Почина Демис Русос

Гръцкият музикант и певец Демис Русос е починал на 68-годишна възраст в Атина, съобщава AFP и френският вестник "Монд".

Обратно в новината

Коментари - Почина Демис Русос | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мир и покой на душата на незабравимия певец с уникален глас Демис Русос! Той е един от световните изпълнители с разпознаваем глас, който не може да бъде имитиран от други хора.

Велик певец! Мир на душата му!

Освен всичко друго от изброените таланти на един от невероятните тенори на съвремието " ... с лекота пееше на 7 различни езика!" . Поклон и слава!

Неговите песни ме връщат винаги назад във времето,когато бях ученик в техникума. В началото на нашата демокрация Демис беше напълно забравен. Отидох на море в Ахтопол и в едно заведение звучеше само неговата музика. Всяка вечер ходех там и накрая се престраших и попитах собственика дали може да ми презапише диска,ако му платя. Той категорично отказа,защото дискът му бил подарък от баща му,работещ в Англия. Псувах го дни наред.Но сега пък имам компютър...

Бог да го прости. Заминава си една епоха. Светът се променя ...

Бог да го прости:(

Вечна памет на този неповторим талант !

Поклон

Колко жалко... Бог да го прости.

Моят идол от ученическите ми години.Още пазя плочите му.Гуд бай велики певецо,гуд бай.Вечно ще си жив в сърцето ми.

Поклон, ангелогласний! Прекланях се пред твоя талант, още от мига, когато те чух в Aphrodite's Child в оня час It's five o'clock... А с твоята сърцераздирателна Rain and Tears омайвах девойките от ученическите си години, та до днес, дори... С Good Bye My Love правихме серенади по морето и най-добрият ми приятел откри жената на живота си... Благодаря ти, учителю! Почивай в мир! Твоят глас няма да умре, защото ще живее в нас и чрез нас вечно!

Много кратък е животът.Годините се изнизват като пясък между пръстите.Когато сме млади въобще не правим сметка ,че ще остареем и ще напуснем тоя свят. Много съм натъжен.Отиват си един след друг музиканти от нашата младост.А колко много харесваха момичетата неговите песни.Спомени,спомени....... Миналата седмица си отиде и Джо Кокър-пак голям певец и музикант. Дано да радват рая с хубавите си песни........... Почивайте в мир......................

Обичам простите неща в живота - целувките на жена си, смеха на децата си, метакса, почивкитех на Тасос и песните му...Домъчня ми зверски...Почивай в мир...

Колко хубаво си го казал, да....простичките неща в този живот ...от който си отиват истинските и стойностните хора...и то сравнително млади

Пич, знам, че ще ми се разсърдиш; знам, че ще ми нацъкат минуси; вълнувам се от песните на Демис Русос, дано ме разбереш правилно и то е възможно, защото си личи, че си умен човек, ама: Не изпростявайте бе хора,моля ви, не изпростявайте.

Ни ти се сърдя...За изпростяването не стоплих...Наливам си три чаши - за покойника, за теб и за мен...Пожелавам ти да живееш дълго и щастливо като него.

Интересно ... нито един цитат на заглавие на негова песен или аблум до момента. Разбира се , сега ще се зачестят - все пак има гугъл ... хора, по ценни ли ставате в очите си като сте лицемерни ?

Goodbye, my love, goodbye...Бог да го прости ! Обожавам го !!!

Е, добре де, човек не може ли да си има мнение и да каже, че Демис Русос не му харесва!?! Защо всички трябва да го плюят?!?! Еми не ми харесва, имам си други музикални предпочитания и не знам защо това трябва да ме прави тъп долен чалгар с промит мозък. Значи някой трябва да е напълно идентичен с вас, за да става за нещо така ли? Не може да има различни така ли да го разбирам?

Долен, тъп чалгар! Защо не пишеш тук какво харесваш? Милко Калайджиев? Не е срамно кажи си. Азис?

Мда, мнение казваш имаш.... нЕма лошо, само дето мозъка ти има 1 гънка по рождение, та не знам с нея колко достоверно можеш да разсъждаваш!

Факт, в момента и аз не мога да се сетя за заглавието на нито една негова песен. Което не ме прави неуважителен или чалгар. Чалгар е този коментиращ, който дори не е чувал че в началото Вангелис и Русос, вярно - не правят чалга, а музика за порно филми ! ФАКТ !!! Общо взето, човек трябва да чете ... и да не е лицемер. Чалгата хуйня по долу - е в душата. Знанията са друго нещо.

Демис Русос се учи да пее, участвайки в богослуженията в една ортодоксална църква.

....обикновено точно "чалгари" като теб парадират, че са образовани. Ама не би! Вангелис записва един саундтрак през 1970г. Sexpоwer, който е френски еротичен филм и няма нищо общо с порното! Гледай филма, чуй музиката и тогава се изказвай неподготвен.А иначе по принцип - дори да допуснем, че са композирали подобна музика, Светът ги знае с друго, човек помъдрява и се развива. Още не съм видял някой чалгар да композира и пее нещо стойностно.Това си е затъпяване на душата, от него измъкване няма!То и Анди Макдауъл игра главната роля в "порно" филма Калигула, ама какъв филм и каква роля! Класика!

