Отхвърлиха иск срещу Джеймс Камерън за „Аватар”

Апелативен съд в САЩ е отхвърлил иска на художника Джералд Моравски, в който се твърди, че идеята за филма “Аватар” е открадната от него.

Обратно в новината

Коментари - Отхвърлиха иск срещу Джеймс Камерън за „Аватар” | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То и ние с тайфата се каним да заведем дело, но нали не сме и не можем да станем пълнолетни, съдът все ни отказва.

Ако има нещо което е крадено със сигурност това е Дървото на живото за първи път написано от писателя Джейм Роулинз в "Амазония".

да, бе.... за някой, който не е чувал за Игдрасил - може и да е оригинална идея на Ролинс.... :))))))))

Не е същото. Дървото на живота е съвсем различно нещо. Не си чел книгата. Препъръчвам ти я. Игдрасил от скандинавската митология е нещо друго.

хиените и чакалите се нахвърлиха върху плячката. Където играят много пари, винаги се намират тарикати, които се опитват да щипнат от тях.

Ха, имало летящи острови и огромни дървета. Без майтап - това били едни от основните тези на обвинението за кражба. Кво като тия неща ги има под една или друга форма в произведения от последните 100 години. Като символа на огромните дървета като Дърво на Живота датират от хилядолетия в митологиите.

По-интересно е какво ново ще покаже в Аватар 2,3 и 4. Защото май този път само визуалното няма да е достатъчно, а трябва да има и готин сюжет.

Големият Камерън направи "Аватар" като филм, утвърждаващ взаимовръзката между всички живи същества на една планета и необходимостта да пазим природата. В същото време филмът е и алегория за американската политикта на ограбване на богатствата на чужди земи - ако не става с добро, то с агресия. Именно затова Камерън не получи Оскар за филма "Аватар"! Такъв бе присъден на посредствения филм "Войната е опиат", носещ обаче точно тези послания, които са и същността на Световните кукловоди. Последните не могат още да простят на Камерън, затова са и тези съдебни дела.

Филма има високо визуално ниво, но историята нещо не ме грабна. Титаник е шедьовъра на Джеймс.

Ако не са ефектите, Титаник на Камерън всъщност е по-слаб като филм и от версията на Холмарк с Катрин Зита Джоунс (излязъл по същото време).

Ако не са ефектите Аватар е на нивото на Путкахонтас.

идеята за Аватар е на Стругацки, и преди няколко години все още живият тогава от двамата братя специално уточни, че няма да съди Камерън за правата, защото идеите са за това- да се разпространяват и да разширяват мирогледа.

Въобще не ми хареса този филм, помъчих се да го разбера и да погледам поне 30 мин., но не ми се получи:-)

Не се притеснявай. Липсата на въображение не е нито престъпление, нито болест, но е, как да кажа... като да ти липсва вкус и обоняние.

са измислили и планетата Земя.

И кацането на Луната.