Историята на една емигрантка - Нина Добрев

Родена в София през 1989-а - годината, в която пада комунистическия режим в България, Нина от малка свиква да преодолява граници.

Обратно в новината

Коментари - Историята на една емигрантка - Нина Добрев | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Майка и с много противни зъби, язък и за парите на Нина!

Прав си Nick.Тоя Батко слуша какво му казват другарите.Имаше един такъв преди време.Използуваше името"пари нЕма"Същите глупости говореше,а може и да е същия трол но с друго име

Някои неща от "историята", и то свързани родителите са свободни съчинения и измислици. През 89-та година, бащата Камен е на 30 години, със завършено висше - ВМГИ и стаж като инженер поне няколко години. Майката Михаела е фотограф и художник в България. В началото мнозина минават през непрестижни занимания, но това е пътят на повечето емигранти. Смисълът на написаното от мен е, че като се поднасят такива истории, нека бъдат максимално достоверни, а не изсмукани от пръстите.

се работи на няколко места едновременно?

БATKO

А бе, от два милиона емигрирали и само една бяла лястовичка. Всички останали - чистачи, сервитьорки, ибрикчии. Та то в България колко хора успяха за тези години, като цяло шансът на емигрантите е много по-нисък. И това въпреки лошите условия, създавани от същите тези държави, които рекламират да ходят младите българи да им робуват там.

"Всички останали - чистачи, сервитьорки, ибрикчии. " представа си нямаш за какво говориш

Някой тук каза много правилно - тя не е имигрантка, а родителите й. Тя реално си е израстнала канадка. Иначе е готина, макар че не следя изявите й, и ми е приятно, че е известна и не крие, че е от български произход. Дано да пробие още, а не да си остане дотук.

На външен вид абсолютно безцветна.И какъв труд само-намазала си една филия,станал сандвич,мнооого трудно.И това,че бащата е заминал преди 1989 ми е много подозрително.Абе измислени герои на нашето време...

Ей, много искаш да принизиш всички успели, че да не се чувстваш като последна дупка на кавала. Виждам, че не ти се получава особено. На посоченият пример в статията можеш да кажеме само БРАВО и да замълчим и да си правим изводите! А и от статията става ясно, че баща и е заминал 1990г...

... заминал е 91ва...

Трудно може да се каже, че това момиче е безцветно! Естествено красива е, дори блестяща! Що да вкус.....!?

И ти да извиняваш, но изглежда че ти си най-тъп, щом не схващаш разликата между доказан инженер и недоказан артист. А между другото, докато миеш чинии в Лондон, ще ти обясня , че художниците, които цитирам в предишния си пост също са артисти като социална категория. Като си пооправиш английския ще рабереш , че "артист" произлиза от "art", което означава изкуство и обхваща всички сфери на изкуството. Проддължавай с чиниите, за да не те ударят с надницата!

Професоре, щом започваш коментара си с репликата "ти си много тъп" е ясно колко си умен и какъв човек си. Поне ставаш ясен на публиката... Историята на тази българка е показателна и тя и най-вече нейните родители заслужават само адмирации. А на Милко Балев сина не го давай за пример, защото той е роден с открадната сребърна лъжица в устата, а не се е борил със зъби и нокти за успех.

он бега............дека...........у канаду - щерка му вампиряса у америку

Съгласен съм с коментиращите, че в България никак не е лесно... даже доста по-трудно се оцелява. Но вместо да принизявате това, което е постигнала, я се замислете, какъв е извода? Оказва се, че в България търпиш лишения години наред, но не получаваш сигурност и отплата за това. А в Канада търпиш лишения и все пак един ден успяваш да се измъкнеш от несигурното си положение. Ето ТОВА трябва да коментираме! Ето над ТОВА трябва да поработим, за да се промени. Вариантите са това, което пише на Народното събрание "Съединението прави силата" - т.е. да се обединим наистина като гражданско общество и да не позволяваме игричките на продажните политици. Или... след като "една птичка пролет не прави" да оставим хрантутниците сами да се оправят без будали, които да има плащат масрафите, т.е. да емигрираме.

