Пипи Дългото чорапче стана на 70 години

Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова Дългото чорапче или накратко Пипи днес има рожден ден - навършва 70 години.

Обратно в новината

Коментари - Пипи Дългото чорапче стана на 70 години | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

таз ше надживее и лили иванова..

айде, тая политическа коректност размахва брадвата и ножицата... "шведските читатели например няма да открият, че бащата на Пипи е негърски крал. Вместо това той се споменава като крал на Южното море. " Сега да видим дали "Десет малки негърчета" на Агата Кристи ще стане "Десет малки обитатели на Южното море".. или "Десет малки цветнокожи персони"

Явно не са чели книгата аз съм я прочела поне 10 пъти в нея си има глава за рождения ден на Пипи. Сеге книгата не е пред мен, но си спомням много ясно че пишеше."Вече беше ноември", когато тя кани Томи и Аника на рожден ден. Така че рождения ден на героинята Пипи е през ноември.

.......под формата на ръкопис на рождения си ден на 21 май 1944 година. Първата книга е издадена през ноември 1945 г.

Защо не попиташ някое съвременно дете от Коньовица, неговата майка, неговата баба-бъди сигурна, че и те като тази възрастна малтийка не са чували за Пипи, ама я ги попитай за правата им, веднага ще те информират как се получават социални помощи, детски, инвалидни и т.н ти ще бъдеш потресена, че не си знаеш правата, така както те си ги знаят, монетата се обърна и мисля, че необратимо и завинаги.

Най-любимата ми книга и героиня - Пипи!!! Завинаги част от живота ми!!!

Честит рожден ден, Пипи!

И тази одърте

Дъщерята на Линдгрен очевидно не е наследила и частица от духа и фантазията на майка си и затова й се струва редно да осакати произведението. Наистина е жалко, че стават такива глупости, много произведения ще пострадат занапред от това посредствено и демагогско тълкуване на най-обикновени неща.

Че какво обидно има в думата негър? Ние трябва ли да се обиждаме, когато ни наричат бели? Аман от криворазбрана толерантност!

негрите си викат помежду си "nigga", не знам защо да е обидно. По-обидна е интонацията, която изполваш когато казваш въпросната дума, дали ще бъде "негър" или "афроамериканец", няма абсолютно никакво значение. Както и думата "циганин" и "ром".

Честито ! Любимата ми детска книга !