Чудесно е, че си и имаш предпочитания, моите уважения. Но някой вече ти го каза - има два вида музика: хубава и лоша. А хубавата музика е много различна, от Моцарт и Верди, Ричард Клайдерман, Луис Армстронг, Джордж Гершиун... Дори и само заради общата си култура поразрови се и послушай например Ета Джеймс, Скот Джоплин, Бранденбургските концерти на Бах, Музика на водата на Хендел, Джон Колтрейн или друг саксофонист.... Искрено се надявам, че ще харесаш поне един от тях...

абе аз карам ли те да слушаш рокен рол,поп, елецтро,туисти и ред други стилове в музиката.като си толкова отворенгяс,кажи ми каква музика са слушали хората,преди бах, бетовен,верди,чаиковски,бизе и бла бла бла?

Поклон!Музикант от класа!

Поклон пред още един от поколението "ВЕЧНИ"

Dbлбок поклон пред истинскuя талант и прекрасня човек ! песните на Dемис Pуссос са вечни и красиви ! Hеговuят глас "алтин " е покоряващ ! почиваи в мир прятелU !

един от великите творци на 20 век.музиката която саздаде е вечна. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нисък поклон пред Демис Русос. Почивай в мир скъпи приятелю.

Велик, неповторим, уникален глас и талант, какъвто рядко се ражда. Почивай в мир, Демис!

Нека почива в мир и свелина! Гласът му ще бъде вечен, щастлив е този, който оставя такава следа след себе си...

Аз тоя идея си нямам кой е, вие ми викате, че е бил известен. Ха, може, ама на дъртото поколение, не и на нас, модерните.

два вида музика - хубава и лоша . Демис Русос пееше хубава . А ти сигурно ако беше чалга щеше да потърсиш в нета . За Русос не можеш . Ясен си ми .

по тази твоя антилогика не трябва да се знаят и слушат класиците класиците, защото са живели преди няколко века - например моцарт, вивалди - a демис русос беше много известен певец и композитор - поклон пред паметта му

Ти си дрисльо, затова много неща не знаеш. Иначе устата ти голяма.

"Модерен", когато на готин човек му е кофти - това е блус; а когато на кофти човек му е гот - това е чалга. Е, наслаждавай се на чалгата, щом не можеш да се насладиш на хубавата музика! Жалко за Демис Русос, светла му памет. Тази вълшебна музика няма да бъде забравена! Поклон!

А също съм по-млад, и не съм го слушал, но нам кой е . Мир на праха му.

Бог да го прости ! Изкючителен певец беше !

Поклон!!

Поклон!

Майка му била "египтянка от италиански произход". Това е като пакистанец от норвежки произход рядко, но възможно.

Извън темата съм но ще кажа, че ще става все по възможно и често срещано. Както дават политическо убежище и доживотна пенсия на пакистанци в Норвегия. Скоро ще е нормално.

Като и твоят произход. Ако не си го знаеш и той е една смесица ..каршик марка.

Златни творци ни напускат в регионален и световен мащаб. Плаче ми се като гледам какви са наследниците им и какво "творчество" създават. Сега всичко е за бърза консумация. Правиш шит...пардон хит, набиваш го в главите на хората и след 1-2 месеца вече никой не си го спомня, камо ли след 10-20-30 години.

Тъжно е колко много си прав! Сякаш музикалните таланти се изчерпиха в световен мащаб и хубавата музика остана в миналото. Но тава го осъзнават и някои от интелигентните млади хора, които познавам...

Израснах с едни от най-популярните му песни! Обаятелен, нежен глас, благородно излъчване! Дълбок поклон!!! Светлина по пътя на душата му!

jingiby

Завалията! Не е издържал като е разбрал резултата от изборите в Гърция...

Ооооо,нееееее!!!! Защо????????? ПОКЛОН !

ОБИЧАМ ТЕ Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσος

Сбогом, "my friend the wind"!! Беше страхотно да те слушам...... Благодаря за музиката!!!!

Бог да го прости

Поклон незабравими!

,,My Friend The Wind,, ,,Mamy Blue,,,,Quando l`amore Diventa Poesia,,,, A Whiter Shade Of Pale,,- с неговия глас и начин им даваше нова красота.

Goodbye, my Love Goodbye, Goodbye, auf Wiedersehn ... касетката все още се върти пред очите ми ..., Уникален глас! Почивай в мир!

Невероятен! Поне няма да види наяве падението на нацията си... Вечна му памет!

Невероятен певец! Да почива в мир! Учудвам се, че е толкова млад, мислех, че гони 80.

Певец на душата и сърцето...почивай в мир

Уникален глас.... Rain and tears.!

Уникален глас от моите младежки години- Afroditas child. Прекрасен певец . Жалко ,можел е още да радва и по-младите поколения с присъствието си на сцена.

незабравим глас ! Уникални песни остави след себе си

Good bye my love, good bye ...

Лека му пръс.

"пръс"?

Почивай в мир!

Голям!!! Вечна Му памет!