Варненският митрополит иска обучение за младите преди брак

Необходимо е да се помисли сериозно как младите хора да преминават през обучение преди да сключат брак.

Обратно в новината

Коментари - Варненският митрополит иска обучение за младите преди брак | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

няма ли диети. Бях чувала,че и лакомията е грях. Ега си щопара.

ама този митрополит къде живее - зад дебелите стени на обителта, както би казал Вазов. Та венчавката е станала едно шоу, без което не може.Най-ме е смях когато всички и ченгета, които дебнеха преди, наказваха, викаха по районните за подобен ритуал сега чинно се венчават в църква. Радвам се че тази новина е сложена в рубриката където е и Мария Илиева - барачката. Бракосъчетание на неверници комуняги, за които РЕЛИГИЯТА Е ОПИУМ ЗА НАРОДИТЕ. пФУЙ - ПОЗОР.

до ушенцата ми стигна топлия глас на горановия благой,че името на храма не му пасва!че го сменя!рабе божии,не си играй на шикалки!

безпросветният греши във всичко винаги със самочувствие.не оставяйте децата без просвещение в православие ,отче!тогава те ще знаят и за содомията,и за Божествения жупел,изпепелил Содом и Гомор.иначе една декларация,че църквата е против...,не върши работа и не помага на хората.

Тоя пич по ядене и пиене ли ще ги обучава младите?

Може да страда от нарушен метаболизъм.... А бракът в България не е модерен. "Подписът не значи нищо..." Ние сме "модерни" хора. Ама-ха!

Да се въведе вероучение в училищата. Това поне ще е възпитателно.

Религия и обучение - две несъвместими понятия.

Аз съм вярващ, но думите на този човек ме плашат. Пак поставят църквата против това и онова. Тези духовници се самозабравиха.

""Младите не осъзнават тайнството на брака, както и на кръщението", посочи митрополит Йоан. Според него църквата може да им помогне много и да ги обучава как трябва да живеят съвместно, а не да гледат на църковния ритуал като на нещо рутинно.".. Не искам да злословя по негов адрес но..моя горчив опит сочи следното. Аз сключих граждански брак, а година по-късно станах и кръстница. От двата ритуала в църква, извършени от тези святи хора съм толкова разочароване, че няма на къде повече. Вместо да търсят начин да обучават младите двойки, да вземат да обучат техните си хора!!! Толкова претупани бяха ритуалите! Бързо, бързо гледат само да мине и накрая само дето не те изблъскват на вратата да си ходишш, че е ред на следващите плащачи!

Поправка!Написала съм граждански, вместо църковен

Другарко, това си е лично ваш проблем - разочарована била тя... Че пък да не е длъжен някой постоянно и непрекъснато да ви очарова?! Какво искате - цял ден с вас ли да се занимават в църквата? И да обгрижват огромното ви его...? Разочарована била тя, че не и обърнали достатъчно (според нея) внимание!?

Ако ти си свикнала по комунистически никой да не те брои за нищо, има хора, които държат да бъдат обслужени (да, именно обслужени, защото и църковния ритуал е вид услуга, за която се заплаща) качествено и да им се отдели необходимото време. Най-вероятно през целия ти живот са те подритвали и претупвали, та не ти прави вече впечатление.

Искам да ви питам, защо не Ви венча духовния Ви наставник? Подозирам, че е защото нямате такъв ... Иначе щяхте да знаете, че както и във всяка друга професия, свещеничеството се отдава на различните свещанници различно, според достойнствата им, защото и те са хора. Измежду тях има големи хора, образовани, културни, истински професионалисти, има и посредствени свещанници, а също и съвършенни простаци и занаятчии, върху които я няма благодата, така щото в техния случай не може да се говори за тайнство. Ако ви интересува здравето на душата Ви, замислете се ...

Не е ли време вече да се забрани църквата!?!

Обучаваха ме за ДКМС, обучаваха ме за СДС, обучаваха ме за БНА, обучават ме за ЕС. Аман от учители. Има българско училище, има ред, по който децата да учат, има парламент, който определя тоя ред, има министерство, което да го изпълнява. Всичко друго се нарича сектантство и трябва да се преследва от закона. Обучението в ислям, в правоверие, в шинтуизъм, буда, шива, евангелизъм, католицизъм... всичко е промиване на мозъци. А най съвременната религия, с най масово влияние се нарича интернет. Както и в останалите религии, на масите се внушава, че имат свобода, но се държат изкъсо под контрол.

дя-до

Варненският митрополит да си трополи с броеницата и да се не бърка на хората в работата. То вече няма бракове, той обучение ще прави. Па и не разбрах булката ли ще обучава или младоженеца.

Прави си Дядо, прав си. Ама си сам. Най-много да имаш няколко поледователи и туй-то. Слаба работа за това велико дело, с което си се хванал. Сполай ти! Желая ти успех! С Бога напред! Той пред нас, ний подире му!

Лошото е, че благодарение на предишния строй, за съвременния "християнин" бракът не е тайнство, а ритуал. Много хора, които наричат себе си християни, нямат представа какво означава това или преставата им е продиктувана от съвременния фолколор, което е наистина тъжно. Много ми допадна обаче нещо, което чух преди време на една проповед на архимандит Исидор Минаев - че вярата е като музикалния слух или я имаш или я нямаш, който я няма - моите съболезнования, това не е нещо, което може да ти дадат или да ти наложат!

аз наричам себе си гордо АТЕИСТ и не искам да имам нищо общо с една измислена, двулична, промиваща мозъци, насаждаща омраза монотеистична религия като християнството. Едни от най-големите мафиоти и престъпници в света са дълбоко религиозни.