Прекаленото дезинфекциране вреди на децата

Белината - предпочитан от много семейства дезинфектант, може да навреди на здравето на децата, показва белгийско проучване.

Обратно в новината

Коментари - Прекаленото дезинфекциране вреди на децата | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи няма никаква опасност за българските деца - те и без това от раждането си живеят в мърсотия и боклуци наоколо, в кал и дупки, пълни с тиня и тухли.

Ако от един човек можеше да с еправи генерален извод, всички изследвания щяха да се правят с един човек. Сещаш ли се как лесно генерализираш от собствения си опит, който стесняваш само до себе си. Ако вкараш в опита си и мнението на доста други хора (стига да можеш да възприемеп тяхното мнение и да го "смелиш"), ще постигнеш повече вернота в това, което опитваш да твърдиш въз основа само на случилото се с теб. Белината сама по себе си е отрова. Хигиената сама по себе си е полезна, когато е в някаква мярка. Вредно е и много мръсно, и много чисто. Това е изводът, който науката хигиена отдавна е направила. А индивидуалното здраве зависи от мног фактори, не само от хигиената. Зависи и от наследственост, и от психика и от хранене, и от стотици неща.

Ами тя белината е твърде евтина. Предполагам, че идеята е да се ползват по-скъпи препарати (много от тях пак с белина).

Не е това идеята. Идеята е, че хората са прости и не знаят какво им правят. Когато в детската градина жена ми каза за вредностите, половината от родителите реагираха остро, а едан се изцепию: "Боже опази!", като имаше пред вид Господ да я опази от жена ми. След 6 месеца директорката беше вече проверила факите и много от вредностите бяха преодоляни. Но не и белината. Купих алтернативни препарати, много скъпи, и ги дадох на градината. Не ги употребиха, защото ХЕИ не позовлявало друго, освен белина. И до днес чистят с белина и вони, та се не трае. Та казаното показва колко прости са хората, а не трочно за евтините препарати. Всеки с изводите си де...

Ха добър ден! Продължавайте да държите децата в стерилна обстановка, не ги пускайте навън от октомври до март, давайте антибиотик за всяка кихавица и после се чудете защо са толкова страшни вирусите и защо са такива болнаваи хлапетата.

По-скоро прекалената дезинфекция /а белината е силен деинфектант/ води до това че организма на децата почти не се сблъсква с по-безвредните битови бактерии и вируси. Следователно имунитета не се тренира и при среща с истински болестотворни бактерии или вируси, реакцията на имунната система е бавна и неуверена. Казват че лабораторен плъх не може да живее и един ден на свобода, умира от някоя болест, която нормалните диви плъхове и не забелязват даже. Интересно дали са правени сравнение между белината и други химикали, или проблема е че белината е твърде ефтинка и трябва да се забрани?

Напълно сте прав/а. В тази връзка се замислих колко циганета с грип сме виждали. И май не са много, независимо от вечно висящите им ... секрети над горната устна. Криворазбрана цивилизация е това пазене на децата от природата. Културни хора, чиито деца са виждали жива кокошка само на картинка, да не говорим за други животни. Или пък колко е ужасно, че си лапнало ръцете като ровило детето не знам къде. Какъв е верният път, вече не знам...

Не е по-скоро това. Белината уврежда и създава алергии и свален имунитет. А това, което споменаваш, не е точно по темата с белината. Също е вярно, но не е алтернативно обяснение, а съвсем друго.

Басейните лятото се дезинфекцират с големи количества хлор и у нас не се следят нивата. И в басйните децата стоят с часове..така че не е само белината в къщи

На децата, а и на възрастните, им вреди най-вече това, с което ни пръскат непрекъснато прелитащите самолети, оставящи бели следи по небето. Няма такива вируси-мутанти! После в аптеката ни пробутват хомеопатия и други съвременни вълшебни "достижения" на фармацевтичната индустрия и така цикълът се затваря!

Затова ли оня луд немец разби самолета в Алпите? За да разпръсне повече вируси-мутанти ли? Край, вече няма да се разхождам в Алпите! ;-)

Престанете да промивате и без това задръстените ни мозъци с американско-сороски лъжливи "изследания", проведени уж под арбитража на най-голямото зло за Европа Белгия, която се оказва източният фланг или Петата Колона на империалистическите ламтежи на Новите Господари. Подобни "шокиращи" новини имат бруталната цел да дезинфицират до последната сива клетка нашите все още действащи съзнания. Дори и най-заблуденият нещастник знае, че изброените в статията страшни болести като тонзилит и грип се създават изкуствено в тайни лаборатории и подземни изследователски центрове на Новите Господари. Тяхната страст за власт обхваща не само създаване на болести за поразяване на тялото, но най-вече психически оръжия, едно от които е пансексуализма. Тази коварна болест поразява главно политически и идейно неорентирани младежи, които се обръщат изцяло към развратния нагон в себе си и приемат за обект на задоляването му предимно субекти от собствения си пол и по този начин намаляват драстично населението на Земята, което е крайната цел на Някои Елементи. Под идеята за вредата на белината се прокарват на подсъзнателно ниво безкрайно опасни идеи и Зависимости.

Брей, значи страшната ангина, от която често боледувах като малък, била продукт на империализЪма? Ето как ни събориха хубавия социалистически строй! А пък аз си мислех, че бившите комунисти сами събориха бай Тошо, след благословията на Дядо ИВан!

На 68 години съм. Висока съм 160 см и тежа 60 кг. Семейна с 2 големи деца. Изглеждам на 48, така ми казват. Почти всяка вечер си пийвам по 50-100 мл ракийка със салата. Не бях боледувала от грип от студентските ми години. Реших, че трябва да сваля 5-6 кг. Спрях ракията за 1 месец. Започна гърлобол, после цистит, след това 2 седмици кашлица. Отново започнах да си пийвам. Всичко ми мина.

Еми организмът ти е свикнал по този начин...при промяна явно реагира остро

Да сте жива и здрава, госпожо! Но 100 мл на вечер... не граничи ли с битов алкохолизъм?

Няма значение с какво граничи. Важно е тя да се чувства добре, а и никой да не се оплаква от това. Другото не е наша работа.

вреди надецата на лекарите, защото не магат да се сближат с друга фармация по болести на децата и с ин витро център относно стерилитета им, придобит от стерилизация

Белината отделя хлор. Хлорът е силно отровен - поразява дихателните пътища и предизвиква възпалението им, а при високи концентрации причинява и смърт. На 22 април 1915 г. е използван за първи път като бойно отровно вещество, през Първата Световна война. Край белгийското градче Ипър немците отворили 6 000 метални балона, пълни с хлор. За минути се образувал огромен жълто-зелен облак, тежащ 180 тона, който се придвижил към позициите на френските войници. Смъртоносният газ проникнал във всички укрития. Резултатите били зашеметяващи. Хлорът поразил 15 000 души, 5 000 от които загинали на място. Това била и първата химическа атака, която показала ефикасността и ужасяващите резултати от бойните отровни вещества.

А пък аз си мислех, че при Ипър е използван отровния газ ИПРИТ! Явно тоя Ипър са го използвали като опитно поле за отровни газове! ;-) И тези войници защо всяка година са ходили край Ипър, та да ги използват като опитни мишки, а? :-)))))

Откога и викам на жената да му даваме да пие ракия,а тя все белина му налива,ниедната !

ама ха, как не я срам :)))