Тези момичета са близначки!

Луси има бледа кожа и права коса, а сестра й Мария е по-тъмна и с къдрава коса. Двете обаче наистина са двуяйчни близначки.

Обратно в новината

Коментари - Тези момичета са близначки! | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха честито! На негъра и белия.

Някой от коментаторите чувал ли е за закона РИТА? Знае ли някой нещо за ТЕЛЕГОНИЯТА? Има матриали в нета. Въпроса е кой какво знае и дали му се вярва. Щото после стават изненади ...

интересно...

Става дума за делене на едно оплодено яйце, а не за развитие в обща плацента. Хайде почети ти още.

Разбира се, че е възможно! До една седмица може да се оплодят две яйцеклетки и това води до една бременност, но разнояйчни близнаци. След една седмица вече не може да се оплоди друга яйцеклетка, защото нарасналата вече оплодена избутва новата. Това си е бинго за родителите - с една бременност - две деца, едното като майката, другото - като бащата. Да са здрави и много щастливи!

- Честито, имате близнаци! - Двуяйчни ли? - Едното е двуяйчно. Другото е момиче.

Това ми прилича на някаква шега на природата или медицината, не знам кое. Сещам се за онова русо момиченце, което откриха в Гърция и се оказа уж, че е дете на цигани. Даже ги дадоха на снимка - черни, грозни, а то русо и красиво. Съжалявам, но не ми се вярва изобщо това да е истина.

Отвори някой учебник по анатомия, за да не пишеш глупости.

по-скоро генетика :)

Показват че са от една майка, защото за татковците не се знае.

Моят мъж е двуяйчен близнак - зодия близнаци е, и има 2 яйца. Моля впишете го в новините си.

Непременно ще го впишем, след като ги изкара от устата ти, за да се уверим.Непотвърдена информация не публикуваме.

цитат: "Често допускана грешка е да се смята, че когато близнаците са с една плацента, те са еднояйчни, а когато са с две различни плаценти, са двуяйчни. На практика, повече от 1/3 от еднояйчните близнаци са с различни плаценти, а пък при двуяйчните близнаци плацентите могат да се слеят и да изглеждат като една обща. "

Разбирам, че някой ви е заблудил, но все пак няма оправдание за това, че не четете. Еднояйчни означава, че имате напълно еднакви гени (произлизате от една разделила се яйцеклетка), а не че сте с обща плацента.

Еднояйчни не означава от едно яйце, т.е. от една яйцеклетка. Става дума, че от единия яйчник са се отделили две или повече яйцеклетки, които са били оплодени. В масовия случай от двата яйчника на жената чрез редуване се отделя само една готова яйцеклетка месечно.

Е, това вече е абсолютно тъпо!

Сигурно е много тъжно да станеш на 40 години и изведнъж да се окаже, че цял живот сте били двуяйчни близнаци с брат ти.. :(

Значи всичко са само едни догадки. Щяхте да сте еднояйчни само и единствено, ако бяхте еднакви - това е определящото при всички положения.

Значи си има друго обяснение, например, че плацентите са се срастнали, но не и че произлизате от една яйцеклетка.

Или някой от вас си е сменил пола или има синдром на Търнър, тоест ДНК мутация.

"от Лондон" ще предпочете все пък да са двуяйчни, защото единствената възможност да се родят еднояйчни с различен пол е...единия брат да мутира и да се превърне в полу-момиче, но не съвсем.. Надали ще й е много приятно да се окаже, че е мутант, защото: Клиничните изяви са видими още при раждането лимфедемата на краката и/или ръцете е типична находка. Засегнатите развиват типичен патоморфологичен комплекс нисък ръст, широк гръден кош, ниско разположени уши и кожна гънка, свързваща основата на черепа с раменете. Понякога се наблюдават също умствено изоставане и различни комбинации от следните състояния хипотироидизъм, диабет, вродени сърдечносъдови дефекти, скелетни малформации, нарушено зрение и/или слух, бъбречни малформации (т. нар. бъбрек-подкова) и др. Повечето засегнати момичета нямат менструация и страдат от безплодие.

И как разбрахте, че сте еднояйчни ? (защото не сте , де... съжалявам ако ви развалих вечерта!)

Явно са ги лъгали нещо като малки, горките деця. Как да й обясниш просто, че ако близнаците са еднояйчни, на практика са един и същи човек, копиран с всичкото му ДНК, какво остава за определящите пола хромозоми!

Jeni

Нищо ново под слънцето! И преди тях е имало такива случаи! Сиреч-генетиката е непредсказуема! Иначе девойките са симпатяги!

"Двете обаче наистина са двуяйчни близначки" - с това изречение отиде на кино сензацията. Двуяйчните изобщо не са близнаци - просто сестри родени по едно и също време. На всичкото отгоре при този случай е възможно и бащите да са двама :)

Стою

И двуяйчните са близнаци, дори да са от различни бащи. Износени са едновременно от една майка.

Разбрахме, че са близнаци, де, от там започнахме. но "Двуяйчните близнаци могат да бъдат с различен цвят на кожата или от различни бащи. Тяхното ДНК е еднакво само наполовина, както при обикновените братя и сестри." - научен източник Остава въпросът къде е сензацията в новината, след като е описана норма?

МАй е имало групов секс!

