Нови теории за ”детската амнезия”

Научните изследвания са единодушни, че повечето хора няма как да помнят раждането и най-ранните 2-3 години от живота си.

Обратно в новината

Коментари - Нови теории за ”детската амнезия” | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно, депутатите как са запазили детското в себе си, а най-вече детската амнезия. Веднага след изборите забравят какво са обещали.

"Зигмунд Фройд предлага първото обяснение на детската амнезия: спомените са потиснати, заради техния травматичен и сексуален характер." Този човек май самият той е имал нужда от психиатър

Туй момче не бях го чул. Ще да е бил от Карлуково.

Младежо 'Зидар' ако отидеш в Карлуково, може да научиш много неща за себе си. Но само ако внимаваш, и ако се интересуваш, какво наистина представляваш до този момент. А от Фройд можеш да научиш доста неща. Той такива като теб доста е наблчдавал.

Помня в деня, в който ме записаха в детските ЯСЛИ! НЕ детската градина, тя беше на 3 г. - А тъкмо ясли - както казва майка съм била на 11 месеца (насила ме е научила да проходя по-рано, за да ме приемат) Първото което видях беше триметрови шкафчета :), така изглеждаха, като небостъргачи. И много други спомени имам от там, помня как ми се караха да не си смуча пръстите, аз не разбирах езика, но ми беше ясно какво искат да кажат :) Помня и столовата, и кухнята, помня двуетажните легълца и една ужаасно дълга пейка. Според мен тайната да помня тези неща е, че многократно сме си ги припомняли със сестра ми, която е на близка до моята възраст и с носталгия си припомняхме младините :)

Мислиш си, че помниш от 11 си месец! После на 3, 4 и 5г. си виждала същото и си го наслагвала.

Напълно е възможно да помни всичко това! Когато се опресняват спомените периодично(при нея е било всекидневно) може да се запазят като трайни. Аз помня как са ми правили снимки, защото съм опреснявал спомените си с тези снимки. Но мога да разкажа подробностите, които ги няма на снимките, както и звуците.

Ами нали на 3 ме записаха в детската градина - помня и този ден, съвсем различно беше, а детските ясли си бяха детските ясли :) няма откъде да съм си измислила интериора и прочие.

Аз има спомени от бебе преди да направя 1 г.. Когато говорих с майка ми какво си спомням тя се изненада. Като например, че бебешкото ми легло беше в средата на сатята и след това го преместиха на еди си коя стена. Това са спомени от преди да направя 1 г. И няма снимки къде ми е било леглото. Много добре помня и до ден днешен като се събудех какво виждах и гледах :)

Възможно е да помните, но също така е възможно това да са т.нар. "Фалшиви спомени". При разказване и преразказване на такива ранни събития, често се формират такива.

Да, имаше и фалшив спомен, но не всичко. Например дългата пейка, за която разказвам беше сложена до стената и на стената имаше заключена врата - това го виждах многоратно и знам, че е истинско. Но понеже ни плашеха с Баба Яга, която живеела там... един път я видях как излетя на метла - явно това е било вече сън, тогава не правех разлика, мислех, че е реална :)

Когато учените спрели развитието мозъка на мишки те помнели детството си по-дълго. Нищо лично ама така излиза от това, което си написала и от нАучния доклад :)

Така да бъде, не ме притеснява изобщо. Благодаря.

щях да напиша нещо , обаче забравих какво искам да кажа

Мамам, гугууу :)