Дребни, завистливи, злобни душици...колко много такива все още има в България, а някои са емигрирали и пак са си останали такива. По времето на соца се реализираха като доносници и кариеристи в различните учреждения и партията и държавата, а сега се изявяват основно в интернет. Много е страшно, че истински позитивните коментари са под 5 %. Хора, осъзнайте се, това не е статия за Николета или Златка. Ще осъзнаете ли някога какви нещастници сте?

Да ме извиняваш Нео, ама си много тъп! Ценностната ти система и представите за усилията , необходими за истинско признание и успех са в пълен хаос в главата ти. Изтипосаните на снимката средностатистически статисти в Северна Америка по нищо не се различават от Златките и Николетите, които цитираш в амбицията си да гонят популярност. И да не бъда голословен: Да си чул нещо за успеха като художник в Италия на разглезения в миналото син на Милко Балев-Калин? Един от най-продаваните съвременни художници и не къде да е , а в Италия. Познавам още трима , които продават в Италия и Испания и то не зле. Да си чул нещо за дечурлигата , които на времето създадоха непретенциозния "Правец 8' ? Почти всички са в САЩ, а много от тях на елитна работа в Силиконовата долина. С един от тях служих войник в елитно свързочно поделение и мога да кажа , че още тогава превъзхождаше с класи останалите , но самонатрапването с цел популярност беше последното нещо, което го вълнува. Когато тази направи роля за която да заговори света, тогава нека ми я натрапват като пример за подражание. Спирам , защото може би си се запотил под фонтанелата, опитвайки да осмислиш написаното. Погледай малко фльорците на снимката , за да възстановиш!

Щом слагаш знак за равенство между Нина Добрев и майка и и нашите плеймейтки Златка и Николета, явно имаш някакво психично отклонение. Елитните свързочни армейски поделения от времето на соца не са ми пример за ниво на интелигентност. В ония времена там бяха основно мамини синчета на тогавашната партийна върхушка - може би и ти си бил един от тях, иначе какво ще правиш там? Знам го добре, защото и аз служих редовната си служба по времето на соца. Така че не ми давай за пример децата на бивши номенклатури. Нормално е те да са пазят от известност, крадците винаги са били потайни.

Айде, айде, големи обяснения, голямо нещо. Просто научи английския като хората, то пък да не можеш най-простия език да не усвоиш добре... после що чистя кенефи, а не ми дават добра работа

Трогателното в случая е връзката между майката и бащата. Трогателното е това, че и двамата са правили много компромиси и жертви, за да може да просъществува семейството им. Всичко в името на едно по-добро бъдеще за всички. Това обаче е много голяма рядкост в днешно време и е трудно да се попадне на такива хора, с които да се създаде семейство. Повечето хора днес са използвачи, лицемери и материалисти, с които няма как да се получи нищо от описаното. Разбира се, историята е разказана изключително кратко, като са сбити само положителните неща. Със сигурност има много лишения, много преодоляни проблеми и други, за които се изисква сила и взаимна подкрепа. Приказките, фантазиите и мечтите са рядкост, която повечето хора не намират цял живот. Нещо друго. Защо това младо /през 1989 г./ семейство са емигрирали? Явно са преценили, че България е била неспособна да им даде шанса и перспективата, която са получили в Канада. Както на тях, така и на децата им. А днес България дали е по-различна, дали се е променила към по-добро, защото всеки ден емигрират по стотина човека и емиграцията се засилва все повече? И като се има предвид, че почти никой не се завръща в България, то отговора май започва да изплува от само себе си.

Така е! България се обезлюди откъм българи.

Симпатяга е.

Наистина трогателно. Момичето изглежда красиво и позитивно. Може би е добра актриса, но това времето ще го покаже. Но не мисля, че толкова трябва да наблягате на факта, че животът й е тежък. В България също не е лесно за всички!

Като чуя Нина ДобрЕВ и се сещам за Путко Мафани. И в двата случая не мога да разбера за мъж, или за жена става дума..

иноземците приемат едно име за фамилия - няма мъжки или женски род

тя нали е родена в България, защо да си сменя името ?! Айде като е решила да сменя да го смени с американско по американския обичай без мъжко/женско. Ама да се кръстиш българското ДобреФФ а пък да си жена е повече от смешно..

