Децата без миялна машина у дома страдат по-малко от алергии

Миенето на чиниите на ръка може да намали детските алергии, съобщи Лайв сайънс.

Обратно в новината

Коментари - Децата без миялна машина у дома страдат по-малко от алергии | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Достатъчно микроби има в околната среда, така че дали чиниите са измити идеално или не - бактерии има от къде да си набавят. Колкото до селото - там въздухът е чист и храната няма Е-та. По-интересно е да направят проучване как стоят нещата с различните модели прахосмукачки и дали въобще се използват. Аз си мия съдовете на ръка, но детето ми има алергия, още повече, че се алергизира от полените на тревата и веднъж беше на едно село, в което стаята, в която спеше миришеше на мухъл, там се доподреди с астматични пристъпи. Така, че нещата не са толкова еднозначни.

Айде бе, древните траки като не са имали съдомиялна все от рак са били болни и от алергии. Бедни били, алергични били. Те живеят в замърсени прашни градове и никой не протестива, че въздуха във Варна е най-прашния в Европа, не протестират, че имаме до градовете заводи като рака Девня, до съдомиялната опря. Бедни били. Баба му все със съдомиялна го мила.

Прекалената хигиена унищожава освен вредните, така и полезните бактерии и микроби, които си живейкат по кожата ни и навсякъде около нас. Но, ще ме прощавате, има толкова източници на замърсявания и алергени, че едва ли миялните машини са едни от основни виновници за алергиите на децата!

За на село съм съгласен. Веднъж оставихме детето на село за седмица. Като я взех, направо се стреснах - по-мръсно дете не бях виждал... После си спомних, че аз прекарах 3 години там. Всеки ден в тревата и пръстта, а ме къпеха чат-пат в пералото... Обяче алергиии нямам.