Турска дизайнерка скандализира ислямистите

Известната турска дизайнерка Чийден Акъм показа най-новите си колекции в рамките на Седмицата на модата в Истанбул.

Обратно в новината

Коментари - Турска дизайнерка скандализира ислямистите | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това са туркини бе, не са скандинавки и са си много хубави даже.Не знам къде гледате.Все едно да кажеш, че Тайра Бенкс е грозна, защото е черна.

Мюмюн и Ахмед като не разбират от мода, по добре е да си стоят вкъщи!

евала за смелоста дерзай

МОДЕЛИТЕ СЪЩИНСКИ ЦИГАНКИ, ХАХАХА

Браво на момичето за смелостта.

Много си е нормална колекцията, само на снимка 4 не е ясно това жена ли е или мъж-никакви гърди, а на 5 просто се е смъкнала презрамката на манекенката.

Някои от моделите просто скандализират общоприетия, атеистичен вкус. Намесването на религията в подобно изказване само принизява тази религия. Дрехите очевидно се продават в целия свят и в този ред на мисли ми е интересно кой ли от тези модели ще облече Анджелина Джоли за следващото си изказване като говорител на добра воля към ЮНИЦЕФ?!?

на костюмите от "Великолепният век" ли е това? Жените в този филм са предимно с големи деколтета - абсурд за онова време в османската империя!

Тия ислямисти да оставят жените на мира на после. Голяма работа, че са се разголвали. В западните държави като се разголват не виждам да са по изостанали от тях.

Не виждам нищо срамно - както се изказаха по-долу, модела не се носи буквално същия. Има някои по-големи деколтета, но нали пък Т-я е и в Европа, тук отдавна си е така. А презрамка може да се свлече от всяка рокля с презрамки.

Да бяха ги понамазали с пудра, там нещо, лицата им лъскат кат тиган на месечина. Даееее и сачовете да еее.

Таласъма си е таласъм. Гол, без дерхи, с дрехи, с прозрачни дрехи, забулен тва е. Грозен народ са и коварен.

Сега разбирам защо в исляма жените трябва да ходят забулени. Много грозни бе баце, много.....И тез гаджали за европата ми се натискат. Дано не ги приемат.

Абе тия турци имат много свирепи черти, изпълнени със злоба и омраза.

Това е вярно! В нашия град всяка година има фолклорен фестивал и идват представители на най-различни народи. На турците винаги са им много свирепи физиономиите и много странни - много страшно гледат. Обикновено веят един турски флаг с огромен полумесец на него и стъпват по Главната ни улица все едно са завоеватели. Нямам нищо срещу тях, ама са ужасни наистина.

И теб така да те гримират и да те облекат с пердето на баба ти и ти така ще гледаш.

Тези тансвестити откъде са ги взели? Номер 4 и номер 5 са плоски като дъска за гладене. И аз съм възмутен, че ми предлагат джезве с кокали.

Дрехите може и да стават, но някой сляп ли ги е гримирал тези манекенки? Откога е модерно така да са им лъснати лицата, като мазни? Отврат

Харесвам дзен будизма-основата на японското общество.То се базира на баланса,хармонията и красотата.Тези манекенки са далеч от хармонията и красотата ,а дрехите са прозрачни и голи,но тук се търси скандала,а не красивото или нормалното.Всяка крайност е еднакво болна и вредна.Няма нищо женствено и красиво в натрапената голота.Част от красотата на жената е нейната загадъчност и нежност.Лесно достъпното ,не е интересно.Не смятам,че са скандализирали никой.В Турция както и във всяка държава си има мафия,проститутки,травестити,боклуци всякакви.Нищо скандално,по скоро отегчаващо грозно и вулгарно.

Основата на японското общество е шинтоизмът. Будизмът не е основна религия, но, разбира се, там има будисти, както и католици дори.

да, и аз това щях да кажа: шинтоисти са повечето.

Сега разбирам, защо забрадките са толкова на мода в Турция, предполагам, че помагат в процеса на размножаване.

Тази логика обяснява и тероризма - женят те за жена, която не си виждал, на всичко отгоре е и с чаршаф на главата. Закачрваяш я в къщи, махаш чаршафа, виждаш годзила и взимаш динамитения колан... какво друго ти остав???

Густо майна, накефи ме, БРАВО!

Мразим да ми пробутват публично порно, под претекст, че ни били разкрепостявали.

млъъък! Нищо лощо в колекцията няма. Аз съм за това хората да ходят лете голи - както майка им ги е родила. Голямо пискане, голямо чудо. Какво лошо има в нудизма например? Вие знаете ли, че е тръгнал от Северните държави, където хората са с най-хладна кръв и най-сдържани от към секс. Шведските бани едно време са били общи. А сега си представете смесена турска баня..... Колкото са по-културни са хората, толкова по-сдържано реагират на голотата.

