6 хранения на ден за здравословно отслабване

Храненето често и по малко - по примера на холивудската звезда Дженифър Анистън, може да помогне на хората да отслабват по здравословен начин.

Обратно в новината

Коментари - 6 хранения на ден за здравословно отслабване | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Таратанци! При по често хранене стомашно-чревния тракт не може да усвои напълно приетата храна, и в крйна сметка до изхождане на несмляна и неусвоена храна. Ефекта е почти същия като при еднократно преяждане. Неслучайно яденето три пъти на ден се е наложило във времето.

ТЕ ТАЯ СТАТИЯ Е АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА ЗА ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ!!! НАЙ-НАКРАЯ НЕЩО НА МЯСТО В ДИРА...

Отслабва се с бой и глад. Глада е ясен, за боя - ами или трябва да хвърляш бой, или да ядеш бой.

Личи си по островитянския манталитет.

Така е повече хранения, забързан метаболизъм, е, разбира се не 6 натъпквания до забрава! И, най вече следене на калорийният баланс, не повече от 2500к за 80-85кг мъж с ниска до средна активност...но, ако работата ви е напрегната, физическа или изискваща много енергия може и 5к да приемете и пак да не пълнеете Проблемът с многото хранения е липсата на време за това....

А защо не си признае че си е правила липосукция като по-млада?

Миналата година почина татко, най-силния и непоносим удар в живота ми. Ослабнах 5-6 кг, което е прекалено за мен.Животът ми се преобърна,психически съм сломена, и грам не съм наддала оттогава, макар,че се храня нормално. На никого не пожелавам такова ослабване

Зомбиращи информации, манипулиращи днешния човешки полуфабрикат. Всичко ново е добре забравено старо - е казал древният мъдрец. РЕцептата за правилно хранене на дедите гласи: ставай от масата леко гладен, а не се тъпчи. Тези ам. актриси забравят един от най-важните принципи на здравословното хранене: човек трябва да се храни бавно и с удоволствие и с вътрешна благодарност. Да се храниш с непрекъснатата мисъл колко калории приемаш и да не би да превишиш нормата и спец. режима, който си възприел като "здравословен" ,е равносилно на болестно състояние. Защо ли от анорексия и буллимия страдат само жени?!

Невероятна глупост е тая. Многото малки хранения са ЕФЕКТИВЕН начин на хранене, т.е. организма абсорбира по-голям процент енегроносители, а чревните бактерии - по-малък. Е тогава какво излиза? Ако изядем същото количество на 2 пъти, ще усвоим по-малко енергия, и следователно ще отслабнем повече. Просто и очевидно е, ама глупостта нняма граници...

И колко хора имат време и възможност да ядат 6 пъти на ден? Че то трябва през два часа и нещо да сме на масата

Не е задължително да сядаш на масата. Достатъчно е да хапнеш един плод или зеленчук.

чудя се какво още да изям, че да заслабна...

Напълняването е показател за липса на секс. При 3 пъти на ден няма напълняване . Слаб кон - добър бегач, слаб мъж - добър ебач.

Фамозна логика..

А пък моя е дебел ама потентен за трима!

Много трудно е да поддържаш добра физика само като странично занимание. Спортуване и правилно хранене отнемат много време, пари и усилия. Необходима е строга дисциплина, което трудно се съвместява с работния ден от 9 до 5. Например, вечер след работа съм изморен физически и психически, не мога да направя пълноценна тренировка. А ако въобще тренирам нещо, у дома още от вратата си лягам от умора. Сутрин пък е трудно да стана три часа преди работния ден, за да тренирам.

Toni

Добре. За спорт и задравословно хранене всеки ден хората нямат условия. Но да полаг малко старание де. Е не слизат от колите. Малко движение няма да навреди никому. А за яденето- има ли желание ще има и начин. Иначе оправдания много.

Бе ти не беше ли на некъф остроф? Ма то на който и свят да си, като кибичиш 24/7 на компа е 'се тая!

Стара немска поговорка - "дебел концлагерист няма!"

Каквото ти се яде - яж, но с мярка

Нещата са много по-сложни - дали ще отслабваш зависи от метоболизма - най-вече от работата на щитовидната жлеза. Зависи от бактериите в червата, от това колко и какви въглехидрати яде човек - плодове и захар са добри - тестени не са добри. Зависи и от това дали се смесват въглехидрати и мазнини - при наличие на въглехидрати тялото ги взима тях за енергия, а натрупва мазнините - ако ядеш само едното или само другото е много по-добре. Хляб и пържола би било най-лошата комбинация - има една диета ядат по 30 банана на ден и отслабват, има и друга диета ядат по 400 грама захар на ден и те отслабват има и оризова диета и те отслабват - обаче като се смесят с други неща ефекта е съвсем друг вече.

Как можеш да твърдиш, че захарта е полезна, а още повече, че от нея се отслабнало! Това е безумие, захарта е вредна, не само за теглото, но и за организма като цяло. Най- добре е да се изключи тотално от менюто.

Не го твърдя аз - има много проучвания по въпроса. Никой не яде просто захар - захарта я слагат в сладкиши и тестени изделия - затова си с грешно впечатление.

Най много захар макар и под формата на фруктоза има в плодовете- Е И ТЕ ЛИ СА ВРЕДНИ БЕ РАЗБИРАЧ??????

Напълно съгласна на основание на личния опит с едно уточнение: внимава се какво по кое време се яде. Така се смъкват средно между 1 и 2 кг на месец и стресът е сведен до минимум. Към режима се добавя редовна физическа активност - кой каквото обича, важното е да му харесва.

Това, което ми харесва е да ям доволно, на корем. Храната ми доставя усещане на стабилност и задоволство. Помага ми да се справям със стреса. Всички други удоволствия - алкохол, секс, шопинг, са скъпи и носят мимолетно удоволствие.

Ставаме двама:) Освен това жените се делят на два типа: слаби и хубави.

Нещо почна да ми писва от тия диети... Проблемът не е в теглото, а дали ви приемат такъв какъвто сте! И дали ви пука от това! Хапвам си и си пийвам и правя неща които трябва, също така хората около мен са щастливи! Който има време за губене в глупости да пробва - месеци глад, месеци вечерно хранене, месеци сутрешно, разделно, през ден, натъпкване и т.н. А той организма сам си знае какво иска - само трябва да го чуеш...

Това е типично оправдание на хора, които оставят тялото само да си решава как да изглежда (дебело), вместо да се вземат в ръце. Който иска да постигне нещо по въпроса, винаги ще намери време и начин.

Тука пишеш разни глупости като че ли смъкването на килограмите е най-лесното нещо на света. Това всъщност си е доста трудно. Не просто - решавай и хайде, защото тялото си има свои закони.

6-хранения на ден...по часовник и грамаж... защо трябва да сме бройлери. В последните години нашумяха режими в които се яде 1-2 пъти на ден, но се набляга на качествена храна. Прочетете за warrior diet, leangains и тн диети.

Това с 6-те хранения действа, ама много сложно. Ако ходиш на работа и имаш по 3-4 срещи на ден просто е невъзможно да го спазиш. Най-ефективно си остава по 1 час спорт на ден.

О, само със спорт не става. Няма ли контрол на храненето, можеш да се спукаш от спорт, резултат - никакъв или незначителен. Най-ефективно е ограничение на храната плюс спорт.