Не говорете на пеленачетата на ”бебешки език”

Японски учени съветват родителите да не общуват с пеленачетата на "бебешки език". Нормалната реч е по-разбираема за тях, пишат от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Не говорете на пеленачетата на ”бебешки език” | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Бебешки език" няма. Има само лигавене на възрастни. По-лошото е, че това лигавене се възприема за особена изтънченост и свръх-култура, де...

Това не е новина. От години се съветват родителите да говорят с децата си като с възрастни. Не унижавайте децата си считайки ги за глупави - те просто не знаят все още. Много родители не говорят с децата си и така им забавят развитието.

Вярно е това, и на двете си деца говорех нормално и те проговориха по рано .Обаче смятам, че интонацията е много важна в началото, а тя се постига трудно без онова лигаване. Бебета се раждат и веднага започват ежечасно да се променят, а това означава, че и отношението към тях се променя-едно е важно в началото, друго след това.

По цял свят хората говорят на бебетата като с бебета, понякога е по-добре да слушаме интуицията си а учените не е като да не са си сменяли мнението през годините..

Дано най-сетне спрат лигавщините като се общува с бебета ...

Вероятно е така, както казват японските учени, от гледна точка на рационалното мислене. От др. страна обаче, общуването на майката с бебето чрез използване на "бебешки език" има друг, много важен смисъл от гл. точка на емоцията - този език показва, че майката слиза на нивото на своето невръстно дете и така му показва обичта си... Нима това е маловажно? Според мен това е по-ценно от гледна точка на емоционалния уют на бебето, отколкото усвояването на речта с 1-2 месеца по-рано.

Бебето говори на "бебешки", защото се опитва да повтаря думите, които чува. Не му отнемайте възможността да чува правилните думи. Така то се учи да говори разбираемо и вярно. Обичта може да бъде показана и връзката майка-дете да бъде създадена по безброй начини, дефектният говор не е доказателство за нея. Използвайте прости изречения и по-лесни думи в общуването, но нека те не са "бебешки". Така става по-лесно, по-бързо и детето не забавя развитието си. Бебешкия говор аз го сравнявам с ученето на чужд език. Отначало трудностите в изговарянето са същите както при проговарянето.

Аз обаче, повече вярвам на Мери, защото съм убеден, че тя по-разбира от японските учени! Тя може и да не е учена, но това не и пречи да разбира. И не само от бебешки езици, ами и от разни други работи! ;-)

Показвам обичта си към бебето ми като му говоря като идиот? Не бъди смешна, моля те.

Аз обаче, повече вярвам на Мери, защото съм убеден, че тя по-разбира от японските учени! Тя може и да не е учена, но това не и пречи да разбира. И не само от бебешки езици, ами и от разни други работи! ;-)

Странна предства за обич и близост. Изненадвам се и от това, каква изтъркана тема за разработка са си намерили японските учени.

Мерииииииии, много си тъпа муцанчееееееее.

Това се касае само за японско говорещите.