Факт! Голотата не е еротична. Еротиката е другаде.

Какви са тези глупости ислямисти....момичето провокира с дрехи и ми харесват а по целия свят е пълно с хора , които се къпят с дрехите във водата -САЩ, ЕГИПЕТ, ОАЕ айде стига сте насаждали омраза ....лудите са терористите , които лежат на религията и чрез нея си измиват ръцете

Грозни манекенки, грозни дрехи. Това ревю показва защо повечето известни моделки са от източна Европа, нищо друго.

Гроздето е кисело...

Кума Лисо, избърши стъклата и сложи очилата. Разгледай снимки 2 и 4 и си трай!!!

Няма лошо! И те имат мода, имат и мъже мераклии, Ама защо манекенките им са такива като бити от градушка... На фигурка го докарват, моного даже, ама на фейс - като надзирателки от женски затвор...

Не само тези, но имного други манекенки са доста грозни,търсят се нестандартни и ръбави жени,които да привличат погледа

Мисля,че нищо особено няма в това ревю, освен скандала, и на това се разчита. Защото има туркини,които за да покажат колко са разкрепостени,ще разграбят колекцията веднага. А колкото до турските дизайнери уважавам само Vacco и Sarar. Това са изискани дрехи за всякакъв случай, познати на много места в Европа.

Нищо скандално не виждам в това мероприятие. Едва ли някой в Турция е особено учуден при положение че не знам коя поред година се провежда такова модно ревю там. Ако сравниш подобни ревюта като това във Франция да речем - повечето тоалети са такива които никоя жена (или мъж) не би облякла на улицата, в театъра, киното или където и да било в обществото или на публично място.

Козата си сака пръч, а жената ........ Тези "морални" норми ми изглеждат, като презастраховка в случай на неможене на нещо ........ Един вид е проява на страх от страна мъжете, защото ако си можеш жените не бягат от него, а към него и никакви "морални норми" не ти трябват....

ТОВА В ДЪРЖАВА КЪДЕТО ЖЕНИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА ЕРДОГАН И МИН.ПРЕ ДАВИДОГЛУ , ХОДЯТ ОБ;ЕЧЕНИ КАТО ПИНГВИНИ ... СИ Е СКАНДАЛНО :))))

Доста от дамите са покривали главите си в Европа,а нашите баби си ходеха със забрадки.После в западна Европа кърпите за глава на жените станаха шапки.Дори сега на официални приеми дамите са със шапки.Но дори и по времето когато кралиците на Англия са били с дълги рокли и покрити изцяло глави,в Англия си е имало проститутки.Така че нищо скандално.Банално предлагане на не особено красива плът.В Амстердам в квартала на червените фенери,стоят голи на витрини,тук се разхождат голи.Разлика никаква.Просто професия-най -древна при това.

Е да бе, чудо невиждано! Тия сега се сетиха. Модната седмица в Истанбул е мероприятие което се провежда вече от години. Не съм чул някой мюсюлманин там да се е скандализирал досега. Може би само Ердоган се мръщи недоволно, ама и той си мълчи, не се обажда. Това модно мероприятие е вече с традиции в Турция и целта му е именно ако не да засенчи, поне да се изравни с подобни модни събития в Париж и други европейски градове.

Мюсолманката може да покаже много прелести и изискан вкус а не да ходи увита като в пашкул!Каквото и да правят политиците и имамите обществото се развива и не иска да робува на етични норми от 15 век!Ако трябва да префразирам основателя на "Плейбой" по-добре красиви и с еротично излъчване жени отколкото убийства и рязане на глави!

Забравили са си фереджето, иначе и туркините може да изглеждат секси, като се облекат подобаващо... Ама ако са покрити с черно от главата до петите, няма как да ги оцениш...

Модна колекция "Голи туркини без цици увити в пердета". Това "от котюр" ли е или "прет-а-порте"? Бси модата, бси чудото...

По-грозни манекенки не бях виждала.

магьоснички....като си вдигнат ръцете на горе и им изчезва бюста инак тези дрешки са за по надарени жени

много са ми интересни тия турци, даже по-големи мюсюлмани от арабите станаха. показват си п...тките - нищо. ама да си показват лицето е забранено!?!

ами то оная работа е една и съща ..ама лицето и нещо лично

Даже и атеистките не биха тръгнали облечени по този начин. Идеята е, че фереджето и разголването са равно отдалечени от нормалната дреха. Защото нас фереджетата ни скандализират също.

