Майки кърмиха групово в мола

С призив, че кърменето е нещо нормално и всяка майка ще направи най-доброто за детето си, около 20 майки се включиха в инициатива за кърмене в столичен мол.

Обратно в новината

Коментари - Майки кърмиха групово в мола | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Темата е повече от банална вече!Мисля,че охранителят е бил малко повече от,,стриктен'', а майката -повече от докачлива.Охранителя едва ли би си позволил забележка на чужденка(в ,,Карфур'' до топла витрина съм виждала подобно) ,а нахаканата майка едва ли би го направила на Запад.Мисля,че се преиграва.Стига вече!!

Много ми е чудно, как така толкова много хора се изказаха против кърменето на обществено място (при което гърдата е закрита от главата на детето и почти не се разбира какво се случва), но нищо не казват, когато повечето плажни кифли се появяват топлес на пясъка? Хората сме БОЗАЙНИЦИ. Кърменето е най-характерния белег, по който се различаваме от много други същества на планетатяа

Тия пък с минусите се насраха. Ама специално са се намърдали в темата, защото много ги интересува!

3aмaян

Хора, преминахте всякаква граница! Майки и критикари - спрете се! Крайностите винаги са били неприемливи! Едните напук ще кърмят в МОЛ-а, другите ще говорят за вимета. Просто отвратително!

П.П. Четейки коментарите досега, изпитвам голямо разочарование от интелекта и самочувствието на коментиралите, става ми жалко за тях. Жалко, че в страната ни има толкова мозъчни донори и интелектуални инвалиди.

Абе защо няма нито една хубава от тези дето парадират с това кърмене. Вече имам чувството, че това с кърменето е избиване на комплекси от недотам привлекателните и разплути майки. а и ми е много ненормално да гледам вече деца на 1.5 -2 години да бъдат кърмени. Сорри, ама това вече е гранично.

оляха се!и ние сме били майки ,но чак толкова...но това всичко е породено от тоя тъп сайт Бг мама.там е сборище на патки

Моята най-искрена подкрепа за постинга.По-големи лигли от тези в БГ-мама-им, няма.Едно е да гледаш у дома как съпругата ти кърми мъничкото човече борещо се с гърдата, и съвсем различно друга жена.Това е нещо интимно в такъв период от живота на жената, но иди обяснявай на лигавите и скандални кучки.Деградацията и деформацията на обществото започват от такива дребни на вид неща.Няма да се учудя ако започнат наред с показването на гърдите си на обществени места, да започнат да показват и органа от където са излезли "специалните" им деца, дето трябва да бъдат накърмени в мола.

Да наречеш кърмеща жена "скандална кучка" ...Без думи. Апропо, първата скандална кучка, която съм видяла е картината на кърмещата Богородица :))

Бен,явно само името ти е западно.Много простотия лъха от коментара ти.Първо най-вероятно нямаш деца иначе би разбрал,какво е да идеш на разходка с бебето и то да огладнее преди да сте се прибрали.Или сигурно с невероятната си логика ще ми кажеш че майките не трябва да излизат на разходка.........Деградация е твоето малоумно мислене и не запознатост със темата.В цяла Европа кърменето е нещо НОРМАЛНО.И да те осведомя не е за 'специални' деца.....Ама какво да ти обяснявам като от коментара ти личи интелектуалниат багаж-по- точно липсата на такъв.

Еее, тия майки се наси*ат вече. Никой не е против кърменето, но нали трябва да има борба срещу някакъв враг. Ако ще се разреши кърменето на бебета, трябва да се разреши и правенето на такива на обществени места. А защо не и свободно отделяне на всякакви телефни флуиди, все пак човещина е.

Към гилдията - вероятно като гледам са те правили точно така на сред нивата. Към мадамата, която явно не е кърмила, за да си опази прелестите - епитета, който спе писали е вероятно точно за такива като вас и на вашето интелектуално ниво. към някой - привлекателните майчета не кърмят, а се пазят да не им се развали бюста. И деца ражда, за да вържат такива като вас, ама и после се равеждат.

Сега е ред на акция по масово плющене в мола, или по-добре, на площад Батенберг, че повече народ може да се събере... После видеокасетата се продава на Vivid entertainment и изплащаме външния дълг на България...

Майка съм на две деца,които съм кърмила.За мен,а и за всеки нормален човек това е интимност между майка и дете.Категорично съм против кърменето на обществени места и от хигиенична и от естетична гледна точка.Драги кърмачки,изживяващи се като героини,разберете,че ваденето на цици с мляко е приятна гледка само за самото семейство или за някои изтрещяли перверзници.Престанете да се правите на хипита или на дойни крави!