аз пък си мислех, че поне за нина няма да има гадни и негативни коментари, но явно съм подценил ( или по-скоро надценил) сънародниците си.нищо. поне в америка и в канада хората я обичат...

всеки има право на мнение. според мен не е нисто особено като визя (нормална кам грозна и в никакав слъцаи красавица каквато някои я изкарват). тапи филми за вампири и подобни не гредам. :)) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не се притеснявай! Останалите предпочитат Ирина Боков:))))

Чакайте сега..... 1. Коя е Нина Добрев. У наше село не я знаеме, а и у Америките не видим много да е известна. 2. Научила се била да работи ...... Аз, доколкото знам , човечеството се е научило да работи преди стотици милиони години.. 3. Тия на снимката , особено едната , ми приличат на една джебчийка, която ме пребърка в София, където бях отишъл да се повоза на метро.... Айде със здраве...

Xахаха,....че какво имаш ти бе бедняко,.. че да те пребъркват? Tи, "бос човек събувал ли си".. бе смешник?? Xихихихихи.. Hещастен Mалоумник!! Xахаха...

Като чета първосигналния ти коментар, тъпако и гледам плюсовете от подобните на теб тъпаци, си обяснявам 25-годишния преход.. Не би ти се отразило зле да намалиш малко мастиката и чалгата, говедо!

Чекай сега! Човеко казА, че са го пребъркАли, не, че са му земАли нешто...

е много сте прости

cwetence

За постоянна работа и сигурност е хубаво, да не кажа необходимо, да имате квалификация, занаят, талант - нещо, което да Ви отличава от над 70% хората, които ги нямат. Няма невъзможни неща и никога не е късно, когато човек наистина иска нещо и си дава сметка какви са стъпките, които водят до постигането му. Пожелавам Ви успех :)

TIREX

"Камен веднага се отправя към чужбина. Той заминава една година преди семейството си, за да подсигури работа и достатъчно пари преди пристигането им. В началото доставя пица и работи на бензиностанция." а после се връща към занаята си на сводник...аман от измислени биографии.

Ако знаеш колко си тъп, брато. Неудачниите като теб са жалки.

Стою

Малей, каква дискусия се е заформила!... Също като миналата седмица у нашето Горно Нанадолнище. Сбърка булката и вместо да кръсти бебето на свекървата Трендафила, го кръсти Роза... Мани, мани. Не мога да разбера какво ви пука, дали е Добрева, Добрев, или Добрефф. Тя си стои зад името и то добре(в;)

Kато чета коментарите, има и доста позитивни хора, но повечето са злобни и зависливи изчадия които от неграмотност и страх, никога не ще предприемат нещо добро дори и за себе си, Hо,.. иначе се задавят от плюене и завист заради успехите на другите! Bярна е приказката за "Bуте"! ;)

много се кефя как си изливаш душата всеки ден и винаги си най-способната, но най-недооценената и все някой ти е виновен за собствените неуспехи и липса на амбиция и желание да учиш:)

За хората, които в съзнателна възраст емигрират - имам предвид след 25, нямам високо мнение. Още повече, че избягали като плъхове, продължават да злорадстват как в България било гадно и колко били умни, че се махнали. Независимо от успехите им и как живеят, за мен са родоотстъпници. За Нина Добрева обаче - преди да кажа нещо, прегледах доста из нета - интервюта, биография и прочее. Първо, забелязах, че говори отлично български. Второ, навсякъде си казва, че е българка. Че е красива, се вижда, но това е стандартна красота за българката. Това, което я отличава е, че освен хубава е и нормална, позитивна жена. Не превзета изкуствена плоскомозъчна актриса. Родителите са я завлекли там на 2 години, не е имала избор и не е могла да реши. Там й е построен животът. Така че нея не съм склонен да съдя. Единствено се надявам да предаде корените на децата си, когато узрее и порастне още малко, да стане по-активна и ангажирана към родината си и дай боже един ден да се върне да живее в България. А за родителите й не мога да отрека голямата червена точка, че са я възпитали така.

За какво и е да се връща в България? Дали за да я окрадат? Да внася пари в бюджета от който плащат издръжка на циганите? Да слуша чалга от съседната кръчма и да не може да спи цяла нощ? Или за да осъзнае колко по добре живее там където е.

