Хокинг и семейството му уважиха наградите BAFTA

Биографичният филм за великия физик Стивън Хокинг получи наградата на БАФТА за "най-добър британски филм".

Обратно в новината

Коментари - Хокинг и семейството му уважиха наградите BAFTA | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Филмът е невероятен, въздейства силно. Оставете физиката и геният на Хокинг, съсредоточието е върху борбата на волята със смазващата реалност на болестта. Бащата го каза много добре : това няма да бъде една героична борба, а просто едно смазващо и безмилостно поражение. Опровергаването на това изречение е триумф на човешкия дух само по себе си, за Хокинг и за съпругата му.

Филмът заслужава Оскар, а главният герой - трижди повече! Само вметка - Джейн е бивша съпруга на Хокинг, развеждат се началото на 90те. Чичото с плешивата глава и очилцата е нейният следващ съпруг. Впрочем филмът е колкото за него, толкова и за нея - тази жена е истинска героиня!

явно за много форумци подкрепянето на теорията за големия взрив с математически изчисления е нищо дори и ватикана призна големия взрив като начало на вселената има нещо което се нарича хокинсова радиация поне прочетете нещо преди да твърдите че хокинс не е нищо особено! ок не е нютон или айнщайн но е световния експерт в астрофизиката

Абе човек, ти нормален ли си? Този 30 години в безброй публикации твърдеше едно, след това започна да говори съвсем друго. Това ти наричаш "велик учен"?!! Я помисли малко- излиза ,че 30 години светът величае една грешка?

През 1979г. Католическата църква признава, че земята може и да е кръгла, т.е. векове наред хората са величали една грешка ... :)

Хокинг че е голям учен или по-скоро, че някога е бил е безспорно. Но някой може ли да ми каже какво точно е открил - честно, без да рови из нета! ;)

без да се ровиш в нета и без да се замисляш дори - положението в света на астрофизиката в момента е такова че всеки който създаде нова струнна теория тича при хокинг за мнение ;)

Благодаря ви. Явно сте били наскоро при него. Като специалист сигурно знаете, че струнните теории и тези за множествените вселени са... абе не са достатъчно крейзи, за да си заслужават шумотевицата около тях.

Добре де,с другите си приказваш за физика,с мен не искаш. Що така? Ето, ПТН ПНХ- казах го,доволен ли си? Кажи сега за Хокинг.

И аз това питам,колега- и по-долу ме разпънаха за ерес за тази ми дързост:-).

теоретичната физика няма нищо общо с астрологията във физиката всичко се доказва с математически изчисления е=мс2 е теория която обаче е доказвана от практиката всеки ден в последните 100 години черните дупки бяха теория базирана на изчисления а не на наблюдения но се доказаха години по-късно с наблюдение бяха изчислени с математика преди да бъдат доказани емпирично астрологията и физиката имат общо само за тези които разбират само от астрология

Астрология или астрономия, умнико? Явно звездите ти ге говорят!

Писаното от колегата е реплика на "хейтър"-а, който спряга именно "астрология", малко по-долу. Така че персоналните нападки са най-малкото неуместни.

Страхотен филм и игра!!!

Къде може да се гледа този филм?

В "Замунда"

и в кината

Съчувствам на г-на заради заболяването му,но относно научния му принос съм на друго мнение.Ако може някой да ми даде доказателство за теориите му? Теоретичната физика е толкова наука,колкото и астрологията /поне тази на врачките по канал 3/.

Мдаа, вече няколко минуса. Виждам, че относно г-н Хокинг "информирания и интелигентен зрител" е възприел подход като към Парис Хилтън: -С какво е известна г-ца Хилтън? -Ами с това,че е известна. Та и с този г-н май е така: казано е,че е гений и оттам нататък не се мисли какво обективно му е гениалното.

Стига си се впечатлявал от минуси и плюсове (като малките деца)... Търси във vbox7: Discovery Channel - От любопитство: Бог ли е създал вселената play:52610b96cb

Едва ли изобщо си запознат с теориите на Хокинг, явно си имал лош ден и тролиш напосоки. Той основно се занимава с черни дупки, макар и сам да призна наскоро, че такова нещо, във вида, в който науката смяташе доскоро, не може да съществува. Виж Радиацията на Хокинг си е нещо реално и доказано и дори и само заради това си заслужава Нобела. Той е един от големите умове на столетието, за съжаление малко останали, защото теоретичната наука заприличва на панаир.

Уикенда бях на планина, половинката също откликна на вниманието ми сутринта,така,че версията ви за кофти настроение не издържа практически доказателства-също както теориите на Хокинг. Прословутата му концепция за firewall-а е просто увъртане,за да може да обясни обективни феномени със субектнивните си теорийки. Попаднал е в капана на Айнщайновото "Теорията определя какво може да бъде наблядавано"-т.е зациклил е в собствената си парадигма и се е фосилизирал в нея.

Заслужено! Прекрасен филм и прекрасна игра на актьорите! Британското кино направи няколко добри филма миналата година...