Точно! Кърмещите дами парадират и е направо мерзко поведението им, така, както е мерзко поведението на разгонили се тинейджъри, натискащи се на публични места. Какво търси майката в МОЛ-а? Ами всичко друго, но не и здравето и спокойствието на отрочето си . Защото в изкуствената среда (централна климатизация навсякъде) дори и при най-високия клас климатични инсталации и филтри се споделят твърде много бактерии и вируси, които за малките човечета са изключително опасни. Но къде да знаят това въпросните майки-очевидно е , че да се шляят по витрините и да клюкарстват е висше удоволствие (последен писък на халтурата)!

Свалям шапка за абсолютно точния коментар!

Мили майки, моля да ми обясните как спазихте елементарните хигиенни то не са условия , но да ги наречем в МОЛА. Искам да се науча от вашия опит как се кърми в мола

и каква е идеята не мога да разбера, да си показват гърдите или да се правят на интересни? не е ли по-добре да се прави дискретно и да не се парадира с това. тази побъркана мода или извращение по-точно тръгна от америка. ако имах дете в никакав случаи не бих се показвала така, точно защото това е лично и интимно.

това си е чист ексхибиционизъм. нарушават правата на детото тия. много криво-разбрани са техните права.

Тези майки ли са баби ли са ,дъртотията не прощава на никой. Млада съм и не бих се разголвала на публично място пък на тяхната възраст е много грозно. Това по отношение на нуди напъните на тези супер женища. Колкото до кърменето не е ли нещо лично и важно за бебето????

Що за глупости сте написали,хора. В цяла цивилизована Европа това е нормално и прието (а други части от света не знам). Кърменето е хранене, не е публично разголване или секс. Сандвичи набивате по улицата, ама жените трябва да се крият, за да си нахранят бебетата, щото някакви малоумници са скандализирани или зяпат похотливо. А за сравнението с канибализма нямам думи. Не знам какво IQ трябва да имаш, за да не различаваш нормална грижа за отглеждане на същество с увредата на такова.

Това с канибализма беше шега - адресирана към оня със секса по пейките, а не към бебетата и кърмачките.

Извинявам се в такъв случай.

Просто разберете,че тази гледка не е по вкуса на всеки,на мен ми е противна,въпреки,че имам две деца.Вимета в Мола на нормалните хора не им се гледат,а пропо в кой европейски мол видяхте кърмачки,че аз доста пътувам и пазарувам по света и нещо не съм ги срещала?

нормална грижка за бебе- кърмаче само в спокойна домашна атмосфера- колкото по -малко вируси и бактерии във въздуха и около детето и майката, толкова по-добре - така като ти чета простотиите, ти нито си кърмила, нито имаш хабер - в западна европа не се гледа с добро око на кърменето на публични места - правят го някои от жените с по-нисък социален статус, но не е приоритет

срамота е в днешно време в Eвропа да се води тази полемика! разбира се, че може да се кърми на обществени места! аз имах колежка, която кърмеше по време на лекция и това беше толкова разбираемо и никого не вредящо! и продължава да си е интимен акт между маüка и дете, никоü не може да им го отнеме!

Аууу,кърмене по време на лекциии,направо героично!Но едва ли на студентите им е било приятно,това е дискриминация към хора,които са отишли да добият знания,а не да гледат виме!

никоü не гледа виме - всеки си слуша, детето си яде... аман от тесногръдие!!!

Мили майки, когато аз кърмех моите деца се спазваше определена хигиена! Най-малкото гърдата следваше да е измита преди хранене. Това е малка част от общата хигиена, необходима за отглеждане на здраво бебе. Освен това, за мен кърменето е един много личен акт. Тайнство, така да се каже! Не разбирам това парадиране! Когато хората са създали условия за нещо, редно е те да се използват. Стаичката не била удобна? А при навалицата е удобно!? Колкото до естествените нужди, считам, че са не една и две тези, които не следва да се вършат на обществени места.

Май сте кърмели доста отдавна, през миналия век. Пояснявам, доказано е, че миенето на гърда преди кърмене е само бабини измишльотени, но разбира се ако преди това сте ги използвали за нещо друго те би трябвало да се измият и дезифекцират. Моля всички мамчета, които тука пишат, че се срамуват/ са се срамували да кърмят, когато бебето си е поискало, а преди това и сега се разголват без да кърмят, да се въздържат от коментари.

То и секса е нещо нормално. Тогава не виждам защо да не почнат всички да го правят на пейките в мола.

И канибализмът в природата е естествено явление. Ще те сготвя с праз лук.