АКО ОСТАВИШ ДЕТЕ ДО 12 ГОДИНИ БЕЗ НАДЗОРНИК В АМЕРИКА И КАНАДА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ :)))) ИДВАТ ОТ СОЦИАЛНИТЕ И ТИ ГО ПРИБИРАТ .... ...

Идва и едим мармот да завива шоколади.

Точно така е.

Да, Лайко, вашаат дъщеря родена в чужбина завършва на "ла", защото е родена сигурно на две крачки от България. Не само в Канада и Америка, но и в западните страни на контнента ни във фамилното име за мъжки и женски род не правят разлика. На мен например навсякъде ми казват мадам Трендафилов. опитах се да им обясня, но напразно. и ден днешен така се обръщат към мен. Така че, който не е запознат с тази особеност по-добре да не хвърля упреци върху не само Нина Добрев. Националността не играе роля. Наричат се според техните правила. Хубавото тук е по-скоро, че Нина е земен и талантлив човек, Останалото е без значение. Още повече, че тя се чувства българка.

Да всичко това е изключително затрогващо, но мисля, че всички ние и нашите деца, които сме останали тук, не сме изживяли не по-малко трудни неща. Предлагам това да бъде една красива история, но просто за информация, хайде повече да си споделяме за нашите неща тук в България. Моето дете е тук, не си и помисля да отива зад граница, защото просто това е нейното място.

А ако дъщеря Ви реши,че не й е мястото,където Вие искате-Какво ще направите?Не се изсилвайте толкова! Животът е непредсказуем и има една поговорка"Човек предполага,Господ разполага!'Няма да забравя никога една случка: Бях ученичка в Гимназията и за мен изрази'като зад граница' бяха далечни и непонятни,защото по онова време бяхме под стриктно съветско управление и хората,които дръзваха да си помислят за Запад' неямаха добър живот,ако изобщо оживееха-нито семействата им.Един ден аз се върнах от училище и майка ми започна да плаче с горчиви сълзи,че някаква известна в района,в който живеехме гледачка и казала:'Малката ти дъщеря ще живее в чужбина,няма да живее в България'.Аз се смеех докато мама беше толкова разтревожена,защото за мен това звучеше невъзможно в онези времена...Днес,когато аз самата вече съм майка и найстина не живея в България винаги припомням на мама онази случка от ученическите ми години,но тя вече не плаче,а ми казва:'Добре,че замина,добре е ,че не си тук!' Така,че никой не знае какво му предстои в този Живот!

....браво за коментара! Hека и аз, Bи кажа, в тази връзка една поговорка: "Aко искаш да разсмееш господ,....Kажи му, че имаш планове"! ;)

На вас майка ви говори едно, а тайно плаче. Но това няма да ви го каже.

да, права сте- но нина е била на две години, когато е напуснала бг, така че нещата при нея стоят по друг начин - много лъчезарна и красива е нина, никога не отрича българския си произход - прави и чест и това, че не си е сменила името, а тук някои отворковци чепкат защо била добрев , а не добрева - само за информация - голяма част от българите в канада и америка си смениха изцяло имената, а децата им не могат да говорят български език

...ами, правилно са постъпили, че са си сменили имената...техни са си и както искат така ще постъпят! мен като ме попитат от къде съм ,..с гордост казвам от българия,...но като ми кажат: да знаем я,... тя е, с наи голяма престъпност и корупция се изпотявам от срам!!

К...А

Стою

Здрасти, Императоре! Не забравяш, че и майка ти е жена, нали?!

с ДЕБЕЛИТЕ И ГРОЗНИ западнячки /западноевропейки и особено американки/ Нина Добрев е ослепителна красавица. В България има доста жени със сравнима красота.

родена под щастлива звезда, можеше и цял живот да ходи на прослушвания и кастинги и да не я изберат ....просто късмет

Талантлива българка. Да е жива и здрава. В Бълхария таланти се раждат, но не виреят. Всичко кадърно навън просперира и се развива. Тъжно.

Б Веске, ако това ти е"перфектния английски" не вини малтийците, че не са те оценили!

Кой е този господин Нина Добрев? Не съм чувал за г-н Добрев?

Глупако, в Америка и Канада няма начин за раграничаване на пола на човека според това как завършва фамилията му,както е в България.Естествено имаш право да се запишеш както искаш, но едва ли през 89'а родителите и са мислели за това.

