Наказват всички, свалили ”Непобедимите” от нета

Продуцентите на третата част на "Непобедимите" ще поискат компенсация от всеки от 10-те милиона души, които незаконно са свалили филма от мрежата.

Обратно в новината

Коментари - Наказват всички, свалили ”Непобедимите” от нета | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А стига бе! Кой... кой пък ще си прави труда да го тегли тоя филм... че и да го гледа след това!?!

С жалба до Върховния административен съд (ВАС) Програма Достъп до Информация (ПДИ) постави въпроса за законността и конституционността на така приетата наредба. С Рeшение No13627 от 12/11/2008, петчленен състав на ВАС отмени чл. 5 от атакуваната наредба. В своето решение българският съд приема, че нормата на чл. 5 не поставя никакви ограничения по отношение данните, до които се разрешава достъпът чрез компютърен терминал, а изразът за нуждите на оперативно-издирвателната дейност" е много общ и не дава гаранции за спазване на чл. 32, ал. 1 от Конституцията, че личният живот на гражданите е неприкосновен.

значи ДАНС нямат право да изискват информацията от интернет доставчиците, а те пък да я предоставят

Много алчни тез старчоци бе? Не им стигат стотиците милиони, искат още. Цялата постановка с патентни права и прочие е дълбоко грешна и неморална и един ден ще си плащат за алчността. Защо някой за ден работа получава някакво заплащане, а друг - цял живот? Мизрници! Художникът един път продава картината си. Точка. Продайте си и вие един път тъпия филм да видим колко ще ви дадат а него.

сега вече ще стане война като тръгнат да глобяват руснаците свалили филма :)

Те скоро няма да имат интернет руснаците. Путкин е решил да им спира гадната американска ЦРУ разработка. Ще им се отели вола на амреиканците да проследяват VHS касетките по пощата :)

С чиста съвест мога да кажа че не съм го теглил този филм от нета. Не съм го и гледал и не искам да го гледам. Причината да не искам да го гледам е че в последните години Холивуд бълва само отвратителни филми които не струват и стотинка. Вече като видя че е американски филм от близките 7-8 години и го пропускам в 99.99999% от случаите. Навместо да ревът - дайте пет лева да ми гледате бозата, напънете се да снимате филм който да си струва гледането, а не само да е демонстрация на достиженията в компютърната анимация и ефекти или римейк на някой позабравен кинохит.

А кой са последните 5 филма които си гледал или не се интересуваш въобще от кино?

То не съществува само американската боза-кино, има много стойностни продукции от Европа например

В неделя гледах "Делото Манчини" френски от 70-те години с Жан Габен и младия Депардийо. Стойностен филм с прекрасна актьорска игра.

Тиа си направиха страхотна реклама на тпиа филм

При средна цена на билет за филм в щатите 8 USD (приемам, че цената е подобна и в други държави) излиза, че филма са гледали 22 750 000 души. За толкова уникално тъп филм създателите му трябва да подскачат от щастие при получения приход 190 млн USD.

Добре, добре, ама като дойде следващия път пак да снима Силвестър Сталоун у нас, нашите "пирати" да не му спретнат римейк на Рамбо в Авганистан в документален вариант...

Victoria

Те са се присъединили към хора на плакалниците дето не проумяват че тяхното произведение просто никой няма да го купи ако няма безплатен начин. Разбира се - преувеличавам като казвам "никой", но за някои "творби" истината е доооста близо до това.

Шило

За българете да се не брои. Все пак беа у некоя серия статисти, па и ползваа декор. Че нещо май и една пещера така поос.аа

Купчина изкуфели старци и един скучен до полуда филм. За да искате милиони трябва да давате, не да си въобразявате че сте млади и готини

като стигнат до bg mangal mahala и ще им отмине надеждата за глоба, тука и водата и тока са без пари бе, ало мериканците

Та тия сега зорлен ме накараха да взема да го изтегля, да видя що не са могли да си заработят парите :-)

Как пък да не дам 50 кинта да заведа семейството на кино и да се окаже, че съм дал парите за боза тип Джъстин Бийбър. Като давам 50 кинта искам да съм сигурен за какво ги давам!!!

