Последен ден от играта за ”Нощ на ансамблите” 2

Един от вас ще спечели 2 покани за празника на българския фолклор ”Нощ на ансамблите” 2.

Обратно в новината

Коментари - Последен ден от играта за ”Нощ на ансамблите” 2 | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички български хора, песни, танци, народни обичаи които са оцелели в днешна северна Гърция, днес са преименувани в "гръцки" и са представяни като автентично гръцко народно творчесво. На песните им слагат гръцки текстове, всичко останало е откраднато едно към едно.

Наскоро, прехвърляйки ТВ каналите, попаднах на някакъв турски сериал (май беше по БТВ), в който пееха "Йовано, Йованке" на турски като тяхна народна песен.

От появата на мутрите - елита на българското село, на незавършилите семскостопански техникуми и на умственно изостанали идиоти от крайните ни квартали, с тяхната антимузика и ниска култура, обикнах нашето народно творчество. Нискообразованите примитиви, за които фесът, потурите, яшмака, пустинята и диващината на поганците от Анадола станаха идол, с появата на антиевропейците - моми курви с едно име, на гологлави пехливани-садисти и насилници, с появата на циганските катунари на сцената, българското ми стана мило, макар че по душа и произход съм западноевропеец. като всеки нормален българин. Категорично бих забранил, както е в нашето Скопие, чалгата като израз на антибългарско, враждебно и разлагащо младежта ни . бездуховна, дрогирана и самоубиваща се. ПАЗЕТЕ НАЦИОНАЛНОТО, ЗАПАДНОТО, ЦИВИБИЗОВАНОТО, ГОНЕТЕ ЧАЛМАЛИИТЕ ОТ СЦЕНАТА!

Най-после нещо читаво.Забравихме си тотално фолклора.А пропо и с това корените.БРАВО!

Съвсем спокойно българската народна музика е минавала досега и без Стунджовци, ама щом са решили

А Ибрямите и те ли са в сметката?