Не е това причината но това не е важно. Все пак тя е родена в БГ и със сигурност има БГ гржданство и документи където е Добрева, а у нас е прието при дамите фалмилията да завършва на 'а', така че би било норално в нашите медии да се обръщат към нея като НИНА ДОБРЕВА, другото е простотия

си ти този господин добрев - в англоезичния свят фамилните имена на мъжете и жените са в мъжки род, за разлика от славянските имена - женското име да завършва на ова, а мъжкото на ов - та ето по тази причина нина е станала добрев - запазила е българската си фамилия, макар че е с канадско гражданство - браво на момичето, дай боже да имаме повече млади хора като нея - а ти уважаеми, недей да търсиш под вола теле

...браво за коментара! 1000+, за това че му го написа! ако му го кажеш,...няма да те разбере,...сещаш се защо нали? защото е мнооого......ст;)

Страхотна е!

Уникална жена е Нина Добрев!Красива,умна,с чувство за хумор!Само и гледайте гостуванията в шоуто на Конан в тубата,за да придобиете представа за каква сладурка говорим ;)

Така са истинските хора и истинските звезди! Достойно, с труд, талант и борба - такива хора са за пример, а не тия перхидролено-силиконови надуваеми.

Можете да си плюете колкото искате. Поевчето от вас в България само това правите. Истината е че тук като кажеш България хората знаят за Нина Добрев и ако са от Мексико за Стоичков. Подобре е да се гордеете с нея, защото нямате нищо свястно да покажете на света.

Моля ?!!!!! Много сме на дали на света и можем само да се гордеем с това . Най-старото злато Златните Български гласове Кирилицата Уникални научни открития Ненадминати с десетилетия спортни рекорди Българските деца са номер едно при всяко свое участие в олимпиади по математика , информатика и физика Основали сме първия университет е европа - болоня , италия Първия християнски манастир Изключително духовно учение - паневритмия и още и още ..... Нямам толкова време за писане ;))) Така че , неграмотни шломо , ходи да плюеш България в някой от вашите сайтове .

Леко,че ще се пръснеш от толкова национална гордост.Само дето всичко дето си изредил си го знаеш ти и още може би няколко десетки българи.Уви по света тези факти са неизвестни,а и някои от тях вече не са верни. И аз съм Българин и се опитвам да се гордея от този факт,но уви все по-малко реални поводи за гордост има.

Нина не е единствената ни гордост, явно изобщо не си запознат с България и хората които са постигнали толкова много неща и са прочули родината ни. Ако те мързи да се разровиш в интернет и да прочетеш малко, гледай този клип и после говори отворко. https://link

Напиши в youtube "Top 10: Remarkable Facts About Bulgaria" и виж първия клип който ще ти излезе. Но има и много други хора и неща освен тези, които са споменати в него с които можем да се гордеем.

Стига с тоя Стоичков вече

"Нямате"!? Съдейки по написаното от теб стигам до извода, че живееш в САЩ.. но не разбирам това обръщение към нас.. забравил си, че си българин или просто не си.. Интересно как се променя мирогледа на някои хора, когато са в чужбина. Срамота.

Нарочно написах "нямате". Причината е че искам да се дистанцирам от почти всичко което става в България през последните 20 години. Всъщност аз мисля че много от хубавите страни на българина са запазени тук - зад граница. Само като видиш езика които се използва във форума и ти се отщявя да кажеш че си българин.

Hинче, трудно е в емиграция, особено в началото. Bсеки е минал през трудностите, докато намери своето място. Tака и с твоите родители и с тебе. Hо моля те, напусни тази тъпня и си намери достоùна роля или по-добре роли. защото с тези вампири само, ще загинеш като актриса, а аз не искам това. искам българите да сме номер 1, защото много ни бива.това е !

Тя вече напусна сериала, шести сезон беше последен за нея. Сега очакваме да я видим в нови проекти и надявам се на големия екран с главна роля. :)

Тя е българка с канадски и сигурно български паспорт. Не е канадка с български корени, както пишат често някои тъпи журналисти.

