Режисьор съди феста в Кан за хомофобия

Френски филмов режисьор е завел съдебен иск срещу кинофестивала в Кан заради хомофобия.

Обратно в новината

Коментари - Режисьор съди феста в Кан за хомофобия | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В помощ на незнаещия преводач: суицидни=самоубийствени Като упрек към знаещия преводач: Не вкарвайте чуждици в хубавия ни и точен езика, имайте повече езиков патриотизъм!

Циливилизация, какво да се прави!

Не е цивилизация, а незнание, неграмотност. Всеки ,завършил паралелка с " разширено " изучаване на език и ако се уреди с родители и познати, може да превежда в десетките студиа за обработка на филми. Само погледнете какво става по кабеларките - как превеждат - ум да ти зайде. Най-лошото е , че тези идиоти постепенно създават обичай у някои не много умни хора да говорят този не-български език.

Така е, прав си. Но нищо не можем да направим. Имай предвид че си направих труда да разуча англицизмите в славянските езици и се оказа че далеч не сме само ние българите които ги използваме най-много. Например, сърбите чух да коментират по телевизията за "едукация адолесцентних" (превод: "образование на подрастващите"). И руснаците, дето ги смятаме за най-големите русофили (да не повярваш), също масово използват англицизми. И те също макар все още да казват "самоубийство" като на български, напоследък паралелно с тази думичка е станало модерно да говорят за "суицид". Пак на чист руски!

Не са англицизми, а латинизми. Не че има значение де...