Класираха най-влиятелните книги

Библията оглави класация за най-влиятелните книги според тяхната значимост в съвременния свят.

Обратно в новината

Коментари - Класираха най-влиятелните книги | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Недоумявам как може в челната 5-а да не са " Клетниците" на Виктор Юго и "Престъпление и наказание" на Достоевски.

дя-до

Още едно доказателство за простотията на човечеството - книгата, съдържаща най-много глупости, които дори в детски приказки не биха минали, е най-влиятелната книга. Е те затова, драги ми човеци, се казва: "Во имя отца, и сина, и все да го духа!

Не приемам класация с наложен избор измежду 30 книги, подбрани от организатора.

Много, ама много сте се объркали с тази измислена класация. КОРАНА е на първо място!Погледнете как кипи целия близък изток и покрай него и света. А това е под влиянието на КОРАНА.

Ми къде е Винетуту - любимата книга на нашия бащица?

На вкус и цвет товарищ нет,казват руснаците. В класацията би трябвало да участват автори като Джек Лондон от Запад и за баланс Чехов и Толстой от Изток!

Достоевски, Чарлз Дикенс, Джон Стайнбек и пр.

Жалко. Имах по-добро мнение за жените. Все пак ходят на училище уж.

Най-обичаните книги са, готварските книги на майките и чековите книжки на бащите!

Може ли за книги да пишат хора, които са прочели 2 и двете от Арлекин?

е възможно да не са чували за станишев и " Защото сме социалисти " ??

Мне. Сред жените най-влиятелна е книгата "Астрология, Зодиак и тълкуване на Любовен Хороскоп за начинаещи" :)

Най- влиятелната е онази на Маланага Ватсаяна- жените четат текста, мъжете гледат само картинките.

Па ја мислим дека најмногу влијателна книга да е Кривичниот законик, ништо дека многу луѓе не го читале...

Класацията вероятно е правена в САЩ, повечето интервюирани вероятно не са чели и една книга през живота си и са посочвали тези за които са чували

Щото тука е настало велико четене... на "Жълт Трът", "Чук-чук" и "Трета възраст". И щото никой там не чете затова правят и процесори, и дискове, и софтуер, и на комета кацнаха - само не ми казвай, че всичко това е направено от инфилтрирани жълти и българи там.

Точно това ще ти кажа, и не само това, не само в България , а дори и в Америка има едни хора, които четат жълта преса и други , които четат съкровищата на световната мисъл, не могат да се правят такива обобщения като твоите.Ако си от вторите читатели никога нямаше да напишеш подобно мнение.

мда, ама не - американците като цяло се водят за не особено грамотна нация - не казвам, че тук в бг през последните години сме цъфнали и вързали

Само че, на кометата кацнаха не американците, а европейците от Европейската космическа агенция.

За мен пък най важна е книгата на "E мека". След грапавите лакирани листа на "Тезисите на X конгрес на БКП" тази е като летен полъх....

За западняците не знам, но за мен най-влиятелната ( разбирай пагубната ) е "Капиталът". Тази книга претакова целия ми живот и още го такова. И на мама, и на тате, и на малкото ми детенце. Баси книгата!

Слава богу, 50-те нюанса не е в класацията. Има надежда! Обаче, тази класация е правена само за англоезичния свят.

И защо слава богу? Книгата си е много хубава. Според мен "влиятелна" книга е нещо, което те вдъхновява, което ти дава идеи и което те подканва да не си тесногръд и да бъдеш себе си. А не като библията или подобно, което има само правила правила, не прави това, не прави онова, само забрани и подтисничество без да ти дава нищо.

Май редовното препрочитане на 50те нюанса е довело до трайни увреждания при твоя мисловен процес...

E ти какво искаш, недона...четено Лелче, да ти даде Библията... Да се плющиш на воля, да мърсуваш, да се отдадеш на изневери и извращения, за да си я купиш и да и дигнеш тиража? Библията ти казва какво да правиш, за да се спасиш. Да си спасиш душата. Ако не те занимава въпроса друго няма какво да търсиш там.

За мен лично най-влиятелната книга е "Добрият войник Швейк". Чел съм я пет пъти досега и през годините с всяко препрочитане виждам все нови и нови нюанси. Препоръчвам я на всички, на които им се налага да живеят в България. Спестовната книжка също е много влиятелна книга, ако е с много страници и я пожелавам на всеки, който заслужава.

Много четат книги тези жени бе, всичките са чели Библията! Евала!

Айнщайн има една сентенция, която звучи горе долу така: има три неща, които ми напомнят за вечността - "дон Кихот", звездите и "престъпление и наказание". гаранция, че гласувалите не са чували дори за Достоевски. сигурно понеже е руснак значи е комунист и е забранен. лично за мен най-великата книга, която съм чел е точно "престъпление и наказание". ако направиш тази анкета в Пакистан ще ти кажат, че книгата е Корана. ако питаш българин "история славянобългарская"...

Абсолютно. Кой знае каква е тази класация и участниците в нея. Дълбоко се съмнявам да са чели както Дарвин така и Библията. А това с мъжете и жените какво предпочитали....нямам думи. Пълна глупост.

"Жените предпочитат Библията, която според тях "дава насоките как да бъдеш добър човек"." Особено Стария завет, нали?! По-расистка и ненормална книга от него просто няма - това е юдейска низост!

Библията не е книга в чистия смисъл на думата , а религизона доктрина. Теорията на Дарвин също.Зад класацият прозрява една тенденция да се противопоставят две от теорийте за произход на човека.Не е случайна и е опасна

Не, теорията на Дарвин няма нищо общо с религиозна доктрина. Виж, Библията, да, но "Произход на видовете" категорично не.

Имало една книга писана май от "духовник", как се постъпва с вещици. Счита се, че от нея е трагнала нататък инквизицията и е довела до смърта на много хора. Чисто исторически е много значима.

Malleus maleficarum

Нищо не споменахте за "Винету", или тя е само от регионално значение?

И аз щях да питам за "Винету", защо я няма... :(

Изчерпала се е в книжарниците поради голям световен интерес.

Чарлз Дарвин При мъжете е на първо място... Нормално и аз так смятам....

И аз...въпреки, че не съм мъж.