Изследване: 39% от 15-годишните не разбират какво четат

До тревожни данни за равнището на образованието у нас е достигнало изследване на PISA, анализирано от Световната банка, пише “Преса“.

Обратно в новината

Коментари - Изследване: 39% от 15-годишните не разбират какво четат | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-скоро 39 процента от 15 годишните не са българи.

Първото ми дете се научи да чете на 3 години и десет месеца . На 5 години написа първото си стихотворение . Като порасна беше елитен сценарист в повечето щоу предавания . Малката ми дъщеря е с два бронзови медала от международни олимпиади по математика и решава задачи с три класа над нейния . Все си мислех ,че българите сме елитна нация по естествените науки . Мисля ,че статистиката не е коректна . Малцинствата не са с български ген , а се броят за българи . Така , колкото повече цигани и турци се множат , толкова по надолу ще слизаме в статистиките за успех в образованието .

Мили полуграмотни журналисти. Много ли е важно, дали неграмотната Златка пости или непости.

Прост народ - слаба държава

И до какво ще доведе разделянето на по-късен етап?! Всеки, който се е занимавал с учене знае, че класът върви горе-долу на едно ниво! Ще затъпеят умните, не обратното! Най-умното е да има допълнителни часове за учениците, които имат някакви трудности, било то по официалния език или друго. Явно никой пак няма изгода нещо да се промени към добро! Бойко остро реагира на "изпит" преди първи клас, а той е нужен точно на неравностойни групи! Не може на едно дете на 7 г, което не говори български, да му хареса в училище! Та то се чувства изолирано и уплашено и това е начинът - преглед при екип логопед/педагог/психолог и стратегия какво да се прави, но не било расистко!

В заключение - имаме нефункциониращо образование, но затова пък задължително от 5-годишна възраст. Мисля, че трябва да направят задължителни детските ясли също, като източник на образователен ценз. Така процентът на отгледаните от държавата аутисти, ще бъде още по-добър. Можем да не можем да четем, но затова сме на едно от първите места по брой на абортите сред малолетните. Така, де, не са някакви изоставащи, да речеш, котират се, таковат се ... това е важното, не са някои смотани!