Още преди да излезе по кината, вървяха статии за постните екшъни, които не могат да стъпят на малкия пръст на старите екшъни на Арни и Слай. Така, че да не обвиняват торентите, ами да спрат да правят филми тип Джъстин Бийбър!!!

Много моля колегите потребители и съфорумци да не обръщат внимание на платения трол с ник "..." и няколко други подобни. Човекът изобщо не е наясно нито с правната уредба в България, нито с технологичната страна на въпроса, нито с Наказателно Процесуалния Кодекс на РБ и подзаконовите актове свързани с материята. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПИРАТСТВАТЕ, НО ЕЛЕМЕНТАРНОТО ПОДХЛЪЗВАНЕ И ПРОПАГАНДА СА ОБИДА ЗА СРЕДНОТО ИНТЕЛЕКТУАЛНО НИВО НА БЪЛГАРСКИЯ ПОТРЕБИТЕЛ!

Плетен си ти моето момченце или момиче. Аз живея в Германия и съм патил от това заради жена ми. Така, че не ми пропагандирай и не ми давай определения и да ми говориш какъв торл съм бил и какъв не. Капиш???

Пиши тогава в dir.de и там плаши хората!

Ми стой си в Германия и не давай акъл! Като глобят някой тук в България (някой ден) - да е мислил!

Трябва да видят, кой е ПУСНАЛ филма в Интернет. И това е някой близо до режисьора и сценаристите. Той да плаща всички глоби.

ИМЕННО това исках и аз да кажа, не е луд този, дето яде зелника, а който му го е дал. откъде се е появил преди премиерата копието високо качество? мм?

Кой точно ще съдят като знаят IP адрес? Компютъра ли? Или този на чието име е договора с доставчика? Айде, аман от недорасли адвокатчета, дето си мислят, че всичко що хвърчи може да се съди!

Мноо ми е интересно с динамично ИП как става. Нема софтуер дето ще ти извзи логове по кое време кое ИП на кой. Може, ама не се прави. В чужбината статик ИП е допълнително заплащане. В един прекрасен свят, след като ме намерат по ИП (хаха) и имам филма у компа, нека докажат че съм го гледал.

И да доразвием темата - wi-fi рутерът ми не е заключен, та щото някой можел да тегли филми през него трябва да съм длъжен да го заключа ли?

Ако ще и всички непобедими да ми излязат насреща едновременно, ще ги победя.

Абе малоумици. До кога ще ви набивам в главите прости, че по закон се наказва СИИДА, а не тегленето. Ако докато теглите не сиидвате - няма проблеми. На никой НЕ МУ ПУКА ДАЛИ СТЕ ТЕГЛИЛИ ИЛИ СТЕ ГЛЕДАЛИ ИЛИ НЕ. НАКАЗВА СЕ ТОВА ЧЕ РАЗДАВАТЕ ПАРЧЕТА ОТ ФИЛМА ИМ НА РАЗЛИЧНИ ХОРА !!!!!!!! Аре спрете се с малоумното - не съм го гледал, нямам го на диска, не беше хубав, и тем подобни. НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА ТОВА. ПУКА ИМ ЧЕ СИИДВАТЕ !!!!!

Я не сийдвам. Торента сиидва. Хаха

Тези 100 хиляди са гарантирано българи. Шамар да е ама муфта да е. Безплатен оцет, по сладък от мед. Болгари су племе, склонно к грабежу-Чернорозец Храбър

kikuno

Айде сега българите виновни ако изчезнат българите сигурно света изведнъж ще светне и ще изчезнат всякакви престъпления.

Да си затегнат сигурността, а не да плашат гаргите. Да не стане така, че ако няма торенти, почти никой да не им ходи в кината и никой да не купува музичката им на холи-моливудските асове.

