработил бил....аххахаха

20 дена по 30 лв. - носене на кофи с разни неща, ще ми се да те видя тебе...

И на мен ми е чудно кой ще е тоя даскал дето ще посмее да ми вземе телефона хахаххахаха

Днес сутринта видях едно тийни , което с замаян поглед разцъкваше смартфона си на една пейка до училището , сутринта около 9 : 00 часа . След около час минах пак и го видях без промяна в изражението да прави същото .

нормално посредствени хора...като маика ти е чистачка а баща ти хамалин какво да стане от теб..от къде да доиде акъла

Гледам те, сутринта беше пред компютъра във форумите на дира. Сега пак си тука. Същата поза, същото изражение.

ти ме гледаш ама седа и се забавлявам на глупостите ви...щом си ме видял и ти си бил тук тогава и сега .....чистач ли си или си хамалин защо те засегнах

Какво ще кажете за чат между ученичка и ... майка й в час, във фейсбук.....?

смятаи....до къде стигнахме...ще кая че няма да стигне далеч момичето просто защото генетично не и е заложено

Не можем да спрем прогреса, трябва да се нагодим към него, коментира директорката на училището Николина Николчева. Не мисля че това е прогреса. Прогрес щеше да е ако децата започнеха да учат програмиране още от 1 клас.

Прогрес щеше да е, ако имаха възможност да учат програмиране и други съвременни неща, но не да бъдат задължавани... Щото примерно каква полза ще има един кранист (тук не се шегувам, познавам такъв - работата е трудна и отговорна) от 12 години програмиране... А просто няма как да станем 6 000 000 дивелопъри...

"Майките държат да се чуват с децата, особено по-малките"....трябва да се престане с тези лигавщини. Преди като ходехме на уличище кой родител ти се обаждаше или идваше да те проверява? Пълно безумие

А какъв беше преди броят на отвличания, изчезнали деца и убийства? В града, в който живея имаше само едно "убийство" и то от рикошет... А какъв беше броят на прегазените деца и какъв е сега?

bufalo_bil@abv.bg

Мдаааа...Нараства броя на прегазените деца от автомобили, прелитащи с бясна скорост из коридорите на училищата... Май ще трябва да се увеличи и броя на светофарите в тоалетните и легналите полицаи в занималните до 4 клас. "Лошо, Седларов, лошо!"