Ей като започнете с това "тя е българка, не канадка с български корени", сте ми много интересни. Момичето е родено в България, и само толкова. Две години по-късно се премества и от тогава живее, учи и работи на Американска почва и колкото и да не ви е нрави, тя си е американка... Да, сигурно има и български паспорт, но за света, а и сигурно и за нея самата, тя винаги ще си е американка, с български произход!

И как става така, с двама родители българи, родена в България и после да стане американка с български паспорт? Тя си е чиста българка с канадско или там каквото има гражданство. И тук трябва да се пише фамилията и ДОБРЕВА а не ДОБРЕВ както е там.

Статията е в стил "Избягайте от България за да успеете в живота и бизнеса."

Още малко и ще се разплача.. За сега само подсмърчам и пускам по една сълза скрито..

Явно не сте ме разбрали, Веселина. Не ме интересуват ничии истории, нито вашата, нито на Нина. Всеки сам гради живота си и няма нужда нито да гледа в паничката на другия, нито да го обсъжда, нито да преекспонира собствената си история. Аз моя живот не го натрапвам на никого.

чудя се за кой да ми е по-жал, за недоспалия принц или за нинка с четирите автобуса ;), да е жива и здрава иначе!

пишете статии и за успелите деца на американски и канадски имигранти у нас....буахахаха няма ни един сигурно

Кажи за успелите емигранти в Русия.

Хехе....Ами, има, работят за КГБ в Кремъл и предават България...Страхотни професионалисти!

Какво да кажа?

Веселинче, ако това ти е нивото на английски, не се чуди, че си била просто емигрантка в Малта.

Весе, къде си бе? Внимавай в третия свят!

тя не е имигрантка, а е дъщеря на имигранти - има огромна разлика. И какви са тези сълзливи историйки? На милиони хора които са си родом от САЩ или Канада им се налага да работят на няколко места за да живеят...писнало ми е от подобни комплексирани българи мислещи си че те са най-изстрадалите!

Има един богат българин в САЩ - истински емигрант, минал през всичко, извършил много благотворителна дейност и даже награден за това - що никой не пише за него, а за това курве?!

когато гроздето е високо то е кисело

Тъй като под статията е станало "искрено и лично" за емигрантите, само бих казал, че вече не сме 90-те години, че това да си емигрант да е едва ли не престижно. Вече и в България можеш да живееш добре, стига да си с добро образование и/или достатъчно предприемчив. Дори бих казал, че хората от моето поколение, които познавам и напуснаха България бяха по-некадърни, от тези които останаха. Както и да е... Пожелавам на всички да са живи и здрави където и да са по света! Оптимист съм, че все повече ще се връщат като видят, че рая несъществува и по-добре да си си първа ръка в родината, отколкото втора на Запад. За децата родени и израсли в чужбина обаче съм песимист, че ще се завърнат.

Можеш сигурно, ако се примириш с чалгата, простотията на всяка крачка, беззаконието, корупцията, шуробаджанащината, несправедливото заплащане на "непредприемчивите" които просто бачкат от 8 до 6. Аз не се примирих, мой избор. Ти си се примирир - твой избор. А това как тия дето не ставали за нищо са напуснали България, пък много кадърните като теб са останали... интересно ми е дали ти самият го вярваш.

Ванка принципно е така, като изключим че България се обезлядява откъм Българи и се шири простотия и мизерия. Остават най вече цигани и турци, другите работят за някой лев в ЕС. София и малко др градове са все още острови неналазени съвсем от ромляните, но и до там ще стигнат а и да не забравяме че от Сф най много може да се краде и има най много боклук за ровене. Страната ни имаше една от най-красивите планини и плажове, но вече плажовете са бетонирани а морето се пълни с фекалии от комплексите..планината се обезлесява със страшна сила и никой не го е.е. И като теглиш чертата положението не е много роово. Ако видиш и какви уроди управляват държавата и общините картинката става още по-пълна. Иначе на емигрантите които са образовани и амбициозни не им е лесно но поне дават голям шанс за нормална реализация на децата си. Жалко за красивата ни страна но това е истината.

Не съм съгласен, че само българи напускат. Иначе нямаше нашенските ромляни да станат европейски проблем:)

TIREX

нещо закъсала явно че тук реклама трябва...нищо особено .с много г#з и прочее успяла.