КАКВО ПО ГОЛЯМО НАКАЗАНИЕ ОТ ТОВА, ЧЕ СА ГО СВАЛИЛИ И СА ГО ГЛЕДАЛИ! ДА БЪДАТ НАГРАДЕНИ!

Да съдят този, който го е разпространил. Много по-лесно ще е ако си затегнат сигурноста в тяхната продукция, отколкото да се опитват да съдят милиони хора. Ако някой раздава на улицата пари, аз подсъдим ли съм, че съм взел? Откъде мога да знам, дали са крадени.

Значи, ако съм го изтеглил, но не съм го гледал, може да ги съдя за пропуснати ползи.

Може най-много да им платя един билет за кино.

...смешници!.... не им излизат сметките и давай сега да "дерем". По логиката на потребителя , всеки би трябвало да може да ги съди ако филма не му е харесал- навсякъде имаш право да направиш рекламация,само в киното - даваш и ...квот ти дадът ....

а те насила те набутаха вътре... май не... насила те накараха да го откраднеш по нета. Че негледай филми бе.... ко се пениш?

PA DA VRUSHTAME I LOTARIINI BILETI,KNIGI I T.N ;-)

Сега остава и да докажат, че който го е изтеглил го е и гледал :)

Вие луди л сте бе хора! Като си ползвол нещо, което е качено в продтранството, да съдят този който го е качил, не този който го е ползвал, ще хванат на някой дедевия!!! Ми то няма и какво да им гледаш тъпите филми, те нямат никаква стойност, никакък морал и човечност.Само стрелби и за пари говорят. И с тово се възпитава поколението, ми то се зомбира.А после кво????

Аз пък ще съдя заради загубено време да им изгледам тъпото филмче.

Интернет доставчика няма право да пази логове и да ги предоставя: "Конституционният съд беше сезиран, след като през април Съдът на Европейския съюз (СЕС) обяви Директива 2006/24/ЕО на Европейския парламент за запазване на данни, създадени или обработени, във връзка с предоставянето на обществено достъпни електронни съобщителни услуги или на обществени съобщителни мрежи, за нищожна. "

Т.е. дедовия за IP-тата да хващат :)

Продължение: "Следва да се отбележи, че обявяването на директивата за невалидна няма автоматичен ефект по отношение на съответните националните закони. Европейската Директива 2006/24/ЕО е транспонирана в българското законодателство основно в Закона за електронните съобщения (ЗЕС)"

С жалба до Върховния административен съд (ВАС) Програма Достъп до Информация (ПДИ) постави въпроса за законността и конституционността на така приетата наредба. С Рeшение No13627 от 12/11/2008, петчленен състав на ВАС отмени чл. 5 от атакуваната наредба. В своето решение българският съд приема, че нормата на чл. 5 не поставя никакви ограничения по отношение данните, до които се разрешава достъпът чрез компютърен терминал, а изразът за нуждите на оперативно-издирвателната дейност" е много общ и не дава гаранции за спазване на чл. 32, ал. 1 от Конституцията, че личният живот на гражданите е неприкосновен.

Винаги съм се питал а мен или нас кой ще ни компенсира, когато отидем на кино и ни сервират боза за 12 лв на човек а то не става за гледане ? а?

Никой, то е като рулетката: риск-печели, риск-губи. Затова изобщо не си и помислих да тегля поредната холивудка х, ... :)

Амми тегли си аве, кецове или някоя друга българска простотия дето не става за гледане.

250 милиона за тва нещо ли ве? По-добре да бяха направили някое разширение на ТЕЦ2 в България или магистрала с тия пари.

Заслужават си наказанието щом теглят тая боза.

Много са лакоми, още милиони, още милиони, ще си ги занесат на оня свят.Бюджета им беше 90млн искали да спечелят 250млн , каква мечта , купуваш една ябълка и я продаваш като за три, да, но Господ гледа.

Филмът е сниман в България!

И каква е разликата?