Крайно време е медицината да конкретизира въпроса с близнаците, еднояйчни и двуяйчни и ги обозначи с отдели медицински термини. Еднояйчните близнаци са винаги от един и същи пол. Те представляват интерес, в смисъл, кое кара оплоденото яйце да се раздели, на две, на три... Двуяйчните са просто две едновременно, или в кратък период от време, оплодени яйцеклетки, които при естествено раждане, започне ли да се ражда едното дете, след него тръгва и другото. Тук няма никаква сензация, да не говорим, че е възможно да са и от различни мъже, лошо няма. Инвитро е по подобен механизъм, но по изкуствен път. Затова при тези процедури близнаците са доста често срещани.

както и двуяичните могат да са сущо от 1 пол както в този случаи. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

и к'во от т'ва?!

Приличат си - уста, нос, форма на очи, вежди, вероятно уши и пр. Най-важното е, че са много красиви и симпатични, браво на родителите им!

Това не са двуяйчни близначки. Това са двумайчни близначки.

Само някой да ми обясни, къде е новината, две млади девойчета..., абе хора.....

Докато не схванете, че това не е раздела за новини, много има още да се чудите и не разбирате...

Нищо толкова странно. И аз имах колежка, която имаше двуяйчна близначка. Е, няма толкова голяма разлика между две сестри! Сякаш бяха пълна противоположност във всяко отношение. Едната руса, другата-тъмнокоса, едната слаба, другата-пълна...че и по характер бяха много различни! Едната обожаваше точните науки, другата -хуманитарните. Трудно беше да повярваш, че изобщо са сестри.

Да, и тъкмо затова двуяйчните са само условно наречени близнаци. Всъщност са братя/сестри, заченати по едно и също време. Като се родят котенца от едно котило - никой не ги нарича близначета, ами братя и сестри :))

След лечение при невъзможност за забременяване много често се раждат близнаци - в повечето случаи разнояйчни, защото като част от терапията е прием на хормони, които засилват дейността на яйчниците. Следователно никак не е трудно вместо една яйцеклетка да се образуват и отделят две, а сперматозоидите са милиони, така че многоплодната бременност е налице. При това положение двете деца (от един пол или момче или момиче ) могат да си приличат като обикновени братя и сестри, но могат да бъдат и напълно различни. Така че случаят не е изненадващ.

Е няма по-тъпи от Англичаните. Щом направиха световна новина това, че две двуяйчни близначки са с различен цвят на кожата. Чудно ми е как ли ще реагират ако разберат, че двуяйчните близнаци могат да са от различен пол. (брат и сестра).

- Вие, братя ли сте? - Не, ние сме близнаци! - Е, близнаците не са ли братя??? - Не винаги... ние, например сме сестри!

След Шварценегер и Де Вито, нищо не ме учудва :))

И ние си имаме такива близначки Ивайла Бакалова и сестра и.

Да бе, как не се сетих - едната тъпа,другата проста ;едната шъшка, другата съска;едната се прави на праведна;другата просто още търси голямата лИбоФ....ноооо като цяло са еднакво противни парчета.

Преди девети септември единият брат бил жандармерист, другият партизанин. След девети септември партизанина го преследвали, че имал брат жандармерист. Жандармериста ползвал превилегии, защото имал брат партизанин. Тези красавици ще имат подобни проблеми.

Не знам далавера има ли като брат ти е терорист..... ;)

Зависи, кой ще победи.

Като гледам "Иван" май е комуноид, защото ми се струва, че известният виц за партизанина и жандармериста нещо не му допада! ;-)

може да са от една майка и двама мъже-още повече че са двуяйчни -явно майката е имала две овулации в един цикъл с няколко дена разлика -с единия баща е била по време на едната овулация , а с другия по време на втората овулация -много е просто

ГЛУПОСТИ!

Гледам тук как някакви глупаци, които не са наясно нито с с биологията, нито с генетиката, пишат за неща от които не разбират, че били глупости! А то всъщност глупаците са те - "РР"! Голям смях! :-)))

Абе щом не лаят. Както се казва в оня виц.

Най-красиви близначи ето савецки близначки, нет евротолерастки

и няма такива изгзъици като еднояйчни и различна визия - всички са девчонки по калъп.

Ама това е съвсем нормално и аз имах съученички близначки мургава и руса. Двуяйчните близнаци е възможно да не си приличат. Виж при еднояйчните е друго.

И в какви обикновени случаи в живота е необходимо да се доказва, че са близначки, та чак да си носят актовете за раждане и да ги показват? тъпи кифли, които искат да са интересни. А да не говорим за критериите на тези , които тук ги смятат за красиви. Бялата е болезнено бяла като албинос, а черната - тя си е черна - чак пък красива- не.

Продължавайте да пишете - , идиоти. Това само показва колко е прав един човек за "матряла"

Нищо ново под слънцето. Имах две такива съученички, българки.

Много много сладки.

Супер са! Черната за мен.

Баща им е кавказец? "Caucasian" в случая е "човек от бялата раса".... Учете английски, много сте зле.

хахахаха, чак сега разбрах статията

Може наистина да е "Кавказец", имайки предвид негърчето :)

Оправиха грешката. Поне взимат акъл.

Според мен, майката ги е заченала с двама мъже :)

Е, и?!