аз пък като видя къса пола и голо кръстче се кефя. ей така естетично. без да си мисля глупости. нали сме наясно, че няма кака да си легнем с всяка жена с къса пола? защо тогава да се правят тъпи ограничения?

Много ми харесаха всички десени и повечето модели.Не виждам какво имат против тази мода, никой не ги кара насила да си махат шлиферите и забрадките.Нали се водят светска държава, от какво се възмущават?

Някаква порно драма... това на снимка номер 4 какво е?

от Никопол - 4 волта и половина

ВСИЧКИ СА РАВНИ ПРИ СЕКСА!ТОВА Е ЗАБЛУДА ПРИ ИСЛЯМА!!!САМО СЕКС,ПИЯЧКА,ТАНЦИ И ПАК СЕКС!!!

По Тошево време бях на работа в ислямска държава с железни закони в това отношение.Като монтажник на алуминиева дограма съм имал възможността да бъда техен гост в къщите им за по няколко дни и съм видял многократно,че тяхните жени имат същото любопитство като християнките към ответния пол,което любопитство нарастваше в отсъствието на "господарите" им в дома! Овдовялите мюсюлманки са доста разкрепостени,бих казал - като нашите.Те могат да разполагат вече законно със себе си и тогава елате и гледайте как отвръзан кон беснее...! В такъв случай най-силното чувство у мъжа насреща е не половото,а чувството за самосъхранение-да не ти резнат "зелката"след сладките игрички...! Фамилиите им са огромни...! От плът и кръв са всичките по света,а забраненият плод е най-сладък...!

омразата кво ли не прави братушки *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И американците биха се скандализирали.

Ми да, нищо чудно, те са си пуритани. На плаж в Щатите ако се появи мъж който да не е по шорти а с изрязан бански като нищо може да го арестуват, какво остава мацки да ходят без горнище! И сега в Щатите живеят религиозни секти където жените носят цели рокли дълги чак до глезените!

Хубава колекция, харесва ми стила

Ама че травестити е избрала за модели. Иначе колекцията и падането на презрамки с нищо не се различават от европейските. Скандалът продава

Мацката от 1ва и 3та снимка е Уникална! Какъв чудесен ден ще е днес!

Егаси и примитивните п*дали.. Те мацките ци ци ци ци им показват, те се сърдят..... Ама манаф не е само дума ами и професия в турция... Та какво да се учудвам...

А християните не са ли скандализирани! Очевидно си нямате никакво понятие от религии, морални норми и тем подобни и за вас това са мръсни думи....Такава колекция може да скандализира всяко "по нормално" общество... Слава богу, виждам напредък. Защото тази година забелязах че на входа на Рилския манастир (не бях ходил от 2 години) като забележат някоя блудница с пола над коленете и дават фуста да се прикрие...С радост ще очаквам да вземат и забрадки да им раздават.

А така. И фереджета и само очите да се виждат.. Та да не вземе някой чики*джия като теб да се превъзбуди.

А Вие, господине, Вие защо не сте ходили от цели две години в Рилския манастир?! Да не бяхте на Кръстоносен поход?!

очевидно добре се справяш с българския език, не разбрах какво мислиш за ревюто или смяташ, че забрадката, фереджето и бурката са начин да скриеш жаждата в очите на една мосюлманка, това са глупости, те са дори по- разкрепостени и от християнките, защото са непрекъснато подтиснати и всичко им е забранено, мисля че това е лицемерие...

че всички коментирали мнението ми сте тесногръди и ограничени хорица и нищо не сте разбрали! Не съм споменавал нищо за исляма в поста. Няма как да го знаете, но исляма и християнството почти нямат разлика. За колекцията: Колекцията е постна и понеже дизайнера е разбрал това, или е закъсал за пари е наблегнал на скандалния елемент.

"Някоя блудница с пола над коленете"... От Средновековието ли идвате??

AА Вие откъде исвате? От някой порно канал ли?

Човекът иска да каже, че всички жени, които носят поли над коленета са блудници. Щото порядъчна жена няма да облече такова облекло независимо, че навън може да е 40 градуса, камо ли пък къси панталонки. Обаче ми е чудно ако тези жени са към 60-70 годишни и са с къси панталонки пак ли ще ги нарича блудници? Или това важи само за младите момичета.

много грозни, сега разбирам защо турците си търсят други жени...

Религиозният фанатизъм е най-опасното явление, което може да подпали света! А най-големите фанатици са юдеите и ислямистите!

Плащат и да правокира и да създава контрасти в обществото. Нещата вървят успешно когато и на нея и харесва тази мисия.

И аз ги скандализирам като ям сланина, пръжки и мас.