Чесно казано филма е от типа екшън боза и го гледах заради Арнолд..Поне заради добрия стар Арнолд..Добре че Мел Гибсън и Антонио Бандерас мааалко раздвижиха филма.Спечелили са 190 милиона??? даже не е лошо да се скрият по дупките си там всичките еврейски кръвопийчета и да си траят, докато някой не ги е осъдил за загубено време в гледането на филма... :)

Как да не могат да направят нищо... изглежда че не си стъпвал в САЩ. Дърпаш торенти и ISP-то ти спира нета с предупреждение да внимаваш и ти дават да подпишеш едно документче, че си запознат и носиш отговорност. Пускат ти нет-а и като почнеш пак да теглиш, идва едно адвокатче представител, на асоциация защитаваща авторските права и ти предлага да закупиш всички неща, които си свали в най-добрият случай. В по - лошият ти предлагат извън съдебно споразумение за много пари и такси и в най-лошият директно те съдят. Отелно се обаждат на работодателя ти да му кажат, а това си е вид кражба и ако си на хубава работа ще те изритат, после става гадно с търсенето на нова като разберат за какво иде реч. Абе могат да ти съсипят живота за един филм ако се правиш на ербап.

Аз съм ги наказал: не съм гледал филма , няма и да го гледам! Мисля , че така ще ги заболи много повече от всякакви торенти и пиратски копия1

добре ,че не съм го теглил ,че сега трябваше да си изхвърлям компа

не луд тоя дето яде баницата..

Я сиктир! Факайте са бе, американски изроди, наркомани, алкохолици и цървули !!!

че недей кради ма парцал. ко ти пречат. Да си гледат бозите американцие. Дръпни един хубав руски филм, налей си водка и гледай...

Много разумно предложение, особено в първата му част. Нищо, че си си мислел, че се подиграваш. Хубави руски филми има много. Също и европейски. Ама за възприемането им трябва акъл, а когато са го раздавали ти си бил на чалготека.

Причината за слабият резултат е безумно търпия филм, проява на върховния елементаризм в съвременното щатско кино.

Да живее руското.. "Кин дза дза"... 2 часа само ку кю ку ку кю ку кю ку ку.... или не си гледал най-култовия им филм...

Това определено не е най-популярният руски филм. Съветвам те да погледнеш творби на режисьори като Тарковски, примерно. Но едва ли ще стане, защото глупостта ти прозира от постинга.

А ти друго освен този Кин дза дза, какво си гледал бе шаяк? И гледал ли си го изобщо или някой такъв като теб с непрани потури ти го е разказал?

Кин-дза-дза е култов филм, но е за хора мислещи и харесващи нестандартните идеи. А като за тебе има филми по комиски на Марвел.

Гледах "Апостол" - 12 серии, за 2 дни, доде не свърши, не мирясах. Мисля да го гледам втори път.

До горните тука: Големи сте идиотчета бе. Какво сте се разрИвали като гледате само руско кино????? Да ама не. Гледате само Американско, ма се правите че гледате руски филми и серияли.... хайде да не се педерасите и да си признаете. Гледали сте 10-20 руски филма, ама поне над 2000 американски бози.. и продължавате да крадете за да ги гледаде.... смешковци смешковци....

Нема нужда да ги наказват, те сами са се наказали, гледайки го!

На мен ми предложиха 10 милиона долара за да гледам този филм, но аз отказах. Арни и Силвестър са много примитивни!

Много правилно. Така трябва да се процедира, защото тези които свалят не си дават сметка колко средства и усилия стоят зад всеки филм, без значение кой. Ако влезеш в магазин и си излезеш с маратонки, които не си платил, влизаш в затвора. Крайно време е да се въведе ред. Трябва да се установят разумни и достъпни цени за сваляне и който пиратства да си понесе отговорноста.

Звучи разумно и кражбата е грях. И дори това че потребителите крадат от крадците също е грях. А крадците крадат идеите от приордата и ги патентоват от свое име. А те са на Твореца , на който всичко дължим. Така че авторското право може да се признава, но не би следвало да се осребрява, защото е само условно такова.

Ами тогава защо си осребряваш труда, взимайки заплата?

Потребителите са такива когато плащат за потребяването. В противен случай са крадци.